fbpx

Danubius News

UN EVENIMENT DIGITAL CHIAR PENTRU TINE

Sunteți pregătiți pentru noi povești? Într-o lume în care transformarea digitală a schimbat complet stilul de viață, de educație și de muncă, a adus concepte noi dar și pericole majore în lumea virtuală. 

Într-un concept care promovează noul, viziunea, cariera, tehnologiile, adaptate vremurilor și definesc viitorul; poveștile noastre cu drag despre România din noi!

 

OXYGEN Events împreună cu Universitatea Danubius organizează pe 29 iunie, online, de la 10.00. - 12.30, cu sprijinul Băncii Transilvania, Clinicii Soft Skill, Microgreens și Editurii Integral, a 5-a ediție a unui eveniment din ciclul „Oameni & Povești de secol 21”. Această ediție este despre România din noi, cu target pe Inovație, Cybersecurity, Wellbeing, Meserii de viitor, toate grupate într-un singur concept EDUCAȚIA.

 

Un eveniment despre viață, cariere, pasiuni și viitor, povești personale care se împletesc cu poveștile echipelor lor. Fiecare invitat are o poveste a lui construită în timp și care încă se scrie. Sunt povești despre viață, despre carieră, despre pasiuni. Dar în fiecare poveste se regăsește echipa care face parte din povestea tuturor.  

 

Poveștile de secol 21 sunt poveștile oamenilor și ale echipelor lor, iar succesul se scrie într-o operă comună. Pentru că Ei sunt Echipa: 

 

Gazdă și moderator Adrian Locusteanu, Head of Demand ThoughtWorks

Daniela Palade Teodorescu, Director editorial Tudor Communication

Valentina Saygo, Managing Partner Ask for Accounting, fost Secretar de Stat la Ministerul Economiei

Livia Dilă, Jurnalist

Călin Rangu,  Decan Facultatea de Științe Economice Universitatea Danubius, Vicepreședinte Cio Council

Sergiu Zaharia, Director Cyber Strategy Advisory

Dan Orlandea, Business & Team coaching

Alexandru Ghica, Instructor fitness & aerobic Wellness Coach.  

 

Înregistrare: https://forms.gle/NA9kJvkgxPVwkakEA

 

 

Mioara Lepădatu,

Specialist PR


O EXPOZIȚIE DE EMOȚIE - „FLOAREA PÂINII” BY MARIANA DAVID

Universitatea Danubius din Galați împreună cu Centrul de Studii și Cercetări Danubiene și Facultatea de Comunicare și Relații Internațioanle au fost gazdele Expoziției de Tapiserii „FLOAREA PÂINII” ale artistului vizual, Mariana David. Expoziția a fost plină de emoție și bucurie, iar încântarea s-a citit pe chipul vizitatorilor care au participat la eveniment.

 

,,Cele 12 obiecte executate în punct tradițional (,,cruciuliță” sau ,,muscă”) au ca sursă de inspirație păretarele, care împodobeau zidurile văruite ale caselor din satele românești. Motivele populare sunt redate simplu, fară exagerare sau ,,alunecare” în sfera existențialismului, cu ajutorul geometriei florale.'' - Mariana DAVID.

 

La sfârșitul expoziției publicul a avut plăcerea să asculte și un recital de poezie oferit de Conf. univ. dr. Alina Cheșcă.

 

 

Mioara Lepădatu,

Specialist PR


ASOCIAȚIA ROMÂNĂ DE FINTECH OFERĂ 3 BURSE DE STUDII!

Începând cu noul an universitar, Asociația Română de Fintech va acorda 3 burse pentru studenții care vor dori să se înscrie la programul de Master Fintech.

Pentru a intra în posesia unei burse va trebui să respecți criterii și să ne trimiți o scrisoare de intenție în care să răspunzi la următoarele întrebări:

  • Ce studii ai?
  • Ce pasiuni te definesc?
  • Ce planuri de viitor ai?
  • Motivele pentru care dorești o carieră în Fintech.
  • Unde te vezi peste 5 ani după finalzarea masterului?

 

Orice absolvent de studii de licență poate aplica la Programul de Master Fintech.

Bursa va fi acordată pe baza criteriilor de selecție din anul 2022-2023.

 

Pentru înscriere și detalii suplimentare despre programul de Master puteți accesa:

https://univ-danubius.ro/facultatea-de-stiinte-economice/fintech

 

 

Mioara Lepădatu,

Specialist PR


Workshop Evoluție biologică și pedagogică

Joi, 16 iunie, ora 13.00 - WORKSHOP  Evoluție biologica si pedagogica

 
Cu toţii ştim- sau bănuim – rolul fundamental pe care ştiinţa îl joacă în viaţa noastră: suntem înconjuraţi de tehnologii diverse, avem acces la mijloace medicale care ne prelungesc şi ne ameliorează vieţile, avem acces la informaţie de calitate şi, nu în ultimul rând, am dobândit o înţelegere mai profundă şi mai relevantă a lumii. Dar care este potenţialul axiologic, formator al ştiinţei? Cum anume ar trebui ştiinţa să ne construiască şi să ne transforme de-a lungul anilor de şcoală? Ce ne spun genetica şi evoluţia despre felul în care trăiesc, se comport şi învaţă fiinţele umane? Cum aducem cercetările tot mai specializate si mai exclusiviste în atenţia publicului larg şi de ce are nevoie publicul larg de asta?

Despre acestea şi despre multe altele vom vorbi joi, de la ora 13 la sediul Universităţii Danubius din Galaţi (Sala Senatului) cu cercetătorul Mircea Iliescu, moderatorul întâlnirii fiind profesorul de stiinte socioumane, Doru Căstăian.

Mircea Iliescu este doctor în genetică umană și evoluție (Universitatea Cambridge, Marea Britanie, 2016). Este afiliat Universității din Cambridge, unde predă cursuri de evoluție și genetică la Institutul de educație continuă (ICE, Universitatea Cambridge). Este pasionat de diversitatea oamenilor din toate colțurile planetei, astfel că cercetarea lui se concentrează în prezent, alături de colegi de la Cambridge, din India și din Romania, pe evoluția genetică a diversității oamenilor în populații cu o istorie evolutivă complexă.

Evenimentul este deschis tuturor celor interesati si pasionati de stiinta!
Intrarea este libera

Știri recente

© 2022 Danubius University. All Rights Reserved.