Programe Trainee, Voluntariat & Internship

Proiectul Legii Internshipului a fost adoptat de Guvern CARIERE JURIDICE

Informaţii legislative privind intershipul şi alte subiecte de interes pentru studenți și absolvenți - Sursa contabun.ro-Blog de contabilitate și resurse umane

În cazul în care îți dorești să studiezi, să muncești, să participi la un schimb de tineri, să fii voluntar european sau să călătorești într-o altă țară europeană (vei găsi și pașii următorii pe care trebuie să-i urmezi), oportunități Eurodesk pot fi explorate pe EURODESK OPPORTUNITY FINDER și pe Eurodesk Romania - în România, Serviciul Eurodesk funcționează în cadrul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), agenție care implementează programul Erasmus+, program al Uniunii Europene în domeniile educației, formării, tineretului și sportului.

Oportunități de joburi, internshipuri, știri puteți explora și pe EURACTIV.

 

Mobilităţi de practică vă stau la dispoziție prin programul ERASMUS+ la Universitatea “Danubius”

Selecția ERASMUS + pentru mobilități studențești de practică are loc în fiecare an universitar conform calendarului Erasmus stabilit la începutul anului. Dosare de selecție se vor depune la Biroul de Programe Europene, sala B17.

Pentru informaţii suplimentare necesare trebuie contactat domnul Mihai CRISTACHE - Specialist Relații Internaționale, email mihaicristache@univ-danubius.ro, tel: +40.757.028.428.

Pot participa la selecţie:

a. studenţii din anul I (licenţă) – pot participa la selecţie după ce au promovat primul semestru de studii şi pot derula o mobilitate de practică doar în semestrul II din anul I al studiilor;

b. studenţii din anul II (licenţă) şi anul I (master);

c. studenții din anii terminali de la programele de studii de licență sau de masterat pot beneficia de o mobilitate Erasmus de plasament doar dacă perioada de desfășurare a mobilității este anterioară perioadei de desfășurare a examenului de finalizare a studiilor la Universitatea „Danubius".

d. absolvenții programelor de licență sau masterat, care au participat la selecție în timpul ultimului an de studiu și care își vor desfășura mobilitatea de practică și o va finaliza în termen de maxim un an de la absolvire.

Pentru a fi eligibil accesării unei mobilități Erasmus + de practică, studentul trebuie:

e. să nu aibă restanţe până în ultima sesiune inclusiv;

f. să aibă media anilor de studii de până la momentul selecţiei minim 7 (în cazul masteranzilor se va avea în vedere şi media anilor de studii pentru ciclul/ciclurile de studii de licenţă deja încheiate şi media de la examenul de licenţă);

g. să susțină un test care să verifice nivelul de cunoaștere a limbii în care se va desfășura practica pentru care candidează (ex: min. nota 8/10, sau bine, în cazul calificativelor); Testul se organizează de Universitatea "Danubius" și reprezintă o etapă a selecției;

h. să obţină cel puţin nota 7 la interviul susţinut în cadrul selecţiei desfăşurate la facultate.

Informaţii suplimentare necesare găsiţi aici.

 

Stagii de pregătire la Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe oferă posibilitatea desfăşurării unor stagii de pregătire atât în Centrală, cât şi în Serviciul Exterior (misiuni diplomatice sau consulate).

Pentru informații necesare accesați aici.

 

Traineeship

Trainees work all over the European Commission/Services/Agencies mostly in Brussels, but also in Luxembourg and across the European Union. The content of the job depends on the service you are assigned to. You may, for example, work in the field of competition law, human resources, environmental policy etc.

Interested in a traineeship?

 

Oportunități de stagii de practică în străinătate găsești și pe următoarele site-uri: Spain Internship,Internship Italy, ErasmusIntern.orgeuractiv.com

 

Pentru oportunități de dezvoltare a unei cariere juridice, accesați CARIERE JURIDICE.

 

Drop’pin@EURES este locul în care companiile și organizațiile își pot promova și prezenta oportunitățile pentru tineret menite să îi ajute pe tinerii europeni să facă primii pași pe piața muncii. Printre oportunitățile prezentate pe această platformă online se numără ucenicii, stagii, programe de formare, cursuri online, cursuri de limbi străine, asistență pentru mobilitate, îndrumare și tutorat etc.

Pentru un maximum de beneficii din Drop’pin@EURES>, accesați informațiile postate aici.

Sursa: EURES – Portalul Mobilității Europene pentru Ocuparea Forței De Muncă

  

GraduatE.ON - platformă de recrutare

 

COPIII DIN CENTRELE DE PLASAMENT AU NEVOIE DE EDUCATIE SI DE VOLUNTARI

Copiii din centrele de plasament au nevoie să rămână conectați la educație. Programul educațional Ajungem MARI lansează un nou apel la voluntariat online în sprijinul copiii instituționalizați, în special pentru pregătire școlară și pentru examene.

Modulul de voluntariat durează 7 luni. Fiecare voluntar va lucra cu maximum 3 copii, într-o ședință săptămânală de o oră și jumătate. Sunt așteptați voluntari din orice domeniu, motivați să îi sprijine pe copii.

Voluntarii îi vor ajută pe copii să scrie corect și să socotească, să recupereze informațiile pe care nu le-au înțeles la școală sau să se pregătească pentru examene (Evaluare Națională sau Bacalaureat). De asemenea, ei pot susține ateliere online de cultură generală sau dezvoltare personală și pot deveni mentori pentru tinerii care se pregătesc pentru viață independentă.

Voluntarii selectați vor participă la training-uri online despre lucrul cu copiii instituționalizați, iar consilierii educaționali îi vor sprijini pe parcurs să găsească metodele de predare atractive pentru copii.

Termenul limită pentru înscriere este 11 octombrie. Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/ unde se găsesc și toate detaliile despre voluntariat.

Proiectul se desfăsoară în București și 24 de județe – Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea. 

Informațiile sunt disponibile aici.

 

Stagii la Consiliul Uniunii Europene

În fiecare an, Secretariatul General al Consiliului (SGC) oferă trei tipuri de stagii: plătite, neremunerate și stagii rezervate funcționarilor naționali.

Sunt disponibile 100 de stagii de practică plătite cu o durată de 5 luni și 20 de stagii neremunerate obligatorii pentru studenți la Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene.

Stagiarii vor fi repartizați într-un departament și vor lucra ca parte a echipei. Sarcinile stagiarilor implică participarea la reuniuni, redactarea minutelor și efectuarea de lucrări pregătitoare sau de cercetare pe un anumit subiect.

Cunoști foarte bine engleză sau franceză și nu ai beneficiat de alt stagiu sau loc de muncă în instituțiile europene, atunci poți să trimiți candidature ta pentru un stagiu plătit!

Ești student în anul trei, patru sau cinci și trebuie să urmezi o perioadă de practică obligatorie? Trimite candidatura ta pentru un stagiu de practică neremunerat!

DL: 28 septembrie 2020, 12:00 (prânz, ora Bruxelles-ului)

Detalii găsești aici.

Succes!

 

Stagii de practică la Comitetul Economic şi Social European

Comitetul Economic şi Social European (CESE) este o instituţie consultativă ce oferă partenerilor economici şi sociali ai Europei (de ex. angajatori, sindicate, reprezentanţi ai întreprinderilor mici şi mijlocii, asociaţii de fermieri, consumatori etc.) şansa de a-şi exprima părerile formale legate de politicile UE.

De două ori pe an, CESE organizează stagii de practică pe perioadă lungă (5 luni) şi scurtă (între 1 lună şi 3 luni). 

Tipuri de stagii oferite de CESE:

I. Stagii de practică de lungă durată

Candidaţii sunt absolvenţi de facultate. Candidații trebuie să cunoască foarte bine una dintre limbile UE, să aibă un nivel satisfăcător de cunoaștere al unei alte limbi UE, care trebuie să fie engleză sau franceză. Candidaţii care provin din ţările care nu sunt membre ale UE trebuie să cunoască foarte bine engleză sau franceză.

Stagiile de practică de lungă durată durează 5 luni şi se organizează de două ori pe an: în perioada 16 februarie - 15 iulie (stagiul de practică de primăvară) şi în perioada 16 septembrie - 15 februarie (stagiul de practică de toamnă).

Stagiarii primesc un grant lunar de 1.176,84 euro. Stagiarii care sunt deja plătiţi, nu vor primi nicio contribuţie financiară.

 II. Stagii de practică de scurtă durată 

Candidaţii sunt studenţi ce efectuează stagiul de practică, cu durată cuprinsă între 1 lună şi 3 luni, pe parcursul studiilor lor, în vederea definitivării lucrării de diplomă sau care au absolvit de curând studiile universitare. Candidaţii trebuie să cunoască foarte bine una dintre limbile UE, să aibă un nivel satisfăcător de cunoaștere al unei alte limbi UE, care trebuie să fie engleză sau franceză. Candidaţii care provin din ţările care nu sunt membre ale UE trebuie să cunoască foarte bine engleză sau franceză. Stagiile de practică de scurtă durată nu sunt plătite și se pot derula în orice perioadă a anului.

Perioade de depunere a candidaturilor:

  • 1 iulie - 30 septembrie (stagiul de primăvară februarie-iulie)
  • 3 ianuarie - 31 martie (stagiul de toamnă septembrie-februarie)

Formularele de candidatură şi informaţii suplimentare pot fi obţinute aici

 

 

Stagii de formare la Consiliul Europei

Termen de încriere: 29 Septembrie 2020 (pentru sesiunea de stagii martie – iulie 2021)

Consiliul Europei oferă două sesiuni de stagii de formare în fiecare an, cu o durată de minimum opt săptămâni şi maximum cinci luni. Stagiile se desfăşoară în martie/iulie, septembrie/ianuarie și începând cu septembrie 2020 sunt remunerate.

Candidaţi eligibili:

- Cetăţeni ai unuia din statele membre ale Consiliului Europei;

- Stagiarii trebuie să aibă diplomă pentru primul ciclu de învăţâmânt superior sau echivalentul (în sensul Declaraţiei de la Bologna - diplomă de licenţă) şi să îşi dorească să dobândească experienţă şi cunoştinţe practice despre funcţionarea şi activităţile Consiliului Europei;

- Candidaţii trebuie să cunoască foarte bine una dintre limbile oficiale ale Consiliului Europei (engleză sau franceză) şi să aibă abilitatea de a redacta rapoarte. Este de dorit şi cunoaşterea celeilalte limbi.

Sarcini:

- muncă de cercetare;

 - pregătire proiecte de rapoarte și studii pentru întâlnirile experților;

- întocmire rapoarte de ședințe;

- asistență privind activități curente;

- organizare comitet;

- actualizare website-uri.

Pentru mai multe detalii accesează aici.

 

Program de voluntariat de vară - "Live it Lisbon!"

Cine poate candida

- orice persoană indiferent de naționalitate;

- sunt acceptați voluntari cu vârsata de peste 18 ani și nu există o limită superioară de vârstă (deși majoritatea participanților au între 18 și 30 de ani).

Activități și perioade de desfășurare

Programul se concentrează pe voluntariat, cultură, limba portugheză, gastronomia portugheză și turism. În acest an, există două sesiuni "Live it Lisbon!":

- perioada A, 4 - 14 iulie (anulată);

- perioada B, 29 august - 8 septembrie (program).

Din cele 11 zile, sunt 6 zile nelucrătoare în total, prima zi a programului este ziua sosirii, iar ultima zi este ziua de plecare.

În aceste două zile, participanții nu lucrează. Participanții vor avea, de asemenea, 4 zile libere (toți participanții în aceleași zile).

Mai multe detalii poți afla aici.

 

Consiliul European pentru Refugiaţi şi Exilaţi

Termen limită de aplicare: 16 iunie 2020, 23:00 CEST

Consiliul European pentru Refugiaţi şi Exilaţi (ECRE) este o reţea paneuropeană formată din organizaţii neguvernamentale de ajutorare a refugiaţilor, care oferă două stagii plătite de 6 luni în domeniul juridic, pentru perioada iulie 2020 - decembrie 2020.

Stagiile ECRE presupun dezvoltarea unei baze de cunoştinţe solide în probleme legate de refugiaţi şi solicitanţi de azil.

Ai finalizat studii universitare de drept și vrei să dobândești experiență în domeniul juridic al cercetării privind protecția internațională a refugiaților? Candidează pentru unul dintre cele două posturi de stagiar oferite de Consiliul European pentru Refugiaţi şi Exilaţi!

Detalii suplimentare găsești aici.

 

Institutul European pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (EIGE)

Termen limită de aplicare: 15 iunie 2020, 23:00 CEST

Institutul European pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (EIGE) este un organism autonom al Uniunii Europene, creat pentru a contribui și a consolida promovarea egalității de gen, incluzând integrarea aspectului legat de gen în toate politicile UE și politicile naționale rezultate, lupta împotriva discriminării bazate pe sex, precum și creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor UE cu privire la egalitatea de gen.

Oferă oportunități pentru stagii în diferite departamente în cadrul Institutului din Vilnius, Lituania.

Cine poate candida:

- absolvenți în domenii precum administrarea afacerilor, finanțe, drept, managementul resurselor umane sau domenii similare

- care locuiesc în statele membre UE

- care cunosc foarte bine limba engleză (limba de lucru a Institutului)

Condiții:

- Stagiile durează până la șase luni;

- Stagiarii primesc o alocație lunară echivalentă cu 880 de euro și o indemnizație de călătorie.

Detalii suplimentare găsești aici.

 

Stagiu de practică la Banca Europeană de Investiții

Dacă vrei să lucrezi la Luxembourg și ai finalizat studii juridice poți candida pentru acest post!

Termen limită: 10 iunie 2020

 

Cele mai noi programe de internship, trainee si joburi entry-level din luna iunie 2020

 

Stagii plătite de practică la Curtea de Conturi Europeană

Termen limită de înscriere: 31 mai 2020 (apelul a fost lansat la 1 aprilie)

Stagiile pot fi plătite (1350 euro/lună) sau neplătite în funcție de disponibilitatea bugetară și durează 3, 4 sau maximum 5 luni.

Candidaţii eligibili trebuie:

- să fie cetăţeni ai unui stat membru UE, cu excepția cazului în care autoritatea de desemnare a acordat o derogare;

- să dețină fie o diplomă universitară recunoscută care să permită accesul la grupul de funcții AD, așa cum este definit în Statutul funcționarilor Uniunii Europene, sau

- să fi terminat cel puţin 4 semestre de studii universitare într-un domeniu de interes pentru Curte;

- să îşi dorească să acumuleze experienţă într-unul din sectoarele de activitate ale Curţii de Conturi;

- să nu fi beneficiat de un alt stagiu în oricare dintre instituțiile sau organismele europene;

-să declare că sunt buni cunoscători ai unei limbi oficiale UE și să ştie la nivel satisfăcător cel puţin o altă limbă oficială UE.

Mai multe informații găsești aici.

 

Stagii plătite la EUROPOL - Oficiul European de Poliție

Termene limită: 17 și 19 mai 2020.

Dacă ai finalizat studii universitare sau ești student în domeniile management arhivare, istorie, administrație publică, management resurse umane, relații internaționale, drept sau securitatea și tehnologia informației poți candida pentru un post de stagiar.

Alocație

Stagiarilor li se acordă un grant lunar de 830 de euro.

Stagiarii care primesc grantul și al căror domiciliu se află la mai mult de 50 km de Haga au dreptul la rambursarea cheltuielilor de călătorie de la începutul și de la sfârșitul stagiului.

Stagiile sunt publicate pe site-ul EUROPOL, unde candidații pot să își depună cererile de candidatură.

Detalii găsești aici.

 

Stagii la Agenția Europeană pentru Produse Chimice (ECHA)

Termen limită: 18 mai 2020

Agenția Europeană pentru Produse Chimice (ECHA) organizează stagii pentru tineri absolvenți de învățământ superior în diferite domenii științifice precum chimie, toxicologie, biologie, știința și tehnologia mediului și în servicii administrative precum serviciul juridic, comunicare, finanțe, resurse umane și TIC.

Granturi

Stagiarii primesc un grant de aproximativ 1.300 de euro.

Stagiarii care continuă să fie remunerații de angajator sau primesc orice altă subvenție sau indemnizație vor avea dreptul la un grant de la ECHA numai dacă suma pe care o primesc este mai mică decât cea indicată mai sus.

În acest caz, stagiarii vor primi o sumă egală cu diferența dintre venitul lor și grantul acordat de ECHA.

Stagiarii nu beneficiază de asigurare de boală. Persoanele selectate trebuie să dovedească că au o asigurare de accidente și boală valabilă în Finlanda.

Stagiarii angajați trebuie să prezinte o declarație semnată de angajator privind veniturile, cheltuielile și beneficiile.

Stagiarii selectați vor fi invitați să susțină un interviu telefonic și/sau față în față.

Posturile disponibile pentru stagiari pot fi găsite aici.

 

Stagii plătite la Agenția Europeană de Apărare

Agenția Europeană de Apărare (AEA) este o agenție interguvernamentală a Consiliului Uniunii Europene. În fiecare an, Agenția oferă stagii plătite destinate celor care au absolvit recent studii universitare, care se află în perioada de tranziție către piața muncii, într-o organizație care este centrul european în domeniul cooperării pentru apărare.

Grant

Stagiarilor li se acordă o indemnizație lunară care se ridică în prezent la 1.220,78 euro/lună.

Cursanții cu dizabilități pot primi un supliment la indemnizația lunară, egal cu maximum 50% din valoarea indemnizației, pentru a ajuta la acoperirea cheltuielilor suplimentare (de exemplu, transport, cost pentru cazare specială) aferente dizabilității lor.

Asigurarea de sănătate și accidente este obligatorie.

Stagiile încep în septembrie 2020 și au o durată de 12 luni.

Dacă ai o diplomă de licență într-un domeniu relevant pentru activitățile Agenției poți candida pentru un post de stagiar până la data de 15 mai 2020.

Detalii găsești aici.

 

ING International Talent Programme

ING International Talent Programme este un program de 4 ani adresat absolvenților de studii superioare.

Vei avea următoarele posibilități de dezvoltare personală și profesională:

- Rotația locurilor de muncă - vă veți roti între diferite proiecte și departamente înainte de a vă ocupa poziția fixă în cadrul ING (aceasta înseamnă că, după 18 luni de rotație a locurilor de muncă, veți începe în primul loc de muncă specializat într-una dintre liniile noastre de afaceri),

- Training-uri – training-uri si certificari recunoscute international pe teme legate de domeniul tau de expertiza.

- Oportunități internaționale - în fiecare an vă veți alătura evenimentelor internaționale (de obicei în Amsterdam), unde vă veți întâlni cu stagiari și manageri din întreaga lume.

- Mentoring - directorii ING cu experiență vă vor sprijini dezvoltarea personală și profesională prin feedback și coaching regulat.

Absolvenții care trec de etapa de selecție pot alege una dintre urmatoarele arii de dezvoltare:

- Finance track @ING Bank

- Risk track @ING Bank

- IT Track @ING Tech Romania

Pentru detalii suplimentare accesați aici.

Succes!

 

JTI Internship Program

Despre ce e vorba?

- Trei luni de experiență de lucru cu normă întreagă în timpul vacanței de vară (1 iulie – 30 septembrie),

- Un coordonator dedicat de-a lungul întregii durate a programului,

- Un rol bine definit, cu responsabilități concrete.

Cine poate aplica?

- Studenți (încă înscriși pentru cursuri de licență/masterat),

- Absolvenți din anul curent,

Care sunt pozițiile?

- Financial Planning Internship

- Accounting Internship

- Sales Accounting Internship

- Finance Support Internship

- IT Business Applications Internship

- Public Affairs/AIT Internship

- RTM Operations Support Internship

- Key Accounts Support Internship

- Events & RRP reporting support Internship

- Trade Marketing Programs Internship

- Digital Marketing Implementation Internship

- Digital Engagement Internship

- Business Planning & Analysis Internship

- Quality Improvement Support Internship

- Fiscal Stamps Handling Internship

- New Product Development Internship

- Engineering Utility Support Internship

- 5S Internship

Pentru detalii suplimentare accesați aici.

Succes!

 

 Audit Graduate Program 2020 : Deloitte Romania

Deadline for application. 03.05.2020

Your future role

You’ll work closely with our clients to understand their business, the risks they face and their internal controls. But that’s just the start; you’ll also have the opportunity to:

• audit client financials, transactions and internal control processes

• perform data interrogation and analysis of client data

• assist in identifying process issues and developing solutions

 

Deloitte Student Academy 2020 : Deloitte Romania

Deadline for application: 24. 04.2020

Discover how you can make the most of your potential with the opportunities that await by enrolling in Deloitte Student Academy.

Join if you are a final year student or a fresh graduate who:

- Is curios, eager to learn and develop

- Likes to take the initiative

- Is proficient in English

- Sees challenges as opportunities to grow

- Enjoys working individually as well as part of a team

- Likes to travel.

More informations you can find here.

 

Stagii de practică la Curtea de Conturi Europeană

Termene limită:

31 octombrie 2020 (apelul se lansează la 1 septembrie),

31 ianuarie 2020 (apelul se lansează la 1 decembrie),

31 mai 2020 (apelul se lansează la 1 aprilie).

Ai terminat cel puțin 4 semestre de studii universitare și vrei să câștigi experiență într-unul dintre domeniile de activitate ale Curții de Conturi? Trimite candidatura ta pentru un stagiu până la data de 31.01.2020!

Detalii găsești aici.

 

Stagii plătite la Comisia Europeană

Termen limită: 31 ianuarie 2020, 12:00 ora prânzului Bruxelles (pentru stagii în perioada 1 octombrie 2020 – 28 februarie 2021).

Stagiarul va primi o alocaţie. Aceasta este de aproximativ 1.220,78 euro/lună. Se decontează cheltuielile de călătorie, precum și asigurarea de sănătate și accidente.

Stagiarii cu dizabilităţi pot primi un supliment la alocație.

Comisia organizează de două ori pe an stagii de formare care durează 5 luni, pentru absolvenţi de studii universitare.

Nu sunt excluși cei care, în cadrul procesului de învăţare pe tot parcursul vieţii - au obţinut recent o diplomă universitară şi sunt la începutul unei noi cariere profesionale. Perioadele de stagiu încep pe 1 martie şi 1 octombrie, în fiecare an.

Obiectivul vizat este de a permite stagiarilor:

-să cunoască funcţionarea departamentelor Comisiei Europene;

-să dobândească experienţă personală prin intermediul contactelor ce se stabilesc la locul de muncă;

- să-şi extindă şi să-şi pună în practică cunoştinţele dobândite în timpul studiilor şi, în special, în domeniile lor de competenţă.

Programul de stagii se adresează absolvenților de studii superioare, din întreaga lume, care:

- au o diplomă pentru cel puțin 3 ani de studiu (minimum licență);

- cunosc foarte bine engleză sau franceză sau germană (nivel C1/C2 conform Cadrului european comun de referință pentru limbi străine);

- cunosc foarte bine altă limbă oficială a UE (cerința se adresează cetățenilor din țările

Detalii găsiți aici.

 

Program de stagii de practică la EUROCONTROL

Termen limită: 31 ianuarie 2020

În fiecare an EUROCONTROL, Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene, oferă unui număr de peste 100 de tineri posibilitatea de a învăța de la experții organizației și de a lucra în mai multe domenii de experiză ale EUROCONTROL: operațional, afaceri, resurse umane, comunicare, etc.

EUROCONTROL este o organizație interguvernamentala cu 41 de membri care lucrează pentru gestionarea unui trafic aerian sigur în Europa.

Sediul central al EUROCONTROL se află la Bruxelles, Belgia, iar organizația are birouri la Maastricht, Olanda; Brétigny, Franța și în Luxembourg.

Candidați eligibili

- să fie cetățeni ai unuia dintre statele membre EUROCONTROL și ECAC;

- să fie studenți, doctoranzi sau tineri absolvenți (în acest caz stagiul trebuie să înceapă în termen de 12 luni de la finalizarea ultimelor studii);

- să aibă vârsta în conformitate cu legea în vigoare în țara cetățeniei de bază (primare) la data începerii stagiului;

- să cunoască foarte bine engleză și/sau franceză (scris și vorbit), cunoașterea unei alte limbi reprezintă un plus (pentru stagiile de la Mastricht este cerută numai limba engleză);

- să nu aibă un loc de muncă.

Condiții

- stagiile durează între 3 și 12 luni;

- stagiarii primesc o sumă forfetară de 900 de euro pe lună;

- cheltuielile de călătorie, precum și cheltuielile de viză pentru cetățenii statelor care nu sunt membre UE sunt rambursate;

- există un sistem de mentorat care garantează supervizare și coaching, asigurate de către unul dintre experți.

Detalii găsești aici.

 

Stagiu de practică : UniCredit Bank – Galați, Lugoj, Pitești

Stagiu de practică : UniCredit Bank – Arad, Brăila, Brașov

Responsabilități

Timp de 3 luni de zile vei învață alături de o echipa dinamică și vei avea ocazia să îți îmbunătățesti cunoștințele și să dobândesti noi abilități.

Alte informații

UniCredit oferă studenților oportunitatea de a se familiariza cu specificul și cultura unei instituții financiar bancare și de a cunoaște fluxul de activități din cadrul unei sucursale sau departament prin implicarea în activitățile zilnice.

 

Stagii de practică la Raiffeisen Bank

Scopul programului 

Prin intermediul stagiilor de practica, Raiffeisen Bank ofera studenților oportunitatea de a se familiariza cu specificul și cultura unei organizații multinaționale și de a cunoaște fluxul de activități din cadrul unei unități bancare, asistând la desfășurarea activităților zilnice.

Profilul candidatului

Programul se adresează tuturor studenților și masteranzilor care sunt interesați să dobândească o bază de cunoștințe practice în domeniul bancar, să interacționeze cu profesioniști din mediul financiar și să își formeze o imagine cât mai clară asupra fluxurilor și activităților specifice din acest domeniu. La finalul programului, participanții vor primi o adeverință care atestă efectuarea stagiului de practică în cadrul Raiffeisen Bank și calificativul obținut în urma parcurgerii acestuia.

Candidează și tu!

Pentru a aplica la acest program, te rugăm să ne transmiți CV-ul tău și o scrisoare de motivație la adresapractica@raiffeisen.ro. Asteptăm candidatura ta pe tot parcursul anului, urmând ca alocarea către un departament sau o agenție să se facă în funcție de numărul de stagii disponibile.

Succes! 

 

Oportunități de internshipuri internaționale prin AIESEC

Înființată în 1948 ca organizație internațională de tineret, AIESEC are ca scop dezvoltarea personală și profesională a tinerilor. Membrii organizației acumulează experiență sub multiple aspecte datorită unui proces de învățare bazat pe apartenența la un mediu global de învățare, experiență internațională, oportunități de dezvoltare a abilităților de lider – învață să lucreze și să conducă o echipă, să ia decizii și să își asume responsabilități.

În ce privește recrutarea în programele de stagii internaționale, tinerii nu trebuie să fie membri AIESEC și anul sau domeniul de studiu nu reprezintă un criteriu de selecție. Profilul participanților recrutați pentru stagii diferă în funcție de scopul programul pentru care aplică și de experiența pe care o au. De aceea, pentru anii I, II le sunt recomandate programele Global Volunteer sau Global Entrepreneur, deoarece nu necesită experiență într-un anumit domeniu și au posibilitatea să se dezvolte atât personal cât și profesional, iar durata stagiului este de 1 - 2 luni. Pentru anii III/IV licență sau anii de master, studenților cu experiență în domeniul dorit le este potrivit programul Global Talent, unde pot beneficia de stagii de cel puțin 6 luni.

Explorează site-ul AIESEC pentru informații suplimentare și găsește oportunități de care poți beneficia. Contactează reprezentanții și discută cu ei. Alege ce ți se potrivește!

Arhivă Programe Trainee, Voluntariat & Internship

© 2020 Danubius University. All Rights Reserved.