Burse

Pe pagina Agenției de Credite și Burse de Studii apar periodic oportunități. Pentru consultarea lor, vă rugăm să accesați aici.

Agenția de Credite și Burse de Studii asigură accesul diferitelor categorii de beneficiari la bursele oferite de Ministerul Educației Naționale, precum și managementul sistemului de creditare pentru studenți. Oferte educaționale găsiți aici.

În atenția cadrelor didactice cu titlul științific de doctor, titulare în învățământul preuniversitar sau universitar, care vor să devină evaluatori ai Agenției de Credite și Burse de Studii: informații găsiți aici.

 

Bursa pentru un master în Europa 2019/2020

Termen limită: 13 aprilie 2020

Education.com acordă o bursă postuniversitară de până la 5000 de euro studenților din întreaga lume care vor să urmeze un curs de master în străinătate, la o universitate europeană sau o școală superioară europeană pentru semestrul din toamna anului 2020.

Candidați eligibili:

- trebuie să se fi înscris (sau se vor înscrie) la o universitate sau școală superioară din Europa;

- trebuie să se fi înscris (sau se vor înscrie) pentru cursuri de master începând cu semestrul din toamna anului 2020;

- programul universitar trebuie să se desfășoare în Europa (nu online sau în altă țară);

- trebuie să dețină o diplomă valabilă de licență;

- trebuie să dețină sau să fie eligibili pentru a solicita o viză de studiu (dacă este cazul);

- trebuie să studieze în străinătate, în altă țară decât cea în care s-au născut sau în care locuiesc în prezent (cu excepția cazului în care studiază în prezent).

Detalii găsești aici.

 

Programul de Burse din partea Guvernului Francez (BGF)

Termenul limită de trimitere a solicitărilor de burse este 2 martie 2020.

A fost lansat noul program de Burse al Guvernului Francez (BGF) pentru Master și Doctorat în co-tutelă 2020-2021.

Programul, dezvoltat de Ambasada Franței și Institutul Francez din România, încă din 1990, oferă tinerilor români oportunitatea de a studia în Franța. Limba franceză nu este obligatorie, chiar dacă reprezintă un avantaj, în noul program existând oportunităţi de a urma o filieră si în limba engleză!

Toate informațiile legate de criteriile de selecție, cuantumul bursei și documentele necesare pentru dosarul de candidatură sunt disponibile aici.

Adresa de contact: bourses.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr

 

Burse pentru master IED 2019/20

Istituto Europeo di Design (IED) a lansat un apel pentru 14 burse care acoperă 50% din taxele pentru cursurile de master în design, modă, arte vizuale și comunicare, organizate la Milano, Florența, Roma, Torino și Veneția.

Eligibilitate:

- Concursul se adresează tuturor studenților străini cu vârsta de peste 18 ani în momentul trimiterii candidaturii, care dețin o diplomă de licență sau o calificare echivalentă sau care au experiență de muncă în domeniul respectiv.

- Absolvenții sunt eligibili daca obțin diploma universitară în termen de 30 de zile înainte de discutarea tezei proiectului cursului de master.

- Candidații trebuie să cunoască limba în care se desfășoară cursul cel puțin la nivelul B2.

- Candidații, italieni sau străini, nu trebuie să fie rezidenți în Italia.

Cum candidezi

Pentru a candida pentru bursă, alegi cursul pentru pe care dorești să îl urmezi și te înregistrezi folosind formularul.

Participanții trebuie să dezvolte un concept legat de domeniul de interes, în conformitate cu recomandările indicate în fiecare Briefing.

Termene limită:

- 20 iunie 2019, 23:59 CET, pentru cursuri care încep în noiembrie și ianuarie,

- 19 septembrie 2019, 23:59 CET, pentru cursuri care încep în februarie și martie.

Mai multe informații găsești aici.

 

BURSE DAAD România 2019-2020!

Apelul la candidaturi pentru programele de finanțare DAAD 2019-2020 este online!

Puteți candida pentru:

- cursuri de vară (cursuri intensive de limbă)

- burse masterale integrale

- stagii de cercetare (doctoranzi, tineri cercetători, cadre didactice)

- studii doctorale în cotutelă / cu dublă coordonare (NOU!)- programe de reinvitare (Alumni DAAD)

- calatorii de studiu (grupuri de studenți)

și multe alte programe interesante!

Lista completă este aici.

 

Program de burse la KDI School of Public Policy and Management din Korea, anul universitar 2019-2020

Comisia de admitere a KDI School of Public Policy and Management din Korea anunţă deschiderea apelului pentru depunerea dosarelor în vederea obținerii burselor de studii pentru anul universitar 2019-2020.

Burse de studii sunt oferite studenților ce au finalizat Ciclul I, Licență, și doresc să-și continuie studiile la Ciclul II, studii de master și/sau Ciclul III, studii de doctorat.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor online este 24 octombrie 2018.

Pentru informații adiționale privind condițiile și procedura de aplicare vă rugăm să accesați adresa webhttps://www.kdischool.ac.kr/#/admissions/cp/international/application_guideline sau la următoarele link-uri:

1. Application Guideline

2. KDI School Leaflet

3. KDI School Brochure

În vederea obținerii asistenței sau dacă aveți întrebări adiționale puteți expedia mesaj la următoarea adresă electornică mailto:be_suong@kdischool.ac.kr

Bursa Parlamentară Internaţională pentru absolvenți

Bundestagul german împreună cu: Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität Berlin, Technische Universität Berlin vă invită să candidaţi pentru o Bursă Parlamentară Internaţională (IPS) de cinci luni, între 1 martie 2019 și 31 iulie 2019.

IPS se adresează unor persoane tinere cu înaltă calificare, interesate din punct de vedere politic şi care vor ca după terminarea programului să se întoarcă în ţara lor şi să contribuie activ şi cu sentimentul responsabilităţii la organizarea unui viitor democratic al acesteia.

Bundestagul german, parlamentul Germaniei, oferă unor persoane tinere prilejul ca în decurs de 13 săptămâni de activitate pe lângă un membru al Bundestagului să facă cunoştiinţă cu sistemul parlamentar german ca şi cu procesele de decizii politice şi să acumuleze experienţă în practica muncii parlamentare.

Bursierii vor fi aleşi de către o Comisie de selecţionare independentă a Bundestagului german.

Condiţii:

- cetăţenie română,

- studii universitare încheiate,

- cunoştiinţe foarte bune ale limbii germane,

- cunoştiinte ale politicii, societăţii şi istoriei germane,

- sub 30 ani la începerea stagiului de bursă.

Bursa este de 500 EURO lunar. Se asigură cazare gratuită și acoperirea cheltuielilor de asigurare şi de călătorie.

Informaţii suplimentare la Ambasada Republicii Federale Germania sau aici.

Alte informații găsești aici.

 

Burse DAAD pentru anul universitar 2017-2018

Ești interesat de informații privind oportunități care te pot ajuta în dezvoltarea educațională și profesională?

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea “Danubius” îți propune să iei în considere oferta academică lansată de DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst / Serviciul German de Schimb Academic) pentru anul 2017-2018 - este vorba de cca 100 de burse individuale pentru studenti, absolventi, doctoranzi si cercetatori.

DAAD finanțează programe cu predare în limba engleză, cursuri de limbă, cursuri de limbaj de specialitate și civilizație germană, programe de masterat, stagii de cercetare în cadrul programelor de doctorat făcute în Germania.

Descrierea detaliată a ofertei de burse pentru anul universitar 2017-2018 poate fi vizualizata în broșura on-line Burse DAAD Romania 2017/2018.

Accesând Burse DAAD 2017/2018 - Imagine sinoptică poți descărca o imagine sinoptică a celor mai importante programe de burse DAAD.

Nu pierde termenele de aplicare pentru o finantare în anul universitar 2017-2018.

Succes!

 

Competiția anuală Fulbright Student Award, ediția 2018-2019

Termen limită: 7 mai 2017

Comisia Româno-Americană Fulbright anunță deschiderea competiției anuale Fulbright Student Award, ediția 2018-2019, pentru studii sau cercetare la universități din Statele Unite ale Americii.

La această competiție pot aplica studenții aflați în ultimul an de studiu sau absolvenții de la studii de licență, master sau doctorat din cadrul universităților de stat sau private acreditate.

Câștigătorii vor beneficia de următoarele facilități: transport gratuit, plata taxelor de studiu în limita bugetului stabilit, cărți și alte materiale, asigurare medicală și o bursă pentru un an academic.

Programul are o durată de un an academic (9 luni, începând cu luna august a anului 2018)

Mai multe informații găsiți aici.

 

Bursă pentru literatură de călătorie 2017

Termen limită: 21 martie 2017

Scrie un eseu de călătorie de 2500 de caractere privind una dintre următoarele teme: "o întâlnire locală neașteptată", "în afara zonei mele de confort" sau "un loc pe care nu îl voi uita niciodată". Trei scriitori aspiranți vor fi selectați.

Programul va acoperi:

- biletul de avion tur-retur din țara de reședință la Dubrovnik, Croația, unde vei fi transferat la Herceg Novi, Muntenegru;

- un curs de scriere pentru literatură de călătorie avându-l ca mentor pe Tim Neville, colaborator al revistelor New York Times si Outside;

- o excursie de 10 zile cu 1000 de euro bani de buzunar și o vizită gratuită;

- îmbrăcăminte de călătorie și de aventură în valoare de 500 de dolari;

- un abonament de tren;

- o asigurare de călătorie pe durata excursiei.

Mai multe informații găsiți aici.

Anunț important!

Prin Agenția de Credite și Burse de Studii, în baza documentului de colaborare bilaterală dintre Guvernul României și Guvernul Statelor Unite Mexicane, diseminăm oferta de 3 burse pentru realizarea de studii și cercetări la nivel de specializare, master și doctorat, precum și în programe de mobilitate studențească la nivel de licență și postuniversitar.

Dată limită pentru depunerea dosarului de candidatură: 28 iulie 2016.

Pentru informații utile vă rugăm să accesați aici.

 

Postgraduate studies at the European University Institute (EUI)

Dată limită: 31.01.2017

The European University Institute provides advanced academic training to PhD students. The EUI carries out research in a European perspective (fundamental research, comparative research and Community research).

Doctoral programmes are offered in the following Departments:

- the Department of History and Civilisation,

- the Department of Economics,

- the Department of Law,

- the Department of Political and Social Sciences.

Research students can study for periods from one to three years. Three years for the Institute's doctorate; one year's study in comparative, European and international law (the Ll.M.); or in exceptional cases, one or two years' doctoral training at the Institute before defending a thesis in the home university of the student.

Candidates should have an adequate knowledge of two official languages of the European Union. They should propose a specific thesis project that should be within the research areas covered by the Institute. Guidelines on how to set out the research proposal can be found on the (reverse side) of the application form.

More informations here.

 

Burse internaționale de cercetare doctorală în Noua Zeelanda

Termen limită: 2016-07-15

Pentru a fi eligibili, studenții trebuie:

- să fie studenți internaționali,

- să aibă calificativul A sau echivalentul acestuia, pe perioada studiilor,

- să îndeplinească criteriile pentru a putea urma cursuri doctorale la o universitate din Noua Zeelanda (asta înseamnă inclusiv un certificat care atestă cunoștințele foarte bune de limba engleză),

- să pună la dispoziție un certificat de atestare a studiilor,

- să pună la dispoziție dovada ca au fost în legatură cu departamentul de specialitate din cadrul instituției alese de ei, că au discutat cu cei de acolo despre proiectul de cercetare și despre existenta profesorilor potriviti pentru a coordona lucrarea,

- să aibă un punctaj corespunzator la testul de limba engleză, obținut cu cel mult 2 ani în urmă.

Toate informațiile necesare sunt disponibile aici.

 

Burse de cercetare “Spiru Haret”

Termen limită: 24.06.2016

Bugetul alocat acestei competiții pentru anul 2016 este de maximum 520.000 lei.

Obiective:

- Formarea unor generații de cercetători deschise către studiul problemelor asociate migrației, politicilor publice referitoare la migrație, modului în care sunt valorificate rețelele migranților, remitentele și capitalul antreprenorial al migrantilor;

- Creșterea numărului de burse de cercetare acordate pe bază de competiție, pentru tineri doctoranzi postdoctoranzi romani, prin cofinanțarea programelor de burse deja existente, care vizează studiul diasporei românești și migrației.

Procent finanțare:

În Ghidul solicitantului de finantare nu se precizează în mod expres procentul de finanțare. Prin urmare, acesta ar putea ajunge și la 100%.

Mai multe informații găsiți aici.

 

Burse de cercetare Ştefan Odobleja

Scopul:

Stimularea performanţelor în activitatea de cercetare a tinerilor doctoranzi şi postdoctoranzi români. Formarea unor generaţii deschise către mediul ştiinţific european şi internaţional.

Durata:

Durata unei burse individuale de cercetare acordată prin acest instrument de finanţare este de max.10 luni (perioada anului academic).

Buget proiect:

Sprijinul financiar acordat pentru un program de acest tip, pentru fiecare bursă, este de max. 12.500 euro, echivalent lei, la cursul de referință al BNR din momentul semnării contractului.

Bugetul competiţiei: 575.000 lei.

Cererile de finantare se depun prin intermediul platformei on-line www.uefiscdi-direct.ro, nefiind necesară depunerea și în format tiparit;

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 24 iunie 2016, ora 16:00;

Mai multe informații găsiți aici.

Ofertă pentru 7 burse internaționale în sprijinul formării profesionale adresate judecătorilor și procurorilor români

Reţeaua Europeană de Formare Judiciară - European Judicial Training Network (EJTN) oferă fiecărei instituţii de formare 7 burse constând în rambursarea cheltuielilor ocazionate de participare (transport, diurnă pentru cazare şi masă), participanţii urmând să avanseze toate cheltuielile de deplasare, arată INM.

Mai multe informații găsiți aici.

© 2020 Danubius University. All Rights Reserved.