Conf. univ. dr. Beteringhe Adrian
adrianbeteringhe@univ-danubius.ro
Director Departament Asistenta Sociala si Informatica
Scurtă descriere
Biografie Conf. Dr. Beteringhe Adrian
"Doresc sa subliniez ca am urmat liceul Teoretic Patarlagele din județul Buzău, specializarea matematica-fizică urmând a fi apoi admis la Facultatea de Chimie a Universității București, unde am terminat specializarea Chimie-fizică și apoi Chimie organică, avândul ca si conducător de licență pe domnul Prof. Dr. Baciu Ion. Am urmat apoi cursurile masterului de Compuși naturali și de semisinteză având ca tema dedizertație ceva care se lega de chimia computațională. Doctoratul in chimie l-am obtinut in cadrul Academiei Romane.
Până în anul 2016 am fost Cercetător științific gradul III, Institutul de Chimie Fizică, “Ilie Murgulescu’’ al Academiei Romane, București (Romania) unde m-am ocupat de Cercetări QSPR implicand parametrul de hidrofobicitate moleculara (RM0) determinat experimental, cel "clasic" (logP) precum şi descriptori moleculari, astfel incat să se obţină informaţii teoretice şi practice in ceea ce priveşte influenţele arhitecturilor moleculare asupra proprietăţii hidrofob/hidrofile dar și de aplicaţiile compuşilor de tip porfirinic in TERAPIA FOTODINAMICĂ şi apoi demonstrarea teoretică
privind interventia arhitecturilor moleculare in cea ce priveşte performanţa porfirinelor in TERAPIA FOTODINAMICĂ.
Până în anul 2016 am fost lector și apoi conferențiar în cadrul Universității Europei de Sud-Est Lumina, aceste grade câștingându-le prin concurs. Pentru recunoașterea meritelor mele privind managementul instituțional am fost numit directorul Departamentului de Tehnologia Informației și Comunicații și apoi prorector pentru învățământ și managementul calității. Activități de curs, seminarizare și laborator (disciplinele Fizică, Chimie, Bioinformatică) precum și de cercetare științifică s-au împletit cu cele privind managementul instituțional.
Până în anul 2019 am fost conferențiar în cadrul Univ. Hyperion la Facultatea de Științe Exacte și Inginerești și apoi în cadrul Universității Bioterra la Facultatea de Controlul și Expertiza Produselor Alimentare.
Din 2019 până în prezent activez ca și conferențiar în cadrul Universității Danubius din Galați la Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale. Începând cu anul 2020 am fost numit director de Departament în cadrul Facultății de Informatică și Științe Aplicate (FISA) unde pe lângă activitățile didactice ma ocup de managementul Departamentului de Informatică din cadrul FISA.
Ca și direcții de cercetare pot menționa următoarele teme:
1. Bioinformatica sistemelor complexe.
2. Studii QSAR/QSPR implicând compuși biologic activi.
3. Modelarea diverselor sisteme utilizând unelte informatice.
4. Aplicații Web și Web Design
Centralizare cărți și articole științifice:
Cărți publicate sau în curs de publicare la Edituri recunoscute de CNCS 4
Articole publicate în reviste de prestigiu indexate ISI 31
Articole publicate în reviste de prestigiu indexate BDI (minim 3 baze de date recunoscute) 10
Articole publicate în reviste de circulație internațională 6
Articole publicate in volumele unor conferințe naționale sau internaționale ISI Proceedings 8
Articole publicate în volumele unor conferințe naționale sau internaționale cu ISBN / ISSN 18
Articole prezentate în cadrul unor conferințe naționale sau internaționale și publicate în Book of Abstracts 5
*Conform listei de lucrări.
Numar de citari: 279
h-Index - 10 conform scholar.google.com