fbpx
Studentul lunii martie

Studentul lunii martie

Mioara Șerban este studentă în anul I la Facultatea de Comunicare și Relații Publice și a ales Universitatea “Danubius”, despre care spune că: „m-a ajutat să îmi descopăr adevărata valoare și cel mai important lucru, să nu renunți niciodată la visurile tale”.

Înainte de urma studiile universitare, Mioara a urmat cursurile de asistent medical generalist, apoi dorindu-și foarte mult o carieră în domeniul criminalistic, tânăra a ales Facultatea de Drept a Universității Danubius. Însă despre acest lucru ne-a mărturisit: „Lucrurile se pot schimba, doar așa ne dăm seama ce ne dorim de la viață, mai bine mai devreme decât mai târziu. În acel moment am simțit că trebuie să renunț. Nu regret nimic, pentru că tot ceea ce am învățat m-a ajutat să îmi îmbogățesc cunoștințele.”

 

Studenta s-a alăturat și Ligii Studenților, implicându-se în organizarea a multor evenimente ale Universității, despre care ne-a spus că: „Participând la evenimentele organizate de Universitatea Danubius, am învățat să îmi fructific potențialul și să îl valorific. Sunt de părere că în viață trebuie să experimentezi cât mai mult, să înveți cât mai mult și să îți dorești cât mai mult. Ce se întâmplă după?  Îți descoperi eul interior.”.

 

Drumul tinerei nu s-a încheiat, astfel după ce a renunțat la Facultatea de Drept a decis să se înscrie la Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, specializarea Comunicare și Relații Publice. În prezent, face parte din departamentului de PR&MEDIA al Universității, lucru care o face sa se simta extrem de împlinită la momentul actual. Mioara Serban a început aceasta etapă din viață prin activități de voluntariat, participând activ la toate evenimentele de interes: „Mi-am descoperit anumite aptitudini, pe care poate până în acel moment nu știam că le dețin. Datorită noului colectiv sau mai bine spus familia în care am intrat, am „prins” aripi, m-au făcut să iubesc ceea ce fac, ba mai mult am „crescut” împreună. În fiecare zi continuă să mă impresioneze, văzându-se cu ochiul liber profesionalismul, pasiunea, deschiderea și bagajul de cunoștințe extrem de vast pe care îl dețin colegii mei.”

Studenta promovează Universitatea Danubius și pe rețelele de socializare precum Facebook, Instagram și TikTok și redactează articole despre evenimentele care se desfășoară în Universitatea Danubius. Despre aceste activități ne-a marturisit: „ Nu pot spune că este foarte greu, dar nu este nici ușor pentru că întotdeauna trebuie să știi ce vor să afle viitorii, dar și actualii studenți de la o universitate. Încerc, pe cât posibil, să mă folosesc de dinamismul și deschiderea mea față de studenți descoperind micile lor secrete, socializând și păstrând legătura cu ei. În ceea ce privește redactarea articolelor pentru site-ul Universității nu este un lucru nou pentru mine. Am un blog personal, însă recunosc, în ultima perioada mi-am neglijat publicul, însă sunt pe cale să dezvolt un nou proiec, la care m-am gândit foarte multe timp. Eu văd scrisul ca pe un talent , pentru că am capacitatea de a transmite sentimente, de a mă manifesta, de a fi eu.”

 

Mioara se autocaracterizează ca fiind o fire creativă, comprehensivă, uneori emotivă, dar deschisă la nou. Iubește fografia, videografia, arta în adevăratul sens al cuvântului și își dorește să își dezvolte și aceste pasiuni, transformandu-le in profesie.

Mioara Serban imbina pasiunea pentru frumos, cu profesia de comunicator, reusin sa integreze ceea ce invata in cadrul Facultatii de Comunicare si Relatii Internationale cu ceea ce exerseaza, zi de zi, in cadrul departamentului PR&MEDIA, acolo unde beneficiaza de sprijinul si experienta colegilor sai, fosti studenti danubieni, Lucian Panait si Constantin Lepadatu, care sunt profesionisti in domeniul comunicarii vizuale.

Ceea ce o face pe studenta la comunicare sa mearga mai departe, cu incredere ca poate reusi in viata, este crezul ei ca: „Viața este atât de scurtă, simplă, frumoasă, iar noi suntem cei care ne punem piedici. Uneori lucrurile nu mi-au ieșit exact așa cum mi-am dorit, dar prin exercițiu am reușit să ajung unde mi-am propus. Întotdeauna am fost dornică să învăț lucruri noi, să aflu cât mai multe și să mă descopăr pe mine. Acest lucru mă face să îmi amintesc mereu zicala „tu ești rezultatul tuturor faptelor tale”. Trebuie să lupți pentru ceea ce îți dorești, pentru fericire, pentru dragoste, pentru visurile tale.”

 

Oana Draganescu

PR&MEDIA Director

 

 


Știri recente

© 2023 Danubius University. All Rights Reserved.