fbpx
Parteneriat educational intre Universitatea Danubius si Institutul Bancar Român

Parteneriat educational intre Universitatea Danubius si Institutul Bancar Român

Începând cu luna aprilie 2022, Universitatea Danubius din Galați și Institutul Bancar Român (IBR) au semnat un acord de parteneriat. Astfel, studenții și masteranzii din cadrul Facultății de Științe Economice și Administrarea Afacerilor vor fi primii beneficiari prin acces la cursuri de înaltă calitate și certificări europene pe baza unor oferte preferențiale.

"Activitatea facultății noastre este complementară cu cea a Institutului Bancar Român. Noi deținem programe de licențe și master în domeniul financiar-bancar. IBR derulează programe de formare profesională în același domeniu.  Deci, prin parteneriatul semnat ne putem susține reciproc pentru a oferi clienților noștri pachete complete de produse educaționale, inclusiv certificări la nivel internațional. Facultatea noastră va putea promova noile programe la care lucrează, de exemplu Masterul FINTECH, acreditate ARACIS, un unicat la nivel național, care se va lansa din septembrie 2022", a spus Lect. Univ. Dr. Călin-Mihai Rangu, Decan Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor.

Institutul Bancar Român (IBR) este leader în furnizarea programelor de pregătire în domeniul financiar-bancar, acoperind cu succes şi arii de mare interes pentru o carieră de succes în industria serviciilor financiar-bancare.

Fondat în 1991, IBR are ca principal obiectiv perfecţionarea profesională, pregătirea şi specializarea personalului din sectorul financiar-bancar, în conformitate cu strategia stabilită de către membrii săi fondatori, Banca Naţională a României (BNR) în cooperare cu Asociaţia Română a Băncilor (ARB).

"Beneficiile pentru facultate sunt numeroase, directe și indirecte, academice și financiare. Pe lângă extinderea portofoliului de cursuri se va asigura implicarea profesorilor noștri, cu experiență practică și pedagogică, țintirea poziției facultății ca o facultate de primă alegere pentru cei care doresc sa devină economiști și să lucreze în domeniul financiar-bancar și lărgirea bazei de expertiză cu experiență avansată a IBR în acest domeniu. IBR are o experiență vastă fiind principalul furnizor de servicii educaționale în domeniul bancar. Facultatea noastră are o tradiție recunoscută în domeniu, alăturarea ne onorează și ne bucură. Prin acest protocol și alte protocoale cu alți parteneri educaționali sau instituționali, asigurăm încrederea că activitatea noastră se realizează pe fundamente solide, facultatea se dezvoltă și se reorientează către cerințele și nevoile pieței muncii, a economiei românești, împărtășește valori comune cu instituții de prestigiu la nivel național", ne-a mărturisit Lect. Univ. Dr. Călin-Mihai Rangu, Decan Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor.

Peste 100.000 de profesionişti din sectorul serviciilor financiare, companii/corporaţii, reprezentanţi ai autorităţilor publice, studenţi/masteranzi au participat la programele de pregătire, cursurile în format open şi in-house şi conferinţele organizate de către IBR până în prezent.

În portofoliul IBR se regăsesc cursuri, programe şi evenimente care acoperă peste 160 de teme de actualitate, iar în fiecare an circa 20 – 30 de teme noi intră în oferta de training IBR. Trainerii IBR sunt experţi asociaţi, specialişti cu vastă experienţă şi reputaţie profesională.

IBR acţionează ca o platformă de educaţie financiar-bancară specializată, fiind înfiinţat de BNR şi ARB prin Hotărârea de Guvern nr. 693/1991 (cu modificările şi actualizările ulterioare).

De asemenea, Lect. Univ. Dr. Călin-Mihai Rangu, Decanul Facultății de Științe Economice și Administrarea Afacerilor ne-a oferit și informații despre oportunitățile pe care studenții, non-studenții și masteranzii le vor avea dacă urmează acest curs: "Prima oportunitate este accesul la Certificatul Bancar European cu standardul Triple E. Cursul și certificarea au o perioadă de 5 luni, în urma căruia se va obține un certificat recunoscut în orice stat al UE.  Tematicile acoperite sunt din domeniiile: Sistemul financiar şi monetar al U.E.; Clienţii, produsele şi serviciile bancare; Riscuri şi conformitate; Etică, control şi audit intern. Cursul se adresează atât studenților universității, care doresc să intre în domeniul fianciar-bancar, cât și personalului care lucrează în acest domeniu, în prezent, pentru pregătire și evoluție în carieră."

 

Mioara Lepadatu,

Specialist PR


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.