Danubius News

Directorul AGERPRES deschide seria evenimentelor PHENOMENAL WOMEN la Universitatea Danubius

Claudia Nicolae

Primul eveniment din aceasta serie va avea loc vineri, 21 ianuarie 2022, in Aula Magna a Universitatii Danubius, iar prima invitata, care va deschide aceasta serie, este Claudia Victoria Nicolae, manager general al Agentiei de Presa AGERPRES. Dna. Nicolae este prima femeie aflată la conducerea AGERPRES, cea mai veche agenție de știri din România și prima agenție autonomă din țară.

Claudia Nicolae a absolvit Facultatea de Jurnalism a Universității Hyperion, a facut cursuri postuniversitare in Politici Străine și Diplomație, dar și în Securitate și Bună Gurvernare. Ea a fost redactor la ,,Independent,, si la Agerpres, prima agentie nationala. De asemenea, Claudia Nicolae a detinut si functia de consilier al Ministrului de Interne începând din luna iunie pana in noiembrie a anului 2018.

De asemenea, Claudia Nicolae a fost speaker la Conferinta TWO DEMOCRATIC SOCIETES IN TRANSITION. EXPLORING THE DYNAMICS OF A POST-COVID WORLD, unde a prezentat informații relevante pentru publicul format din studenți, profesori și specialiști în comunicare prezenți, lucrarea expusă având titlul ,,Regardless of the challenges of the times, the news agencies must remain the most credible sources of information,,.  

Phenomenal Women reprezintă modalitatea prin care Universitatea Danubius și-a propus să aducă în lumina reflectoarelor femei care sunt un model de reușită în domeniile lor profesionale, care și-au manifestat dorința de a împărtăși cu întreaga comunitate danubiană, și cu invitații noștri, povestea lor de succes, sacrificiile care au trebuit să fie făcute pentru a atinge culmile cele mai înalte din profesiile lor, din carierele lor, dar și cum au fost susținute de familiile, prietenii, colegii lor pe acest drum sinuos al atingerii succesului în viață.

Poemul ,,Phenomenal Woman,,, scris de Maya Angelou, este grăitor pentru a susține vocea femeilor din toată lume, pentru că fiecare femeie este fenomenală, exact așa cum se manifestă ea în traiul de zi cu zi, având susținerea și admirația tuturor!

Acesta este mesajul pe care acest eveniment și-a propus să-l transmită publicului, pentru a promova, a comunica și pentru a amplifica influența femeilor împlinite professional, dar și personal, fiind astfel proiectat pentru a inspira atât femeile, cât și bărbații care vor deveni liderii generației următoare, în această lume globală în care trăim.

Phenomenal Women, prima ediție, se va desfășura în sistem hybrid, atât cu participare fizică, in Aula Magna (Universitatea Danubius, Corp ,,B,,, etaj 2), cât și în sistem online. Pentru participare in sala, publicul este încurajat să se înscrie accesând acest link - https://univ-danubius.ro/universitate/universitate/formular-de-inregistrare.  Fiecare participant care va completa acest formular de înregistrare va primi pe sms sau pe email detalii despre desfășurarea exacta a evenimentului, ținând cont de măsurile de protecție sanitară impuse de actuala situație pandemică.

Evenimentele din seria Phenomenal Women vor fi organizate în colaborare cu AGERPRES, partener media oficial! 

 

Oana Draganescu

PR&MEDIA Manager


UNIREA PRINCIPATELOR ROMANE, IMPLINIREA UNUI DEZIDERAT NATIONAL

WORKSHOP ONLINE

Joi 20.01.2022

 

AGENDA

 • 12.00 – 12.15. Deschiderea lucrarilor - Conf. univ. dr. Stefan Gheorghe, Director Centrul de Studii si Cercetari Danubiene;
 • 12.15 – 12.35 Prof.univ.dr. general de brigadă (r) Stan Petrescu, membru titular DIS/CRIFST, al Academiei Romane;
 • 12-35 – 12.55 Comandorul (r) Asofronie Constantin Filiala Județeană Galați ,,General EREMIA GRIGORESCU’’ANCMRR;
 • 12.55 - 13.15. Col (r) Tanase Tiberiu; Secretar al DIS/CRIFST, al Academiei Romane;
 • 13.15- 13.30 Recital poezie Florentina Bucur, actor Teatru Masca Bucuresti;
 • 13.30-14.00 Discutii Inchiderea lucrarilor workshop-ului;

 

Pentru a participa la acest eveniment, va rugam sa accesati link-ul:

https://meetings.univ-danubius.ro/b/ste-rxg-izk-yjs


Dezvoltarea competențelor profesionale în domeniul educației speciale

Încep înscrierile pentru programul de formare „Dezvoltarea competențelor profesionale în domeniul educației speciale” - CES

Dezvoltarea profesională continuă a cadrelor didactice din educaţia timpurie şi învăţământul preuniversitar reprezintă o componentă esențială în evoluția personală a fiecăruia. Dorința de sporire și perfecționare abilităților presupune un interes personal pentru fiecare dintre noi, astfel:

În data de 14.02.2022  începe programul de formare „Dezvoltarea competențelor profesionale în domeniul educației speciale(CES), acreditat prin OMEN nr. 4925/10.08.2020, furnizat de Universitatea Danubius Galați - Departamentul de Pregătirea a Personalului Didactic.

Cursul este destinat personalului didactic din învățământul preuniversitar - 89 ore, 22 credite; orele de curs se vor desfășura online, în general,  în intervalul orar 15:00-19:30 (58 ore -online meeting; 31 ore – asincron).

 

Documente necesare pentru înscriere:

 • Fisa de înscriere- model site-ul universității*;
 • Adeverință de la unitatea de învățământ ( profesor/specializarea);
 • Copie CI;
 • Certificat de naștere;
 • Copie diplomă de licență sau adeverință de absolvire a studiilor pentru cei care nu au primit încă diploma;
 • Copie diplomă de bacalaureat;
 • Declarație autenticitate acte de studii și alte acte depuse în copie- model site-ul universității*;.
 • Notă de informare- model site-ul universității*;
 • Dovadă plată taxă de înscriere: 100 lei.

* https://univ-danubius.ro/ces

Documentele vor fi trimise scanate într-un singur document PDF  la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până la data de 28.01.2022.

 

Taxă de școlarizare este de 1200 lei  și se poate  achita și  în două rate, după cum urmează:

Ø  I rată- până pe data de 17.02.2022;

Ø  a II-a rata- până pe data de 17.03.2022,

 în conturile IBAN:

Ø  RO87 INGB 0010 0000 4170 8911 deschis la ING BANK – Agenția Galați;

Ø  RO22 RNCB 0141 0328 8695 0001 deschis la BCR – Agenția Galați.

 

IMPORTANT!

Când efectuați plata, vă rugăm să precizați numele și prenumele și cursul pentru care s-a efectuat plata – ”CES”.


TOMBOLA ,,DANUBIUS, 30 DE ANI DE EXCELENTA IN EDUCATIE”

Universitatea Danubius sarbatoreste 30 de ani de excelenta in educatie universitara si va organiza, in fiecare luna a acestui an, cate o TOMBOLA speciala pentru studentii, masteranzii si absolventii sai!

Pentru a participa la TOMBOLA ,,DANUBIUS, 30 DE ANI DE EXCELENTA IN EDUCATIE”, trebuie sa te inscrii la acest link   https://www.univ-danubius.ro/tombola                                      

Prima extragere – 30 ianuarie!

Castigatorii vor fi anuntati telefonic si pe site-ul www.univ-danubius.ro


Știri recente

© 2022 Danubius University. All Rights Reserved.