fbpx
Profesorul lunii iunie

Profesorul lunii iunie

Lect. univ. dr Florentina Popa – „Niciun răspuns nu este greșit, totul este perfectibil.”

Lect. univ. dr. Florentina Popa este profesor în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Internaționale, dar și în cadrul Colegiului Danubius.

Profesorul Florentina Popa este în primul rând omul care trăiește misiunea sa în valorile cele mai înalte - să comunice, să stabilească relații și să împărtășească cu ceilalți informațiile pe care le-a acumulat. „Curiozitatea și dorința de a ști, de a corobora informațiile m-au caracterizat dintotdeauna, de aceea cred că meseria de profesor m-a ales pe mine, în copilărie era jocul preferat, apoi am avut profesori care m-au marcat de-a lungul vieții de elev, student și doctorand și care mi-au fost modele.”, a mărturisit Lect. univ. dr Florentina Popa.

Domeniul comunicării în viziunea doamnei profesor este foarte interesant, însă și foarte vast: „Am început cercetarea în domeniul comunicării verbale și nonverbale, în special comunicarea paraverbală, în perioada doctorală, am desfășurat activități de comunicare internă în organizații, creare de imagine și promovare, am predat cursuri de comunicare în cadrul programelor pentru educația adulților și experiența câștigată mă ajută să le creez și să le cultiv studenților competențele necesare unui specialist pe comunicare și relații publice.”

 „Comunicarea presupune întâi stabilirea relației și apoi transmiterea informației. Călătoria începe din anul întâi parcurgând împreună temele specifice disciplinelor pe care le predau și de fiecare dată, cu fiecare generație, drumul ne aduce noi provocări din care învăț și eu alături de colegii mei, studenții. Aceasta este magia de a fi dascăl. Sloganul meu este - Niciun răspuns nu este greșit, totul este perfectibil, deoarece am observat că, o barieră în calea unei comunicării performante este teama studenților de a nu spune ceva greșit, iar greșeala poate fi o sursă de învățare foarte importantă pe tot parcursul vieții.”, a mai spus doamna profesor.

Pentru Lect. univ. dr Florentina Popa, Universiatea Danubius însemnă o mare familie „Universitatea Danubius cultivă performanța prin activitatea didactică, organizarea anuală a manifestărilor științifice internaționale, mese rotunde, conferințe, implicarea studenților în diverse proiecte de cercetare și cultivarea de competențe conexe, schimburi de experianță prin programul ERASMUS+.”

Când vine vorba de pasiuni doamna profesor Florentina Popa privește retrospectiv: „îmi dau seama că pasiunile mele sunt legate de comunicare, cititul este o pasiune veche, iar cărțile citite mi-au dat posibilitatea să cultiv dialogul cu mine pe diverse teme, să-mi exersez imaginația, să cunosc alte culturi, să găsesc modele, să acumulez experiențe diverse care m-au îmbogățit interior și îmi dau posibilitatea să cultiv relații cu ceilalți. Mai nou a devenit o pasiune să ascult podcasturi, o altă formă de comunicare bazată pe verbal și paraverbal. Încă din perioada activității de cercetare pentru doctorat mi-am cultivat tiparul auditiv, eu fiind prin excelență o vizuală, podcasturile îmi oferă atât informații noi, cât și un câmp de cercetare.”

În încheiere, Lect. univ. dr. Florentina Popa a transmis și un mesaj actualilor, dar și viitorilor studenți ai Universității Danubius: „Le urez succes în sesiune tuturor studenților și deoarece ne apropiem de examenul de admitere îi invit pe această cale să ni se alăture pe cei care doresc să înceapă călătoria în această țară a minunilor reprezentată de Comunicare și Relațiile Publice, domeniu într-o continuă dezvoltare și unde tehnologia nu va putea înlocui omul, dacă multe alte activități în viitor vor dispărea, cea de comunicator o vom regăsi în orice etapă de dezvoltare a societății umane cu multe oportunități de carieră. Creativitatea bazată pe o pregătire solidă teoretică este liantul care unește toate aceste activități și experiența danubiană vă oferă această oportunitate. ”

 

Mioara Lepadatu,

Specialist PR


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.