fbpx
Conferința Internațională privind Educația în Era Digitală, Ediția a III-a

Universitatea Internațională Danubius împreună cu partenerii săi co-organizatori, Universitatea Camerino, Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Republica Moldova, Universitatea din Ruse „Angel Kanchev”, Bulgaria, Universitatea Aleksander Moisiu din Durres, Albania, Inspectoratul Școlar Județean, Galați și Casa Corpului Didactic, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Galați, Asociația „Education Is Power”are plăcerea să vă invite la CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ ,,Educația în era digitală - ediția a 3-a”, care se va desfășura în format hibrid, în Sala Senatului și pe platforma Zoom, în perioada 26 – 27 iulie 2024, începând cu ora 09:30.

 

KEYNOTE SPEAKERS:

Prof. univ. dr. Steve O. Michael, Rector & CEO, Universitatea Internațională Danubius

Conf. univ. dr. Andy-Corneliu Pușcă, Președintele Consiliului de Administrație, Universitatea Internațională Danubius

Conf. univ. dr. Filip Stanciu, Prorector pentru Activitatea Didactică, Universitatea Internațională Danubius

Conf. univ. dr. Jennifer Zhang, Departamentul de Limbi și Culturi Străine, Beijing Wuzi University, China

Lect. univ. dr. Gheorghe Octavian Zamfirescu, Expert în Politici Publice, Ministerul Educației, Cadru didactic Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, Universitatea Internațională Danubius

Conf. univ. dr. Victor Tița, Director Filiala Slatina - Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală, USAMV București

 

MODERATOR:

Lect. univ. dr. Doinița Popa, Director, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, Universitatea Internațională Danubius

 

Tema centrală a acestui eveniment se concentrează pe căutarea de soluții practice pentru predare, învățare și evaluare în acest nou context provocator al digitalizării. Participanții, cadrele universitare și cercetătorii, dar si studentii si doctoranzii in stiintele educatiei isi prezinta, in cadrul acestui eveniment international, cele mai recente idei, preocupari, rezultate ale cercetarii din domeniul stiintelor educatiei si al digitalizarii.

 

Scopul Conferinței Internaționale ,,Educația în era digitală” este de a oferi un forum pentru schimbul de idei și rezultatele cercetării pe următoarele teme:

1. Profesorul reflexiv, creativ și inovator în era digitală;

2. Mediul Educațional Incluziv în Școala Virtuală;

3. Profesionalizarea carierei didactice în lumea digitală;

4. Formarea inițială a cadrelor didactice și dezvoltarea profesională continuă – o nouă provocare;

5. Inteligența artificială în cercetarea educațională.

6. Estudentiana (Studenti si doctoranzi)

 

TERMENE IMPORTANTE:

Depunerea rezumatului: Trimiterea preliminară a titlului și a rezumatului în limba engleză: 18 iulie 2024, la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Notificarea acceptării: 19 iulie 2024

Trimiterea finală a lucrării pentru revistă: 30 august 2024

Pentru înregistrare puteți trimite e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Toate lucrările acceptate vor fi publicate în revista Didactică Danubiensis , ISSN 2821-4374, inclusă în baza de date EBSCO.

Conferința va avea loc într-un format hibrid. (Join Zoom Meeting)

https://zoom.us/j/97623712308?pwd=RkJXyZ4iZ2Bqrx3pQbYTelHnySiXa0.1

ID întâlnire: 976 2371 2308

Codul de acces: 204221

Pentru informații suplimentare consultați site-ul:https://conferences.univ-danubius.ro/index.php/EED/EED2024/schedConf/overview

TAXE ȘI ÎNREGISTRARE

GHIDUL AUTORULUI

 


ABSOLVENȚI DE SUCCES AI FACULTĂȚII DE DREPT

Astăzi, un grup de studenți absolvenți ai Facultății de Drept, printre care și șefa de promoție 2024, Elena Anca Theodoru (Cazacu), câștigătoarea concursului „Justiția în era digitală”, ne-au călcat din nou pragul Universității Internaționale Danubius.

Studenții au primit încurajări pentru susținerea examenului de licență din partea Rectorului Universității, Dr. Steve O. Michael, și a Președintelui Consiliului de Administrație, Conf. univ. dr. Corneliu Andy Pușcă.

Suntem mândri de realizările lor și le dorim mult succes în viitor!


Două Studente de la Facultatea de Drept, Premiate la Concursul de Eseuri Organizat de Consiliul Superior al Magistraturii

Recent, după sesiunea de examene, studenții au fost încurajați de către decanul Facultății de Drept, Conf. Univ. Dr. Ana-Alina Ionescu Dumitrache să participe la Concursul de eseuri cu tema „Justiția în era digitală”, organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pe data de 7 iulie 2024, cu prilejul celebrării Zilei Justiției.

Dintre cele 37 de eseuri trimise de studenți din diverse centre universitare, inclusiv București, Craiova, Brașov, Sibiu, Constanța, Galați, Suceava, Iași, Cluj Napoca și Oradea, două eseuri ale studenților noștri de la Facultatea de Drept a Universității Internaționale „Danubius” au fost premiate.

Premiantele noastre sunt:

DIANA NEDELCU (foto: dreapta) – studentă în anul II la Facultatea de Drept a Universității Internaționale „Danubius” – a obținut PREMIUL III.

„Am fost foarte entuziasmată să particip la acest concurs și să-mi împărtășesc viziunea asupra „Justiției în era digitală”. Aprofundarea acestui subiect a fost o oportunitate de a integra justiția, tehnologia și contribuția umană într-o viziune coerentă. Mulțumesc doamnei decan Alina Ionescu Dumitrache pentru suportul oferit și pentru dedicarea față de studenți.”

ELENA ANCA THEODORU (CAZACU) (foto: stânga) – șefă de promoție 2024 a Facultății de Drept a Universității Internaționale „Danubius” și proaspăt absolventă – a obținut MENȚIUNE.

„Sunt onorată și fericită să fiu printre câștigătorii acestui concurs de eseuri organizat de Consiliul Superior al Magistraturii. Competiția a fost intensă, având mulți tineri valoroși și talentați. Îi încurajez pe toți să-și urmeze visurile, oricât de dificil ar părea, merită să lupți pentru ele.”

Succesul studenților reprezintă cea mai mare satisfacție pentru profesori.

“Vă mulțumesc, dragile mele studente! Mare bucurie înainte de vacanță! Provocăm toți studenții să participe la aceste concursuri care nu pot adăuga decât plus valoare parcursului profesional în domeniul juridic. Încă o dată, aplauze virtuale!,” Decan interimar, Conf. Univ. Dr. Ana Alina Ionescu Dumitrache.

Felicitări încă o dată studentelor noastre!

Universitatea Internațională Danubius este mândră să fie reprezentată în această competiție. Festivitatea de premiere va avea loc pe 23 iulie, ora 11:00, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii din București.

Puteți consulta rezultatele concursului la acest link.

 

 


ADMITERE 2024 – FACULTATEA DE ȘTIINȚE COMPORTAMENTALE ȘI APLICATE

Într-o lume dinamică și impredictibilă, specifică secolului al XXI-lea, comunitatea studenților și profesorilor reprezintă o ancoră de stabilitate pentru un viitor prosper, etic și funcțional. Universitatea Danubius din Galați își conturează astfel viziunea pe termen mediu și lung, participând activ, prin procesul didactic și de cercetare, la construirea acestui viitor. Facultatea de Științe Comportamentale și Aplicate este o componentă esențială a acestei viziuni.

 

Programe de Studii de licență:

Domeniul de studiu: Asistență Socială (50 locuri)

  • Forma de învățământ: Licență (Autorizat), învățământ cu frecvență
  • Discipline generale: introducere în sociologie, bazele asistenței sociale, tehnici de comunicare în asistența socială, introducere în psihologie, dezvoltare umană, deontologia profesională, psihologie socială, sistemul de asistență socială, drept și legislație în asistența socială, metodologia cercetării în științele sociale, politici sociale, teorii și metode de intervenție în asistența socială.
  • Oportunități de carieră: șef serviciu de reintegrare socială și supraveghere, asistent social, consilier în domeniul adicțiilor, art-terapeut, asistent social în sănătatea mintală, specialist în evaluarea vocațională a persoanelor cu dizabilități, specialist în angajare asistată, instructor-educator pentru activități de resocializare, asistent pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, cercetător în asistență socială, inspector social, supervizor în servicii sociale.

Domeniul de studiu: Psihologie (50 locuri)

  • Forma de învățământ: Licență, învățământ cu frecvență
  • Discipline generale: istoria psihologiei, psihologie socială, psihologia vârstelor, psihologie organizațională și managerială, psihologia personalității, psihologie experimentală și analiza datelor, genetica comportamentului uman, neuropsihologia, psihopatologie, etc.
  • Oportunități de carieră: psiholog în diverse specialități (clinic, consiliere, muncă și organizațională, transporturi, servicii, educațională, psihopedagogie specială, securitate națională, judiciară - poligraf), psihopedagog, expert poligraf, psiholog școlar etc.
  • Certificare: La finalul ciclului de studii de 3 ani, absolvenții primesc diploma de licențiat în Psihologie și competențele necesare pentru a intra în programele de supervizare profesională, în conformitate cu reglementările Colegiului Psihologilor din România. Supervizarea pentru atestatul de liberă practică autonomă se realizează prin studii masterale, cursuri postuniversitare sau formări profesionale oferite de instituții agreate de Colegiul Psihologilor din România.

Domeniul de studiu: Informatică (30 locuri)

  • Forma de învățământ: Licență (Autorizat), învățământ cu frecvență
  • Discipline generale: fundamentele programării, rețele de calculatoare, arhitectura sistemelor de calcul, inteligență artificială, tehnici avansate de programare, programare paralelă, concurentă și distribuită, programare Web în Python, structuri de date, managementul proiectelor software, grafică pe calculator, tehnici de Data Mining, algoritmi fundamentali, logică matematică și computațională, inginerie software, dezvoltarea aplicațiilor mobile, limbaje formale și compilatoare, etc.
  • Oportunități de carieră: software developer, Web developer, inginer suport tehnic, administrator de baze de date, Python developer, Java developer, .NET developer, software tester, programator, tehnician IT, tehnician de rețea, administrator de rețea, administrator de sistem, analist de rețea.

Studenții care își doresc o experiență diferită de practică sunt invitați să viziteze site-ul de Mobilități ERASMUS. Aici vor găsi o parte dintre destinațiile disponibile precum și tipurile de posturi deschise. Detalii suplimentare va pot fi oferite de Echipa ERASMUS.

 

Admiterea se realizează pe baza concursului de dosare. Pentru detalii suplimentare despre înscriere, accesați: https://admitere.univ-danubius.ro/programe-de-studii/facultatea-de-stiinte-comportamentale-si-aplicate

Înscrierile se fac online și la sediul Universității Danubius sau în Centrele teritoriale de înscriere.

Program de înscrieri la sediu: Luni-Vineri 8-16

Telefon: 0742 444 470, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Mioara Lepădatu,

Specialist PR


Știri recente

© 2024 Danubius International University. All Rights Reserved.