fbpx
Festival Internațional de Jazz la Galați

Festival Internațional de Jazz la Galați

In perioada 15-18 septembrie 2022, se va desfasura primul festival international de jazz din Galati,  RO DANUBE INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL, la care vor participa interpreti si trupe de prestigiu din Austria, Franta, Germania, Portugalia, Polonia, Ungaria,  si  Israel, artistii abordand tipologii diverse ale jazzului, precum jazz rock, funky jazz, blues,be bop, world music, etno jazz, jazz fusion sau smooth jazz. Evenimentul este finantat de Primaria Municipiului Galati si sustinut de catre Universitatea Danubius.

Programul festivalului curpinde recitaluri ale trupelor NICU PATOI & PLATONIC BAND, RAPHAEL WRESSNIG TRIO (Austria), MARIO LAGINHA TRIO (Portugalia), JEAN LOUP LONGNON QUINTET ( Franta-Japonia), OMRI MOR QUINTET (Israel), JOO KRAUS QUARTET (Germania), DJABE (Ungaria), BEATA PRZYBYTEK QUINTET (Polonia).

Directorul artistic si selectioner unic al festivalului, regizorul si muzicianul, Lucian Sabados, considera ca ,,acest Festival International de Jazz vine sa completeze si sa continue o traditie indelungata a prezentei festivaliere a muzicii de jazz si blues in orasul de la Dunare, propunandu-si , ca o trasatura distinctiva, sa prezinte iubitorilor acestui valoros gen muzical o panorama cvasi completa a celor mai prestigioase scoli de jazz din Europa, precum cea poloneza, maghiara, germana, romana, franceza sau portugheza, dar si din Israel”.

Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc pe esplanada Gradinii Botanice, celelalte reprezentatii vor fi organizate in Aula Magna a Universitatii Danubius Galati, sala de spectacol perfect adaptata cerintelor unui festival de o asemenea anvergura.

Pentru toate concertele, intrarea este gratuita si locurile se pot rezerva in perioada 24 august – 10 septembrie la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon 0741 316 854.

 

Programul festivalului:

15 septembrie

ora 19,30 : Recitalul trupei NICU PATOI & PLATONIC BAND (Romania)

ora 21,30 : Recitalul trupei RAPHAEL WRESSNIG TRIO (Austria)

Locatie – Gradina Botanica

 

16 septembrie

ora 19,00 : Recitalul trupei MARIO LAGINHA TRIO (Portugalia)

ora 21,15 : Recitalul trupei JEAN LOUP LONGNON QUINTET ( Franta-Japonia)

Locatie - Aula Magna a Universitatii DANUBIUS           

 

17 septembrie

ora 19,00 : Recitalul trupei OMRI MOR QUINTET (Israel)

ora 21,15 : Recitalul trupei JOO KRAUS QUARTET (Germania)

Locatie - Aula Magna a Universitatii DANUBIUS           

 

18 septembrie

ora 19,00 : Recitalul trupei DJABE (Ungaria)

Inchidere festival - Recitalul trupei BEATA PRZYBYTEK QUINTET (Polonia)

 

Oana Draganescu,

Purtator de cuvant


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.