fbpx
ÎMPREUNĂ PENTRU EDUCAȚIE

ÎMPREUNĂ PENTRU EDUCAȚIE

Împreună pentru Educație, acesta a fost sloganul de la care a pornit dezbaterea interactivă PROIECTELE DE LEGI ALE EDUCAȚIEI ÎN CONSULTARE PUBLICĂ organizată pe 23.08.2022 de către Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD) din Universitatea ”Danubius” Galați.

Subiectele dezbaterii au atins atât domeniul preuniversitar, cât și domeniul universitar, alături de invitați care activează în învățământ și în cadrul Ministerului Educației.

„Aceasta este o dezbatere foarte importantă, din punctul meu de vedere, rolul unei universități este de a găzdui un astfel de eveniment. ”, Steve O′Michael, vice-președinte al Consiliului de Administrație al Univerității Danubius.

„Vom face tot ce este posibil ca să sprijin educația în România. Dorim ca parteneriatul american să fie unul strategic pentru Danubius, pentru România. Împreună cu partenerii noștri europeni și cei din alte zone ale lumii dorim să aducem în zona aceasta, a graniței de est, cea mai bună Universitate privată pe care, noi, românii putem să o construim.” Conf. univ. dr. Andy Corneliu Pușcă, Președintele Consiliului de Administrație al Universității Danubius.

Evenimentul s-a desfășurat în două părți, în prima parte, domeniul preuniversitar a fost reprezentat de Radu Szekely, Secretarul de Stat al Ministerului Educației.

 „Mă bucur că am putut răspunde invitației și sunt onorat că pot fi alături de dumneavoastră. Prin această propunere legislativă încercăm să dăm șansa tuturor elevilor din învățământul preuniversitar să aibă o rută deschisă în învățământ fără dead-end-uri.”, Radu Szekely, Secretar de Stat

Domnul Secretar de Stat, Radu Szekely a pus accent pe mai multe principii ale proiectului de lege: învățământul superior de tip dual care va favoriza relația cu mediul de afaceri și cu piața muncii, rute flebxibile în ceea ce privesc alegerile de viitor, consiliere și orientare în carieră din gimnaziu și anticiparea cererilor de pe piața muncii, specializarea profesorilor pe domenii de interes și posibilitatea acordării unor cursuri care nu sunt în programa didactică, modul în care vor fi sprijiniți elevii/studenții din grupe vulnerabile (burse) pentru a reduce abandonul școlar și universitar.

În cea de-a doua parte, domeniul universitar a fost reprezentat de Valentin Popescu, Directorul General al Ministerului Educației.

„Proiectul România Educată este cel care fundamentează și cel care este motorul sprijinului logistic și administrativ. El caută să modernizeze ceea ce contează în viața noastră de zi cu zi, adică educația în România.”, Valentin Popescu, Directorul General al Ministerul Educației.

Directorul General al Miniterului Educației, Valentin Popescu a pus accent pe mai multe principii ale Proiectului de Lege „România Educată”: provocări și oportunități în domeniul învățământului, condiții pentru utilizarea fondurilor europene, implementarea de programe/proiecte finanțate din fonduri europene aferente cadrului financiar 2021-2027, orientări strategice, mobilizarea investițiilor, cât și bugetul alocat României.

 

Mioara Lepădatu,

Specialist PR


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.