fbpx
UNIVERSITATEA „DANUBIUS” DIN GALAȚI A DEVENIT MEMBRU AL ASECU - ASSOCIATION OF ECONOMIC UNIVERSITIES OF SOUTH AND EASTERN EUROPE AND THE BLACK SEA REGION

UNIVERSITATEA „DANUBIUS” DIN GALAȚI A DEVENIT MEMBRU AL ASECU - ASSOCIATION OF ECONOMIC UNIVERSITIES OF SOUTH AND EASTERN EUROPE AND THE BLACK SEA REGION

Universitatea ”Danubius”  din Galaţi a aderat la una dintre cele mai prestigioase asociaţii academice din Europa, Association of Economic Universities of South and Eastern Europe and the Black Sea Region (ASECU) http://www.asecu.gr/index_en.html.  

 

Scopul acestei asociaţii de universităţi este acela de a promova cooperarea dintre instituţiile partenere, prin schimburi academice şi de cercetare ştiinţifică la toate nivelurile, prin suport reciproc pentru diferite iniţiative ce ţin de activitatea universitară (educaţie şi cercetare) şi prin iniţiative comune într-o multitudine de arii de interes.

 

În prezent, ASECU este compusă dintr-un număr de 56 de membri, dintre care 47 din Europa şi 9 asociaţi din afara Europei. Din România, pe lângă universitatea noastră mai sunt afiliate Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca.

 

Potrivit conducătorului Universității ”Danubius”, Conf. univ. dr. Andy PUŞCĂ: „Calitatea de membru în această rețea este onorabilă pentru Universitatea „Danubius”. Este o dovadă a spiritului nostru antreprenorial și a eforturilor noastre pentru transferul de valori și idei în spațiul complex din sud-estul Europei și în regiunea Mării Negre. Profilul economic și deschiderea colaborării noastre stau la baza proiectelor comune viitoare, a creativității și cercetării științifice de înalt nivel. Membrii comunității academice din această parte a lumii trebuie să sărbătorească asocierea dintre mediul academic conservator și bunăstarea pe care o oferă societății progresul științific, visurile specific umane și calitatea oferită de universitățile noastre.”

 

Conf. univ. dr. Florian NUŢĂ, Prorector cu activitatea științifică, iniţiatorul acestui demers, ne-a declarat:  „Având în vedere caracterul Internaţional declarat al universităţii noastre şi de Excelenţă în activitatea universitară (academic şi cercetare ştiinţifică), consider că aderarea la această asociaţie care îşi propune să dezvolte parteneriate şi iniţiative comune într-o multitudine de direcţii congruente cu priorităţile instituţiei noastre, poate să aducă beneficii atât instituţiei noastre cât şi comunităţii locale şi regiunii în care activăm. Totodată, prin structura acestei asociaţii, consider că afilierea noastră, din perspectivă Antreprenorială, poate să conducă la identificarea unor oportunităţi de dezvoltare pentru viitorul imediat şi extinderea parteneriatelor într-o gamă largă de domenii academice şi arii ştiinţifice.”

Aderarea  Universității ”Danubius” la ASECU reprezintă încă un pas important pe care această instituție de învățământ superior îl face în direcția configurată cu mult timp în urmă când, în calitate de membru fondator al Danubius Academic Consortium (ecosistem pentru inovare integrală care reprezintă universitățile, entitățile economice și comunitățile din Euroregiunea Dunării în spiritul strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării), și-a asumat rolul de a asigura expertiză științifică în domeniile drept, economic, comunicare și relații internaționale precum și contribuția educațională constând în cursuri pentru inovare integrală în vederea găsirii soluțiilor inovative pentru valorificarea resurselor regenerabile de energie ale Dunării și  Deltei Dunării”.

 

De asemenea, Universitatea ”Danubius” organizează anual un eveniment științific extraordinar: Conferința Sțiințifică Dunărea  - Axă a Identității Europene, eveniment care își propune să concentreze cercetarea științifică din universități riverane Dunării atât pe o problematica largă, dar circumscrisă unei identități Europene din care nu poate lipsi axa orizontala a Dunării. Mobilizând specialiști din diferite domenii Conferința, forma de manifestare publica a Centrului de Studii și Cercetări Danubiene vizează interdisciplinaritatea ca deziderat al cercetării universitare. În fiecare an, cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării (29 iunie), una dintre universitățile riverane fluviului este gazda itinerantă a lucrărilor conferinței.

 

Purtător de cuvânt- Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE


Știri recente

© 2024 Danubius International University. All Rights Reserved.