fbpx
Programul LIFE TACKLE în care Federația Română de Fotbal a fost implicată alături de parteneri europeni s-a încheiat cu dezbaterea Fotbal: O pasă strategică pentru un mediu sustenabil

Programul LIFE TACKLE în care Federația Română de Fotbal a fost implicată alături de parteneri europeni s-a încheiat cu dezbaterea Fotbal: O pasă strategică pentru un mediu sustenabil

 Cum putem face evenimente fotbalistice mai prietenoase cu mediul? Programul LIFE TACKLE – Teaming up for A Conscious Kick for the Legacy of  Environment, în care Federația Română de Fotbal a fost implicată alături de parteneri europeni s-a încheiat cu dezbaterea Fotbal: O pasă strategică pentru un mediu sustenabil, desfășurată marți, 8 februarie.

„Sportul e un domeniu profund afectat de schimbările climatice și este un lucru bun că ați conștientizat faptul că avem o problemă de mediu. 30 de ani e mult pentru planetă, se pot întâmpla multe lucruri negative din perspectiva mediului și trebuie să acționăm.″, a spus Conf. Univ. Dr. Florian Nuță.

Discuția i-a avut ca invitați pe Nicolae Ștefănuță, membru al Comisiei de Mediu din Parlamentul European, Thomas Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sportului, Lucian Mircescu, fostul șef al delegației pe sport, în cadrul Președinției României la UE, și pe Florian Nuță, prorector la Universitatea Danubius din Galați și a fost moderată de Florin Șari, manager de responsabilitate socială și bună guvernanță al FRF.

Pe lângă o prezentare a rezultatelor obținute de FRF în cadrul Programului TACKLE, discuțiile s-au concentrat pe măsurile care pot fi luate în organizarea evenimentelor fotbalistice pentru a minimiza impactul negativ asupra mediului, dar și schimbările de infrastructură de care e nevoie în România atunci când vorbim de un fotbal sustenabil.

„Sustenabilitatea ar trebui să fie în fiecare etapă a unei acțiuni umane. Dacă ne gândim la planificarea unui eveniment sportiv, trebuie să ne gândim sistemic: de când pleacă de acasă spectatorul, ce traseu parcurge, ce impact are traseul din punctul de vedere al sustenabilității, ce consumă la eveniment ș.a.m.d. Trebuie să ne pese și să găsim măsurile necesare, activitatea economică e și ea cu impact mare asupra mediului, trebuie să facem echilibristică între a produce responsabil și a aloca bani pentru mediu, fiecare ar trebui să înțelegem mediul, el nu are niciun lobby-ist.″, explică Conf. Univ. Dr. Florian Nuță.

Proiectul TACKLE s-a derulat între 2018 – 2022 și a colectat exemple de bune practici în domeniul managementului de mediu, a testat soluții pentru diverse stadioane din Europa, a facilitat schimbul de experiență între federații de fotbal și alți actori relevanți în scopul îmbunătățirii acțiunilor de sustenabilitate a evenimentelor fotbalistice.

 

Sursa: https://www.frf.ro/recomandate/proiectul-tackle-incheiat-cu-o-dezbatere-despre-sustenabilitate-in-fotbal/

 

Mioara Lepădatu

PR Specialist


Știri recente

© 2025 Danubius International University. All Rights Reserved.