Danubius News

Cercetatori romani de la universitati americane, prezenti la Conferinta Internationala TDST

Organizatorii şi partenerii Conferinţei ştiinţifice internaţionale "Two Democratic Societies in Transition: Exploring the Dynamics of a Post-Covid World" – TDST (http://www.conferences.univ-danubius.ro/index.php/TDST/TDS2021/schedConf/overview) sunt incântaţi să anunţe confirmarea participării în cadrul secţiunilor tematice a două personalităţi academice americane de origine română: Dr. Gabriela Mustaţă Wilson (University of Texas – Arlington) şi Dr. Oana Armeanu (University of Southern Indiana).

Dr. Gabriela Mustaţă Wilson este profesor în cadrul College of Nursing and Health Innovation, la University of Texas – Arlington. Este un specialist recunoscut la nivel internaţional în domeniul informaticii medicale fiind şi director al Centrului pentru Informatică Medicală din cadrul University of Texas – Arlington. Are o vastă experienţă în cercetarea ştiinţifică deţinând o serie de funcţii în asociaţii de profil americane printre care prestigioasa Academie Naţională a Inventatorilor (National Academy of Inventors). Aşa cum ne-a declarat, scopul întregii sale cariere este de a avea grijă şi a servi pe ceilalţi, motivând şi inspirând oamenii să îşi atingă propriile obiective.

În cadrul conferinţei din perioada 13-15 septembrie va susţine o prelegere intitulată The Silent Killer: How the Epidemic of Misinformation and Low Health Literacy Affected the Response to COVID-19.

Dr. Oana Armeanu este expert în ştiinţe politice, relaţii internaţionale şi doctrine politice comparate (comparative politics). Printre temele de cercetare vizate amintim: reforma statului bunăstării, partide politice, alegeri şi democratizare. Este in prezent director al Departamentului de Ştiinţe Politice, Administraţie Publică şi Filozofie. Este autoare a numeroase studii de referinţă, iar printre ultimele sale cărţi publicate se numără The Politics of Pension Reform in Central and Eastern Europe. Political Parties, Coalitions, and Policies.

În cadrul conferinţei noastre, va susţine o prelegere despre Political polarization, legitimacy, and rule of law.

Astfel, cele două personalităţi ştiinţifice se întorc în ţara natală pentru a împartăşi experienţa americană studenţilor şi colegilor profesori şi cercetători români. Este o ocazie deosebită pentru a afla câte ceva despre munca care stă în spatele unei cariere academice de succes în Statele Unite ale Americii, un mediu universitar şi ştiinţific extrem de competitiv.

Persoanele interesate sa participe la evenimentele organziate in cadrul acestei conferinte, pot gasi detalii la adresa http://www.conferences.univ-danubius.ro/index.php/TDST/TDS2021/schedConf/overview sau la emailul Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

TDST 2021 este un eveniment stiitific organziat de Universitatea Danubius in parteneriat cu  St. Mary's College of Maryland, The National Public Honors College,  California State University, San Bernardino, University of Illinois Urbana-Champaign, University of Southern Indiana, University of Richmond, University of Maryland Eastern Shore.

 

Directorul conferinţei TDST,

Conf. univ. dr. Florian NUŢĂ


Bursele de cercetare postdoctorală “McKenzie”

Universitatea din Melbourne (UM), Australia, acceptă aplicații în cadrul programului de burse de cercetare postdoctorală McKenzie.

Doritorii trebuie să trimită un plan de cercetare pe trei ani, în domeniul lor de expertiză. De asemenea, cei interesați trebuie să-și găsească un mentor/ supervizor din cadrul Universității din Melbourne.

Obiectivul programului este acela de a atrage persoane care au obținut recent titlul de doctor în ariile de cercetare de interes pentru Universitate. Toți cei care se înscriu pentru a obține o bursă postdoctorală trebuie să desfășoare activități de cercetare în acord cu inițiativele Universității din Melbourne.  

 

Ariile de interes din cadrul call-ului sunt administrate la nivelul facultăților din cadrul Universității din Melbourne după cum urmează:

- Facultatea de Arhitectură

- Facultatea de Arte

- Facultatea de Economie și Administrarea afacerilor

- Facultatea de Muzică

- Facultatea de Medicina, Stomatologie și Științe medicale

- Facultatea de Științe

- Facultatea de Științe agricole

- Facultatea de Drept

- Facultatea de Informatica

 

Pentru mai multe detalii legate de eligibilitate precum și de modalitatea de completare și transmitere a aplicațiilor accesați următorul link: https://sites.research.unimelb.edu.au/research-funding/researcher-development-schemes/mckenzie-fellowship


Two Democratic Societies in Transition: Exploring the Dynamics of a Post-Covid World

Marile universități americane, partenere in organizarea Conferinței internationale „Two Democratic Societies in Transition: Exploring the Dynamics of a Post-Covid World”

Universitatea Danubius și-a manifestat dintotdeauna interesul și implicarea în comunitatea locală, dar şi în cea globală și a susținut dezbaterile și evenimentele științifice în care au fost implicate personalități de înaltă ținută academică și profesională.

În acest sens, Universitatea Danubius organizează, împreună cu parteneri de prestigiu din SUA, precum University of Illinois, University of South Indiana, University of Richmond, St. Mary’s College of Maryland, California State Univesity of San Bernardino, Conferinţa Internaţională cu tema „Two Democratic Societies in Transition: Exploring the Dynamics of a Post-Covid World”, la care participă o serie de personalităţi recunoscute la nivel internaţional pentru implicarea lor în problematica care da şi conţinutul subiectelor acestei conferinţe.

Acest eveniment celebrează cei 10 ani de parteneriat strategic între România şi Statele Unite ale Americii şi este o ocazie pentru reafirmarea semnificaţiei acestei relaţii între cele două naţiuni.

Dintre personalităţile care au confirmat deja participarea la acest forum româno-american se numără Sorin Cîmpeanu (Ministrul Educaţiei din Guvernul României), Ronald A. Crutcher (Preşedintele Universităţii din Richmond şi preşedinte al American Council on Education), Rahn Kennedy Bailey (Louisiana State University), Gabriela Mustata Wilson (University of Texas – Arlington) şi alţii.

Lucrarile secţiunile tematice ale conferinţei se vor desfăşura onsite la sediul Universităţii Danubius, unde vor fi prezenţi toţi vorbitorii invitaţi din România şi din Statele Unite.

Pentru că ne dorim o largă participare, conferinţa va aborda sistemul hibrid, astfel că toate secţiunile tematice vor putea fi urmarite şi online de către cei interesaţi.

Toate detaliile si înscrierea pentru participare (în format fizic sau online) despre acest eveniment sunt disponibile la adresa: http://www.conferences.univ-danubius.ro/index.php/TDST/TDS2021/schedConf/overview


International Social Business Summer Program 2021

Universitatea Internațională din Daffodil (UID), Bangladesh, în colaborare cu Asociația Universităților din zona Asiei și a Pacificului (AUAP) vă invită să vă înscrieți pentru a participa la cea de-a 5a ediție a International Social Business Summer Program (ISBSP) 2021 care se va desfășura între 14 și 18 august, 2021, pe o platformă virtuală, având următoarea temă: “New Minds for New World”.

Acest program de vară va include prelegeri susținute de specialiști în domeniu, tururi virtuale ale unor companii, sesiuni de studiu în grup și activități interculturale. La finele programului, studenții participanți vor primi un certificat de absolvire și trei credite academice din partea Universității Internaționale din Daffodil.

Sunt invitați să se alăture demersului studenți cu vârsta între 18 și 35 de ani, indiferent de pregătirea anterioară. Locurile sunt limitate.

Taxa de înscriere este în valoarea de 100 de dolari și poate fi plătită online sau prin transfer bancar, după înregistare.

Cei interesați sunt rugați să completeze formularul de înregistare și să îl trimită pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., înainte de 5 august 2021.

Business-ul social a fost introdus conceptual de către profesorul Muhammad Yunus, laureat al Premiului Nobel, și este considerat o soluție durabilă pentru rezolvarea problemelor de natură socială, dar și un instrument eficace pentru depășirea provocărilor COVID-19.


Știri recente

© 2021 Danubius University. All Rights Reserved.