Astăzi, într-o lumea dinamică, dar impredictibilă, specifică secolului al XXI-lea, comunitatea studenților și profesorilor rămâne, aproape, singura certitudine a unui viitor prosper, etic și funcțional. Universitatea Danubius din Galați își definește, în acest mod, viziunea despre viitorul pe termen mediu și lung, participând nemijlocit, prin procesul didactic și de cercetare, la construirea acestuia. Facultatea de Științe Comportamentale și Aplicate este una din componentele de bază ale acestei construcții.
Facultatea de Științe Comportamentale și Aplicate are 3 specializări: psihologie, asistență socială și informatică.
Domeniu de studiu: Asistență Socială
Forma de învățământ: Program de studii de licență AUTORIZAT, învățământ cu frecvență
Discipline generale ale programului de studii: Introducere în Sociologie, Bazele asistenței sociale, Tehnici de comunicare în asistența socială, Introducere în Psihologie, Dezvoltare umană, Deontologia profesională, Psihologie socială, Sistemul de asistență socială, Drept și legislație în asistența socială, Metodologia cercetării în știintele sociale, Politici sociale, Teorii şi metode de intervenţie în Asistența Socială.
Absolvenții programului de licenţă Asistență socială pot desfăşura profesii precum: șef serviciu de reintegrare socială și supraveghere, asistent social, consilier în domeniul adicțiilor, art-terapeut, asistent social cu competență în sănătatea mintală, specialist în evaluarea vocațională a persoanelor cu dizabilități, specialist în angajare asistată, instructor-educator pentru activități de resocializare, asistent pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, cercetător în asistență socială, asistent de cercetare în asistență socială, inspector social, supervizor în servicii sociale.
Domeniu de studiu: Psihologie
Forma de învățământ: Învățământ cu frecvență
Discipline generale ale programului de studii: Istoria psihologiei, Psihologie socială, Psihologia vârstelor, Psihologie organizațională și managerială, Psihologia personalității; Psihologie experimentală și analiza datelor, Genetica comportamentului uman, Neuropsihologia, Psihopatologie, Psihologie evoluționistă, Psihologie juridiciară, Psihocriminalistica, Psihologia educației, Psihologia muncii, Defectologie și logopedie, Psihodiagnoza copilului, Profile atipice de dezvoltare.
Absolvenții programului de licenţă Psihologie pot să desfăşoare profesii precum: psiholog, psiholog în specialitatea psihologie clinică, psiholog în specialitatea consiliere psihologică, psiholog în specialitatea psihologia muncii și organizatională, psiholog în specialitatea psihologia transporturilor, psiholog în specialitatea psihologia aplicată în servicii, psiholog în specialitatea psihologie educațională, consiliere scolară și vocațională, psiholog în specialitatea psihopedagogie specială, psiholog în specialitatea psihologie aplicată în domeniul securității naționale, psiholog în specialitatea psihologie judiciară – evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligrafului, psihopedagog, expert poligraf, psiholog școlar, etc.
La sfârșitul ciclului de studii universitare de licenţă cu durata de 3 ani, absolvenţii primesc Diploma de licenţiat în Psihologie şi competenţele necesare pentru a intra în programele de supervizare profesională, în raport cu prevederile legii şi reglementărilor Colegiului Psihologilor din România. Supervizarea, în vederea obţinerii atestatului de liberă practică autonomă, se realizează prin studii masterale, cursuri postuniversitare sau formări profesionale oferite de instituţii agreate de Colegiul Psihologilor din România.
Domeniu de studiu: Informatică
Forma de învățământ: Program de studii de licență AUTORIZAT, Învățământ cu frecvență
Discipline generale ale programului de studii: Fundamentele programării, Rețele de calculatoare, Arhitectura sistemelor de calcul, Inteligență artificială, Tehnici avansate de programare, Programare paralelă, concurentă și distribuită, Programare Web in Phyton, Structuri de date, Managementul proiectelor software, Grafica pe calculator, Tehnici de Data Mining, Algoritmi fundamentali, Logică matematică și computațională, Inginerie software, Dezvoltarea aplicațiilor mobile, Limbaje formale și compilatoare, Cercetări operaționale/Tehnici de optimizare, Dezvoltarea aplicațiilor Web, Baze de date, Sisteme de gestiune a bazelor de date, Securitatea sistemelor informatice, Medii și instrumente de programare.
Absolvenții programului de licenţă Informatică pot să desfăşoare profesii precum: software developer, Web developer, inginer suport ethnic, administrator de baze de date, Python developer, JAVA developer, net developer, software tester, programator, tehnician IT, tehnician de rețea, administrator de rețea, administrator de sistem, analist de rețea.
Studenții care își doresc o experiență diferită de practică sunt invitați să viziteze site-ul de Mobilități ERASMUS. Aici vor găsi o parte dintre destinațiile disponibile precum și tipurile de posturi deschise. Detalii suplimentare va pot fi oferite de Echipa ERASMUS.
Admiterea se realizează în baza concursului de dosare.
Pentru a afla mai multe detalii despre înscriere accesați: https://admitere.univ-danubius.ro/programe-de-studii/licenta
Contact
Facultatea de Științe Comportamentale și Aplicate
Mobil: +40 775 278 617
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Mioara Lepădatu,
Specialist PR