fbpx

Scurt istoric

Universitatea „Danubius” este o institutie de invatamant superior non-profit, persoana juridica de drept privat si de utilitate publica, parte a sistemului national de invatamant, acreditată prin Legea nr. 409/2002, care functionează in baza prevederilor Constitutiei Romaniei, a Legii invatamantului, Statutului Personalului Didactic si a propriei Carte, aprobata de Senatul Universitatii.

Avand la baza principiul "non-profit", Universitatea "Danubius" din Galati functioneaza in consens cu Constitutia si legile ce guverneaza invatamantul superior romanesc, propunandu-si sa pregateasca specialisti la nivelul de cunoastere si de performanta contemporane, sa promoveze forme si metode de educatie in concordanta cu progresele societatii omenesti actuale, dar si cu drepturile si libertatile omului.
Prin promovarea invatamantului particular se creeaza posibilitatea unei stari de concurenta, menite sa valorifice superior calitatile individuale si cele mai inalte cunostinte in domeniile studiate, degrevand statul de importante cheltuieli in legatura cu educarea initiala a tinerilor si, apoi, cu pregatirea continua a adultilor. Astfel, raportul dintre cererea si oferta de factor de munca se mentine la un nivel optim, fiindca atat cetateanul interesat de pregatirea sa, cat si institutiile de invatamant se adapteaza continuu la necesarul social de calificare si performanta. Pe de alta parte, directiile de dezvoltare economica, juridica, tehnica si culturala solicita si primesc necesarul de specialisti in mod dinamic si neingradit de cifre de scolarizare sau de specializari artificial impuse.
 

Universitatea „Danubius” asigura transparenta studiilor absolvite pentru angajatorii romani si straini si, totodata, mai multe sanse pe piata muncii, prin continutul complex al Suplimentului de Diploma, potrivit acordului de la Bologna, document redactat bilingv (in limbile romana si engleza), eliberat odata cu Diploma de studii universitare, in mod obligatoriu, incepand cu anul universitar 2005-2006.

Cadrele didactice care alcatuiesc corpul profesoral al Universitatii "Danubius" din Galati provin din elita centrelor universitare Iasi, Bucuresti si Galati, si sunt in totalitate doctori sau doctoranzi.
 

Facultatile universitatii asigura, ca facilitati, cursuri ale titularilor de discipline, servicii de biblioteca cu aproximativ 43000 de volume si peste 2000 de periodice, laboratoare de informatica, clinica juridica si economie, criminalistica, precum si conectare non stop la Internet, care poate fi accesat de toti studentii si cadrele didactice. 

Conexiunile academice si de cercetare stiintifica ale Universitatii ”Danubius” acopera America de Nord, Europa și Asia si cunosc un trend continuu ascendent.

Universitatea ”Danubius” din Galati este o universitate europeana moderna, dinamica, de tip antreprenorial, perfect adaptata societatii contemporane.

Declarație privind MISIUNEA

Universitatea Danubius se angajează să devină un lider în furnizarea de activități educaționale și un mediu academic care vizează succesul studenților, transformarea comunității prin căutarea neîncetată a adevărului durabil, creșterea și dezvoltarea personală pe tot parcursul vieții și extinderea serviciilor semnificative pentru toate sferele societății.

Declarație privind VIZIUNEA

Universitatea Danubius va fi recunoscută ca o Universitate internațională de excelență având în agendă creșterea valorică a umanității, transformarea Europei și întregii lumi.

Declarație privind VALORILE

Cultura valorilor IDEALE

INOVAȚIE – Vom furniza idei și abordări noi care să îmbunătățească starea planetei, conviețuirea umană și viața în general.

DIVERSITATE – Vom promova diversitatea globală și vom deveni o instituție incluzivă în care diferențele dintre oameni sunt prețuite, iar talentele lor diverse sunt împuternicite să îmbunătățească umanitatea.

EXCELENȚĂ – Vom critica neîncetat civilizația umană în scopul transformării personale, profesionale și societale.

ADEVĂR – Vom facilita însușirea unor cunoștințe transparente, testate și durabile, demne de a fi transmise din generație în generație.

LEADERSHIP – Vom oferi servicii care aduc valoare în viața individuală, a organizației și a comunităților locale și globale.

ETICA – Vom utiliza practici testate care promovează eficiența personală și organizațională, bunăstarea și succesul continuu.

© 2024 Danubius International University. All Rights Reserved.