Rectorul Universității Danubius

Image

Prof. univ. dr. William B. Harvey

Rector

williamharvey@univ-danubius.ro

Dragi prieteni și colegi:

Sunt onorat și copleșit deoarece am fost ales să servesc în calitate de Rector al Universității Danubius, în acest moment în care instituția merge curajos înspre îndeplinirea misiunii sale de universitate europeană modernă, dinamică și antreprenorială, perfect adaptată societății contemporane. Pe măsură ce lumea reușește să iasă din umbra marii pandemii, criza de sănătate și cea economică pe care le-am întâlnit fac mai important ca niciodată rolul instituțiilor de învățământ superior de a oferi oportunități pentru conexiuni globale care vor dezvolta înțelegerea și deschiderea ce trec dincolo de frontiere și de naționalități. Danubius are o poziție unică, atât spiritual cât și geografic, din care poate răspunde provocărilor și oportunităților acestui moment favorabil în calitate de centru internațional de predare, cercetare și serviciu și construind o punte academică între Europa și comunitatea globală. 

Am întâlnit acest sentiment de speranță și această energie a universității la prima mea vizită în campus atunci când am participat la o conferință internațională pe tema globalizării învățământului superior în 2013.  Intensitatea discuțiilor academice, cu participarea activă a profesorilor din întreaga lume a fost memorabilă, alături de prietenia și căldura împărtășite de comunitatea universitară și de toată zona din jur. A fost clar pentru mine, încă de la prima întâlnire, că Danubius era o instituție specială și rămâne așa și astăzi. 

Acum, când mă întorc la universitate în postura de Rector, îmi asum responsabilitatea de a extinde conexiunile deja stabilite cu restul comunității internaționale prin implicarea atentă a studenților, a cadrelor didactice, a absolvenților și a prietenilor universității.  Din păcate, coronavirusul îmi va limita abilitatea de a-mi desfășura activitatea în campus în prezent, dar mă voi implica în funcționarea universității, împreună cu personalul, prin utilizarea zoom, what’s app, a email-ului, și a altor metode virtuale și electronice.  Atributele calității și profesionalismului sunt deja adânc înrădăcinate în această instituție și vor continua să ne ghideze aspirațiile întrucât aceasta este o universitate care, încă de la început, a cultivat excelența și inovația. Vedem un viitor promițător pentru acest “Diamant de pe Dunăre” în drumul său spre fructificarea oportunităților și provocărilor ce i se vor prezenta în anii ce vin.

Veniți alături de noi în efortul nostru de a construi un viitor mai bun pentru omenire.

 

Cu sinceritate,

William B. Harvey

Rector

© 2021 Danubius University. All Rights Reserved.