fbpx
3 burse de studiu la masterul FINTECH – Finanțe și tehnologie Digitală (Universitatea Danubius) oferite de Asociația Română de Fintech (RoFin.tech )

3 burse de studiu la masterul FINTECH – Finanțe și tehnologie Digitală (Universitatea Danubius) oferite de Asociația Română de Fintech (RoFin.tech )

București, 29 august 2022 –Asociația Română de Fintech (RoFin.tech), organizația care reunește industria de fintech din România anuntă susținerea programului de master ‚ FINTECH – Finanțe și tehnologie Digitală prin oferirea a trei burse integrale de studiu

 

În calitate de partener al Universității Danubius, Asociația Română de Fintech (RoFin.tech) face încă un pas în cadrul strategiei de dezvoltare a pieței de fintech din România și susținere a educației specifice în domeniu. 

 

"Ne bucurăm să susținem inițiativele academice care vin să completeze oferta de programe de profesionalizare a tinerilor cu posibilitatea de a se formă în domeniul fintech. Absolvenții de facultăți economice pot acum să își pună bazele unei cariere extrem de interesante în zona digitală a industriei financiare, iar noi vrem să susținem acești tineri oferind 3 burse de studiu, facilitând învățământul gratuit în cadrul acestui program pentru o parte din viitorii specialiști în domeniu." Cosmin Cosma, Președinte al Asociației Române de Fintech.

Printre obiectivele RoFin.tech se află dezvoltarea resurselor umane specializate în domeniul Fintech atât pentru membrii asociației cât și pentru partenerii acesteia, la nivel european, prin implicarea directă în dezvoltarea programelor educaționale specializate. Astfel în cursul lunii Iunie 2022, a fost încheiat un prim parteneriat cu Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Danubius în vederea formării primei serii de studenți spelcializati în domeniul Fintech.

Conf. Univ. Dr. Andy Pușcă, Președintele Universității Danubius: “Ne bucurăm ca Asociația Română de Fintech ne sustine în dezvoltarea acestui master si ne asigură premizele de conectare a studentilor nostrii la know-how-ul specialistilor și expertiza companiilor de profil. Domeniul Fintech este prezent în viața de zi cu zi, iar nevoia de a dezvolta noi competente, de a susține noi planuri de carieră pentru actualii sau viitorii economiști este esențială atât pentru aceștia cât și pentru companiile unde lucrează.”

 

Lectr. Univ. Dr. Călin Rangu, Decanul Facultății de Științe Economice și Administrarea Afacerilor menționează“ Acest master este adresat celor care doresc să activeze în lumea viitorului, să îsi asigure o carieră sigură, fie dezvoltând afaceri utilizând inteligența artificială, blockchain-ul, robotica etc, fie activând în companii pe partea de dezvoltare produse, este o punte între economie și tehnologie, susținută de profesori cu experiență și de către Asociația Română de Fintech căreia îi mulțumim mult pentru implicare.“

 

Tinerii absolveti care doresc să aplice pentru a beneficia de una din cele 3 burse de studii trebuie să acceseze următorul link.

Aplicațiile se primesc în perioada 1 – 23 Septembrie 2022, procesul de admitere se derulează în perioada 26 – 30 Septembrie 2022, apoi anunțându-se câștigătorii burselor.

Asociația Română de Fintech are o strategie de colaborare cu toate universitățile de profil care doresc să dezvolte astfel de programe de educație oferind sprijin în dezvoltarea curiculei educaționale , internship-uri practice în cadrul companiilor membre ale Asociației dar și cursuri aplicate susținute de către findatori companiilor de fintech . În cadrul programului sunt dezvoltate proiecte dedicate în funcție de curicula aprobată individual de fiecare universitate .

 

RoFin.tech

Asociația Română de Fintech a fost înființată în ianuarie 2020 și reunește în prezent 21 de membri care reprezintă start-up-uri și scale-up-uri din industria tehnologiei financiare (fintech). Are două obiective bine fundamentate încă de la înființare: conectarea asociației la autoritățile financiare naționale și europene care pot avea un impact asupra industriei fintech, dar și crearea și facilitarea a cât mai multor oportunități de dezvoltare pentru membrii asociației. RoFin.Tech este membru fondator al European Digital Finance Association (EDFA), o asociație la nivel european care reprezintă companiile fintech din întreaga Uniune în interacțiunile lor cu instituțiile UE.

Mai multe informaţii despre membrii si activitatile asoctiatiei puteţi găsi accesând: https://www.rofin.tech/.

 

Universitatea Danubius oferă cursuri de licență și de master în domeniile drept, științe economice și administrarea afacerilor, comunicare și relații internaționale, psihologie și asistență socială și media digitală. Universitatea Danubius este o instituție de învățământ superior non-profit, persoană juridică de drept privat și de utilitate publică, acreditată prin Legea nr. 409/2002. Universitatea Danubius promovează cunoașterea și inovarea prin oferirea unei experiențe unice de învățare, cercetare și dezvoltare, indiferent de vârstă, experiență, nivelul de cunoaștere sau forma de pregătire a studenților și clienților săi.

 

Mioara Lepădatu,

Specialist PR


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.