fbpx
Studentul lunii iulie

Ionuț Turturică este din Brăila, iar în ciuda vârstei sale a ales să fie student la Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Danubius. Ionuț este absolvent al Grupului Școlar Agricol Brăila, lucrează ca asistent veterinar, iar de 20 de ani locuiește în Vrancea și este referent, în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Vrancea.

 

Cât despre alegerea acestei Facultăți, Ionuț ne-a spus că: „Am ales Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor, pentru a căpăta cunoștinte noi, chiar dacă nu au legatură cu domeniul de activitate al profesiei mele.”

 

În ceea ce privește relația de comunicare cu profesorii, Ionuț o caracterizează ca fiind foarte bună: ”la această Facultate am găsit un sistem educațional de excepție. Un exemplu, fiind faptul că, deși urmez o formă de învățământ la distanță am reușit să comunic cu profesorii extraordinar de bine, aceștia oferind consultații și în afara întâlnirilor tutoriale programate. Nu am o disciplina favorită , deoarece cam toate au fost favoritele mele până acum. Ca și îmbunătățire aș vedea o implementare a învățământului online sau hibrid, acestea oferind posibilitatea de a participa la cursuri chiar dacă lucrezi sau urmezi o formă de învățământ la o distanță considerabilă de universitate.”

Ionuț se autocaracterizează ca fiind o persoană ambițioasă, comunicativă și dornică să descopere lucruri noi. Ba mai mult, Ca plan de viitor studentul nostru își dorește ca după finalizarea Facultății de Științe Economice și Administrarea Afacerilor să urmeze cursurile unui Program de  Master în Mnagement Financiar Public și Privat.

 

În încheiere, îndemnul lui Ionuț pentru viitorii studenți a fost: „Să aleagă cu încredere această Facultate și vor decoperi o școală altfel, un alt mod de a preda și de a înțelege față de învățământul clasic.”


Cursantul lunii iunie

Cristian Pușcașu - ”Un om fără pasiuni este un om care nu trăiește!”

Cristian Pușcașu este un fotograf pasionat, absolvent al Facultății de Știința Calculatoarelor, programator de aproape 15 ani și cursant, în an terminal, al Colegiului Danubius, specializarea Cameraman-Fotoreporter.

Cristian  a ales acest drum datorită: „pasiunii pentru arta fotografică, ce îmi ocupă timpul liber de mai bine de 10 ani. Crearea specializării de Cameraman - fotoreporter din cadrul Colegiului Danubius a fost o ocazie foarte bună de a mă specializa și certifica în acest domeniu.”

Cristian este un cursant eminent, dornic de a descoperi și învăța lucruri noi, iar în ceea ce privește relația de comunicare cu profesorii și disciplinele sale preferate a mărturisit: „Colectivul de profesori din cadrul acestei specializări este tânăr, dornic de a pune în mișcare acest angrenaj educațional și foarte implicat în tot ce ține de formarea corespunzătoare a cursanților. Comunicarea dintre profesori și cursanți este liberă, deschisă și orientată pe optimizarea procesului de învățare. Odată cu încheierea perioadei pandemice mi-aș dori să se pună mai mult accent pe partea practică a disciplinelor din cadrul acestei specializări. Dintre disciplinele studiate m-au atras foarte mult cursurile de Tehnică cinematografică și Fotoreportaj datorită prezentării unor noțiuni noi și pentru mine ca fotograf, care m-au ajutat să îmi dezvolt perspectivele în acest domeniu.”

Mai mult de atât, când vine vorba de pasiuni cursantul nostru vorbește cu mare interes: „Eu mereu spun că un om fără pasiuni este un om care nu trăiește. Pe lângă familie, pasiunile mele sunt fotografia, natura și gătitul și mai ales atunci când reușesc să le fac pe toate în mijlocul naturii mă simt cu adevărat viu. Fotografia este o unealtă care mă ajută să descopăr lumi paralele și perfecte în lucruri, situații și locații de multe ori aparent banale. Pasiunile mele sunt hrana sufletească fără de care nu aș putea exista.”

Cristian Pușcașu se declară un visător plin de ambiție, un familist convins și un om pasionat în tot ceea ce face. Pe viitor își dorește să trăiască din fotografie și realizarea acestui obiectiv pentru el va însemna un vis împlinit.

În încheiere Cristian a transmis viitorilor cursanți un mesaj: „Încurajez toți viitorii cursanți ai Colegiului Danubius să se îmbarce cu încredere în această călătorie a cunoașterii și să abordeze oricare dintre specializările create în cadrul acestei unități de învățământ.”

 

Mioara Lepădatu

Specialist PR


Cursantul lunii mai

Florin Cornel Teodorescu este elev în anul I, în cadrul Colegiului Danubius, specializarea Cameraman-Fotoreporter. El a ales acest drum, după cum a și mărturisit:  „Din dorința de a mă perfecționa, de a fi în pas cu noutățile, curiozitatea și mai ales dragostea pentru fotografie și imagine. Să investești în tine, în pasiunile și lucrurile care-ți aduc plăcere oferă multă satisfacție și bucurie. Am fost inspirat, pentru că, aici am găsit un ambient prietenos, profesionist, pozitiv, propice pentru a dezvolta noi proiecte și materializa noi idei.”

Pentru Florin, după șah,  fotografia reprezintă cea mai mare dragoste:  „A vedea în sine este un act creativ, cita Henri Matisse. Tot ce ne înconjoară poate fi o sursă de inspirație. Important este să ținem ochii larg deschiși. Creativitatea constă în a vedea lucrurile într-o formă nouă, a ști să asculți, să-ți urmezi intuiția și a adăuga un element determinant, pasiunea, care  reprezintă motivația ce ne împinge să facem lucrurile cu inima și să ne punem în centrul a tot ce realizăm. Șahul și fotografia sunt corelate de viziune, de care ai nevoie pentru a le pune în practică. Șahul, după ani de muncă și studiu mi-a dăruit satifacția uni titlu de maestru FIDE, de care sunt tare mândru! Pasiunea pentru fotografie a venit în mod natural, acum mulți ani, pe vremea când exploram frumusețile omniprezente ale Italiei, țară care m-a adoptat timp de douăzeci de ani. Frumusețile ei meritau să fie imortalizate, nu doar cu ochii și sufletul. De aici au urmat multe experiențe deosebite, în care fotografia a fost în prim-plan.”

De asemenea, el este foarte implicat în dezvoltarea sa personală, dar și profesională, fiind activ de fiecare dată la evenimentele desfășurate din cadrul Universității Danubius, despre care a vorbit cu foarte mare plăcere: „Mi-am adus contribuția la filmarea și realizarea clipului de prezentare al Colegiului Danubius, am fost fotograful mai multor evenimente desfășurate în cadrul Universitații și sper ca pe viitor să pot lua parte la cât mai multe evenimente deosebite, la care să aduc un aport pozitiv și să-mi pun amprenta personală. Ce am învățat, captat, materializat din cadrul cursurilor și colaborărilor cu departamentul PR&Media aplic deja în munca mea de realizator video.”

În încheiere, Florin Cornel Teodorescu a dorit să le transmită un mesaj viitorilor cursanți, dar și Universității Danubius: „Recomand Colegiul Danubius pentru oportunități, deschidere, experiența profesională și umană de înalt nivel, pentru atmosfera relaxată, pentru modul în care simți din primul moment că faci parte dintr-o familie! Mulțumesc Danubius!”

 

Mioara Lepădatu

Specialist PR

 

      


Studentul lunii aprilie

Georgiana-Sabina Rusescu

 

Rusescu Georgiana-Sabina este studentă în anul II în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Internaționale, la specializarea Comunicare și Relații Publice, studentă care își dorește să își hrănească pofta de informare în materie de cât mai multe domenii.

Înainte de a urma studiile universitare, Sabina a urmat studiile într-o școală postliceală din orașul Brăila, ca asistent de farmacie, însă despe acest lucru ne-a spus că: „mi-am dat seama că nu mi se potrivea. Am decis să-mi iau o perioadă de pauză în care să mă descopăr pe mine și apoi într-o zi m-am decis că vreau să fac o facultate și nu am vrut să plec departe, așa că am intrat să văd programa Universității Danubius.

Eram undeva între Comunicare și Psihologie. Am ales Comunicare și Relații Publice pentru că am simțit că mi se potrivește mănușă, am simțit că asta vreau să fac și uite-mă aici.”

Pentru Sabina relația profesor-student este foarte importantă, deoarece aceasta o motivează să aibe rezultate cât mai bune și despre care spune că: „Vreau să cred că mă înțeleg foarte bine cu toate cadrele universitare, lucrul pe care îl apreciez foarte mult la dânșii este faptul că mereu ne consideră ca pe un egal.”

Sabina este o studentă eminentă și dornică de a afla cât mai multe lucruri noi. La întrebarea „Care este materia ei preferată?”, tinerei i-a fost greu să aleagă o singură materie, răspunsul ei fiind: „Multe dintre materii mi s-au potrivit perfect, preferatele mele au fost Introducere în Sistemul Mass-Media, Introducere în Relații Publice, Introducere în Publicitate și Analiza Discursului Publicitar, Multimedia și lista poate continua.”

Sabina ne-a spus că studenții ar trebui să aleagă Universitatea Danubius, pentru că „este un mediu foarte bun în care să te dezvolți, atât ca student, cât și ca om. Este locul unde am reușit să-mi înving anumite frici și bariere. Mi-am dorit să am o experiență studențească completă când am venit aici, de aceea am ales să intru și în Liga Studenților, să cunosc oameni noi, să mă implic în proiecte frumoase. ”

Tânăra este pasionată de citit și ne-a spus că: „În fiecare an îmi pun un obiectiv în acest sens, anul acesta mi-am setat 25 de cărți și deja am citit 9. Ador să produc conținut de orice fel, fie că e vorba de fotografie, articole scrise pe blogul meu (care anul acesta a împlinit 8 ani), sau clipuri video pentru canalul meu de YouTube (care împlinește 5 ani). De asemenea, ador să călătoresc și să îi ascult pe prietenii mei, să le dau sfaturi, fiind considerată psihologul de serviciu.”

Când vine vorba de viitor, studenta menționează că: „este o întrebare de care eu sincer fug, nu știu ce îmi aduce viitorul, singurul lucru pe care mi-l doresc este ca orice aleg să fac pe mai departe, să fie ceva ce mă face fericită. Ce știu sigur că mi doresc în continuare să fac, este să activez în online, mai ales pe YouTube, unde îmi doresc să strâng o comunitate cât mai mare, momentan suntem peste 3000.

 

Youtube: https://www.youtube.com/user/Sabika15

Blog: https://www.frumuseteavorbeste.com/

Instagram: https://www.instagram.com/sabinarusescu/

Sabina este o optimistă convinsă, crede că #viataesuperba și își dorește să facă doar lucruri  care o fac fericită și asta îi îndeamnă și pe ceilalți din jurul ei.


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.