Prof. univ. dr. habil. Cristinel Munteanu
cristinel.munteanu@univ-danubius.ro
Profesor univ. dr. habil. Cristinel Munteanu
Universitatea „Danubius” din Galaţi
Facultatea de Comunicare şi Relaţii Internaţionale
Biografie
Domenii de cercetare
[https://univ-danubius.academia.edu/CristinelMunteanu]
Dovezi ale recunoașterii științifice
Prof. univ. dr. habil. Nuţă Alina Cristina
alinanuta@univ-danubius.ro
Alina Cristina NUȚǍ, PhD
Profesor
Finanțe și Administrarea Afacerilor
Universitatea Danubius din Galaţi
Galaţi Bvd. 3, 800654
Director Departamentul pentru Învățământ la Distanță și cu Frecvență Redusă
Universitatea Danubius din Galaţi
Galaţi Bvd. 3, 800654
Email: alinanuta@univ-danubius.ro alicrisnuta@gmail.com
Tel: +40 729 852 366
ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3248-644X
Alina Cristina Nuţă este Profesor Titular Dr. Habil. în Finanțe (începând cu anul 2022) la Universitatea Danubius din Galați, România, cu peste 18 ani de experiență în predare și cercetare. Are o dublă diplomă de licență în Finanțe și Asigurări (2004) și în Administrație Publică (2004) și un master în Management Financiar - Bancar (2005) la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
A urmat cursurile Școlii Doctorale de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, susținând în 2011 teza intitulată „Implicații economice și sociale ale politicii fiscal-bugetare”.
În perioada 2005-2009, a avut activități didactice la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a câștigat un proiect de cercetare de la Consiliul Național al Cercetării Universitare - Ministerul Educației pentru realizarea unor activități în domeniul tezei sale de doctorat, care a fost finalizată în 2009.
În 2014, a câștigat, printr-un concurs național, o bursă de cercetare pentru studii postdoctorale cu tema „Provocările actuale ale îmbătrânirii populației în România și implicații asupra politicii fiscale” în baza unui contract cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Academia Studii Economice- București, activitățile acestui grant fiind finalizate în 2015. În 2015 a avut o vizită de cercetare postdoctorală de două luni la Universitatea Macerata, Italia, în cadrul Departamentului de Drept și Economie Politică.
Începând cu anul 2014, ea coordonează Departamentul de Învățare Deschisă, Online și la Distanță din cadrul Universității Danubius, Galați.
Ea servește ca expert în asigurarea calității în învățământul superior în domeniul finanțelor din 2016 și ca evaluator de proiecte pentru Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, Cercetării, Dezvoltarii și Inovării (UEFISCDI) din 2023.
În februarie 2022 și-a susținut teza de abilitare la Universitatea din Craiova, România, intitulată „Contribuții științifice privind stimularea fiscală și bugetară pentru promovarea creșterii economice durabile și echitabile”, primind Ordinul de abilitare de la Ministerul Educației nr. 3994/8.06.2022.
Cercetările sale științifice se desfășoară în următoarele domenii: Finanțe, Finanțe publice, Fiscalitate, Cheltuieli publice, Politici fiscale și bugetare, Politică socială, Finanțe verzi, Economie energetică, Economia mediului, FinTech, Bursa de valori, Învățământ online și la distanță și Economie publică. A publicat peste 10 cărți și capitole, peste 17 articole WoS, peste 30 de articole BID și a participat la numeroase conferințe internaționale. În 2021 a câștigat două premii de la UEFISCDI pentru contribuția sa științifică.
În cei 18 ani ai carierei sale academice, a fost implicată în numeroase inițiative editoriale în calitate de redactor sau membru al comitetului științific internațional pentru mai multe reviste științifice și conferințe internaționale, realizând peste 500 de peer-reviews.