Universitatea Danubius anunță cu bucurie începutul seriei ”The Benone Pușcă Distinguished Speaker” ca parte a evenimentelor de celebrare și recunoștință a 30 de ani de existență. Seria poartă numele fondatorului Universității Danubius, magistrat si professor in domeniul stiintelor juridice, BENONE PUȘCĂ, și pe această cale suntem onorați să-l avem ca prim prezentator pe prof. Adrian Curaj.
Profesor de renume și lider academic internațional, de-a lungul carierei sale, Adrian Curaj a acționat în calitate de consilier al Prim-Ministrului României în domeniul științific și tehnologic, IT și e-Governence; în calitate de președinte al Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică – Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului din România; și în calitate de director general al Agenției Executive pentru Învățământ Superior, Cercetare, Dezvoltare și Inovare.
Adrian Curaj a fost numit Înalt Reprezentant al Primului Ministru pentru dezvoltarea ecosistemului bazat pe știință, inovare și antreprenoriat asociat infrastructurii paneuropene ELI-NP și este fost Ministru al Educației Naționale și Cercetării Științifice. De asemenea, este Șeful Catedrei UNESCO pe Politici în Știință și Inovare, profesor de management al cercetării și Director al Centrului de Parteneriat Strategic și Asigurare a Calității în Învățământul Superior de la Universitatea Politehnică din București și membru al Consiliului Director la Fundația Principesa Margareta a României, Asociația Română pentru Clubul de la Roma , dar și în Comisia Fulbright Româno-Americană.
Titlul prezentării prof. Adrian Curaj va fi “The Importance of Research for HEI and the Romanian context in this matter” iar seria ”The Benone Pușcă Distinguished Speaker” va aduce în prim-plan personalități exemplare din lumea academică, mediul afacerilor, societatea civică și domeniul politicilor publice demonstrând prin realizările pe care le-au adus, o recunoaștere internațională în domeniul lor, pentru a-și împărtăși cunoștințele și opiniile despre subiecte relevante pentru lumea de astăzi.
Evenimentul va fi organizat în sistem hibrid, pe data de 23 februarie, începând cu ora 10.00, în Aula Magna și va fi transmis live pe pagina Universității Danubius. Persoanele interesate din Universitate pot participa la eveniment fizic sau online fie că sunt cadre didactice, studenți, parteneri de afaceri, parteneri sociali, personalități publice locale, prieteni ai Universității Danubius sau membri ai publicului larg.