In cadrul proiectului PNRR UDiGi, cadrele didactice si studentii danubieni au participat la cea de-a doua sesiune de instruire pentru a se familiariza cu functionarea platformei de realitate virtuala, cu ajutorul careia se vor upgrada activitatile de predare in cadrul Universitatii Internationale Danubius.
In cadrul acestui eveniment, echipa de proiect a prezentat elemente din metavers care vor fi puse la dispozitia profesorilor si studentilor pentru a raspunde nevoii de gamificare din noile cerinte ale pedagogiei digitale.
Totodata, aceasta platforma reprezinta si un laborator in care studentii de la specializarea Informatica, Facultatea de Stiinte Comportamentale si Aplicate, sub indrumarea profesorilor coordonatori, vor avea posibilitatea sa exerseze crearea si dezvoltarea jocurilor in metavers.
Termenul „metaverse" este cel mai recent cuvânt la modă care a captat imaginația industriei de tehnologie - și, deși Meta, compania mamă a Facebook, este cel mai cunoscut participant la acest concept virtual futurist, cu siguranță nu este singurul.
Termenul „metavers” a fost inventat de scriitorul SF Neal Stephenson, în romanul „Snow Cash” din 1992. Metaversul a fost descris ca fiind un „mediu virtual" în care poți intra, în loc să te uiți pe un ecran. În esență, este o lume de comunități virtuale interconectate și nesfârșite, în care oamenii se pot întâlni, lucra și juca, folosind căști de realitate virtuală, ochelari de realitate augmentată, aplicații pentru smartphone sau alte dispozitive.(https://www.euronews.ro/articole/ce-este-metaversul-cum-functioneaza-si-cum-ne-poate-influenta-viata).
Proiectul "UDiGi - Transformare Digitală și Metode Inovative de Învățare în Învățământul Superior Gălățean" a fost lansat in luna septembrie 2022 si se va desfășura pe o perioadă de 40 de luni.
Valoarea totală a proiectului este de 6.383.734,69 lei, din care valoarea eligibilă și nerambursabilă din PNRR este de 5.364.482,94 lei.