Pentru a recunoaște și sărbători aniversarea de treizeci de ani, Universitatea Danubius va găzdui o serie de programe pe parcursul anului, inclusiv expoziții de artă, prezentări ale unor speakeri apreciați, tombole lunare, ateliere de dezvoltare profesională, filme, conferințe, ceremonii de recunoaștere și prima școală de vară. Organizarea activităților va fi ghidată de Consiliul Consultativ Internațional Danubius, care este un grup de experți, dascăli și studenți din zece țări din întreaga lume.
Începând din ianuarie, va avea loc prima prezentare din seria Femei Fenomenale. În fiecare lună, o doamnă care a ajuns să aibă o reputație națională în profesia aleasă va împărtăși publicului informații și perspective despre succesele și strădaniile ei. Prima participantă din această serie va fi Claudia Nicolae, directorul AGERPRES, cel mai vechi serviciu de știri din România și prima agenție de presă autonomă din țară.
În februarie, va fi urmată de profesorul Gabriela Mustață-Wilson, co-director al Centrului Multi-Interprofesional de Informatică în Sănătate de la Universitatea Texas din Arlington, iar apoi, în martie, de Profesor Irena Chiru, care este decanul Facultății Serviciului de Informații la Academia Națională de Informații din România. De asemenea, pentru ianuarie este programat și vernisajul unei interesante expoziții fotografice a vieții românești atât din trecut, cât și din prezent, care va fi co-sponsorizată de ambasada americană la București.
Pe 15 februarie va fi Ziua Universității Danubius, moment în care membrii comunității universitare ce au o vechime de douăzeci de ani sau mai mult vor fi recunoscuți pentru longevitatea și contribuția lor la dezvoltarea universității. Seria Benone Pușcă Oratori Distinși, numită după fondatorul Universității Danubius, va fi lansată în februarie, iar fiecare persoană selectată pentru a participa trebuie să fi demonstrat un nivel de performanță ce a câștigat recunoașterea internațională în domeniul său. Universitatea este onoată să-l aibă ca prim prezentator al acestei serii pe profesorul Adrian Curaj, un lider educațional și dascăl foarte respectat.
În luna martie, împreună cu partenerul său, Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Informatică/ICI, universitatea plănuiește să co-sponsorizeze o conferință cu tema “Nevoia de infrastructură critică”, iar mai târziu, primăvara, în perioada 12-14 mai, Danubius va găzdui Conferința “Integrare Europeană - Realități și perspective”, care reunește oameni de știință și factori de decizie din Europa, America și Asia. Un prim eveniment va avea loc mai târziu în cursul lunii, când un grup de lideri universitari din Statele Unite ale Americii de la “American College on Education Fellows Program” va veni în România pentru a participa la un seminar despre Internaționalizarea în învățământul superior. Participanții se vor întâlni atât cu oficialități academice și guvernamentale din toată România, cât și cu personalul ambasadei americane.
O altă inovație importantă va avea loc în iunie, când universitatea găzduiește prima școală de vară, Danubius International Summer Experience, în cadrul căreia studenți de la două instituții americane de învățământ superior, Jarvis Christian College și University of Southern Indiana vor veni în campus pentru a urma cursuri de Relații Internaționale și Comunicări Interculturale.
În iulie este planificat un festival de film cu actori româno-americani, ce va oferi divertisment de vară prietenilor și susținătorilor noștri din comunitățile locale.
Seria Femei Fenomenale se va relua în septembrie, iar ultima săptămână a lunii va fi sărbătorită ca a 30-a Săptămâna Aniversară. Aceasta va găzdui cea de-a doua conferință anuală, “Two Democratic Societies in Transition”, în cadrul căreia profesorii și experții vor analiza un spectru de chestiuni economice, sociale, politice și culturale care au impact asupra României și Statelor Unite. Conferința va duce la începutul anului universitar și la sărbătorirea Comunității de Dascăli, care marchează începutul cursurilor pe 3 octombrie.
În cele din urmă, anul se va încheia așa cum a început, cu prezentări în seria Femei Fenomenale în noiembrie și decembrie și finala Benone Pusca Oratori Distinși, tot în decembrie. Acest program complex de evenimente demonstrează modul în care această instituție de învățământ superior își recunoaște și răspunde poziției sale de universitate internațională, ce face legătura între Vest și Est.
Universitatea Danubius a devenit cu adevărat „Diamantul de la Dunăre” și, în doar trei decenii, și-a format o reputație și a obținut o poziție care a plasat-o între primele douăzeci și șapte la sută universități din lume. (EduRank) .