fbpx
Relația dintre teorie și practică în știință, subiect dezbătut în cadrul CHeST

Centrul de Hermeneutică „Simboluri și Texte” (CHeST) al Universității „Danubius” din Galați, în parteneriat cu Muzeul Brăilei „Carol I”, a organizat marți, 22 noiembrie 2022, la ora 11.00, Simpozionul ,,Știința între teorie și practică”

 

În deschidere, au susținut alocuțiuni Conf. univ. dr. Andy Pușcă, Președintele Universității „Danubius” din Galați și Prof. univ. dr. habil. Florian Nuță, Prorectorul pentru cercetare, Universitatea „Danubius” din Galați.

          

Temele prezentate în cadrul acestui simpozion au fost

– Pentru o justă înțelegere a relației dintre teorie și practică în știință (Prof. univ. dr. Cristinel Munteanu, Universitatea „Danubius” din Galați)

– „Fumuri arheologice scornite din lulele preistorice” (Conf. univ. dr. Costin Croitoru, Managerul Muzeului Brăilei „Carol I”)

– Jurnalismul, talentul și pregătirea academică (Conf. univ. dr. Fănel Teodorașcu, Universitatea „Danubius” din Galați).

 

Prof. univ. dr. Cristinel Munteanu, directorul Centrului de Hermeneutică „Simboluri și Texte” (CHeST)a declarat că „simpozionul organizat de centrul de cercetare CHeST al Universității «Danubius» din Galați, în parteneriat cu Muzeul Brăilei «Carol I», a urmărit să evidențieze relația dintre teorie și practică în știință. Întrucât respectiva relație a fost adesea (și încă mai este) greșit înțeleasă ori marcată de diverse prejudecăți de-a lungul istoriei științei, am considerat oportun și util să prezentăm comunicări lămuritoare ținute de cercetători cu experiență în teoria și practica anumitor domenii: prof. univ. dr. Cristinel Munteanu (pentru filologie și filosofie), conf. univ. dr. Costin Croitoru (pentru arheologie și istorie) și conf. univ. dr. Fănel Teodorașcu (pentru jurnalism și științele comunicării). Ne bucurăm că acest eveniment a stârnit interesul studenților și cadrelor didactice de la Universitatea «Danubius», al specialiștilor de la Muzeul Brăilei, precum și al altor participanți preocupați de un asemenea subiect. Avem în plan (inclusiv în colaborare cu Muzeul Brăilei) o serie de evenimente similare.”

 

Centrul de Hermeneutică „Simboluri și Texte” (CHeST), înființat în vara anului 2020, își justifică existența și funcționarea în cadrul Universității „Danubius” din Galați, întrucât, pe de o parte, (1) vine în întâmpinarea unor necesități specifice (din punct de vedere metodologic) cercetării și activității didactice din instituția noastră și, pe de altă parte, (2) servește ca mediu catalizator pentru preocupările de profil ale anumitor cadre didactice și cercetători din universitatea noastră (pe latura umanistă, în special) (https://www.univ-danubius.ro/chest-centrul-de-hermeneutica-simboluri-si-texte/viziune-si-misiune).

 

Oana Drăgănescu,

PR Manager


WORKSHOP CONSTIINTA NATIONALA SI MAREA UNIRE DE LA 1918 ASPECTE ECONOMICE, MILITARE SI JURIDICE

PROGRAM WORKSHOP

CONSTIINTA NATIONALA SI MAREA UNIRE DE LA 1918

ASPECTE ECONOMICE, MILITARE SI JURIDICE

 

LUNI 28.11.2022:

 • 12.00 – 12.05. Deschiderea lucrarilor
 • 12.05 – 12.30. Prof.univ.dr. Dumitru Miron; Academia de Studii Economice, Bucuresti;
 • 12.30 -  13.00 Niculina  Merceanu – Membru asociat al CRIFST al Academiei  Romane,  artist musical,  Presedinte  -fondator al Asociatiei Culturale  “La noi la Romani”
 • 13.00 - 13.30 Prof.univ.dr. generalde brigadă (r) Stan Petrescu, membru titular   DIS/CRIFST, al Academiei Romane;
 • 13.30-14.00 Col (r) Tiberiu Tanase; Secretar al DIS/CRIFST, al Academiei Romane;
 • 14.00-14.20 Lect.univ.dr. Mircea Valentin Carlan, decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Danubius, Galati;
 • 14.30-14.45 Col (r) drd, Marian Ticu
 • 14.45 -15.00. Discutii. Inchiderea lucrarilor workshop-ului.

 

Link-ul  pentru conectare:  https://meetings.univ-danubius.ro/b/ste-do2-aki-stc


Laborator Academic cu Tema „Introducere în Managementul Continuității în Afaceri”

Miercuri, 23 noiembrie 2022, ora 17:00, Universitatea Danubius în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) organizează Laboratorul Academic cu tema „Introducere în Managementul Continuității în Afaceri”.

Managementul continuității în afaceri este un proces de management holistic destinat identificări impactului potențial cauzat de amenințări la adresa dezvoltării planurilor de răspuns pentru o companie sau organizație. Obiectivul cheie este creșterea rezilienței în cazul întreruperilor activității cauzate de eventualele amenințări și minimizarea impactului unor astfel de perturbări.

Obiectivele workshop-ului

 1. Identificarea rolului managementului continuității în afaceri.
 2. Identificarea legăturii dintre managementul continuității în afaceri și managementul riscului.
 3. Cunoașterea unor mecanisme specifice managementului continuității în afaceri. 

Adresabilitate: general, economie, management.

 

Link pentru conectare la eveniment:  https://meetings.univ-danubius.ro/b/joh-ktt-fzy-dga.


Presedintele Universitatii Danubius, Conf. univ. dr. Andy Pusca, a fost ales Vicepresedinte al Asociatiei Universitatilor din Asia si Pacific (AUAP)

In cadrul celei de-a 15-a editii a Conferintei AUAP, organizata de Universitatea Daffodil, in  Dhaka, in Bangladesh, presedintele Universitatii Danubius, Conf. univ. dr. Andy Pusca, a fost ales in functia de Vicepresedinte al AUAP pentru urmatorii 2 ani.

Obiectivul principal și misiunea AUAP este de a crea o platformă modernă și eficientă pentru dezvoltarea generală a universităților din Asia și Pacific, prin promovarea relațiilor cordiale de înțelegere reciprocă și cooperare între universitățile membre ale organizației.

Vicepresedintele AUAP, Conf. univ. dr. Andy Pusca a declarat ca: sunt foarte bucuros ca putem sa aducem contributia noastra la indeplinirea obiectivelor si misiunii AUAP pentru toti beneficiarii sai din tarile membre si este o onoare, dar si o datorie importanta pentru noi, ca centru academic european, sa lucram impreuna cu partenerii nostri pentru a putea asigura un transfer onest de valori in spatiul global. Ne aflam intr-un moment esential pentru noi, cei din Universitatea Danubius, dar si pentru aceasta asociatie, sa fim reprezentantii spiritului european si al valorilor europene. Pentru mine este o onoare, dar si o raspundere foarte mare pentru ca acesta este drumul pe care am pornit in plan personal, managerial prin functia de Presedinte al Universitatii Danubius, dar, mai ales, prin propria vointa de a asambla tot ceea ce este mai valoros in culturile lumii si de a impartasi celor care isi doresc sa beneficieze de toata experienta mea in calitate de rector si de presedinte al unei universitati europene. Este o mare oportunitate ca prin functia pe care am dobandit-o sa imi duc misiunea personala si a universitatii pe care o reprezint in comunitatea AUAP de a indeplini cu raspundere si responsabilitate indatoririle pe care mi le asum, alaturi de boardul de conducere al AUAP si in fata Universitatii Danubius,,. 

 

Oana Draganescu


Știri recente

© 2022 Danubius University. All Rights Reserved.