fbpx
Gabriela Mustață Wilson: Bucuria descoperirii: Povestea mea despre curaj, creștere și transformare

Gabriela Mustață Wilson: Bucuria descoperirii: Povestea mea despre curaj, creștere și transformare

Phenomenal Women Series este unul dintre evenimentele care se organizează pe tot parcursul anului 2022, sub egida „30 DE ANI DE EXCELENȚĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL UNIVERSITAR”, în care întreaga comunitate danubiana sărbătorește 30 de ani de existenta a Universitatii Danubius.

În 15 februarie, incepand cu ora 13.00, chiar de Ziua Universitatii Danubius, pe scena din Aula Magna, va fi prezentă o femeie extraordinară, un exemplu pentru tânăra generație, pentru ambiția, determinarea, curajul și puterea de a o lua de la a început pentru a isi îndeplini cel mai mare vis. Vom fi onorați să acordăm cuvântul doamnei Gabriela Mustata Wilson, profesor la University of Texas-Arlington, SUA, dar și membru al Danubius International Advisory Council.

Dr. Gabriela Mustata Wilson este un expert în informatica medicală recunoscut la nivel internațional, cu o pasiune pentru valorificarea puterii cercetării și transpunerea acesteia în acțiuni comunitare. Ea este profesor și co-director fondator al Centrului Multi-Interprofesional de Informatică a Sănătății de la University of Texas-Arlington, SUA. Cu o experiență în inginerie chimică, farmacoinformatică, informatică pentru sănătate și informatică pentru sănătate publică, dr. Mustata Wilson face legătura între cunoștințe și acțiune legată de integrarea sănătății publice și ecologice pentru a stimula reziliența. În ultimii douăzeci de ani, ea a educat și instruit cursanți în diferite medii interprofesionale, a efectuat cercetări în industrie și mediul academic și a condus parteneriate în industrie, instituții academice și comunitate. Dr. Mustata Wilson și-a demonstrat sprijinul activ față de comunitatea de informatică a sănătății, servind în numeroase poziții de conducere în cadrul Societății de Informații și Sisteme de Management pentru Sănătate (HIMSS). În prezent, este co-președinte al Inițiativei internaționale HIMSS Technology Informatics Guiding Education Reform (TIGER), o inițiativă globală care promovează dezvoltarea comunității și dezvoltarea forței de muncă folosind o abordare interprofesională.

Ea este, de asemenea, un membru senior al Academiei Naționale a Inventatorilor (NAI), o distincție acordată persoanelor care demonstrează un grad ridicat de inovație prin brevete americane care au adus un impact real asupra bunăstării societății. Activitățile sale cele mai recente se concentrează pe abordarea injustiției rasiale și a inechității în sănătate prin promovarea unui model de parteneriat comunitar de sensibilizare a populațiilor latino, care dă putere comunităților prin discuții participative. Ca rezultat al conducerii și eforturilor sale de colaborare, Coaliția Universităților de Servire Urbană (USU) a numit University of Texas-Arlington drept câștigătorul premiului său inaugural al Programului de Justiție Rasială și Echitate în 2021.

Seria Phenomenal Women are misiunea de a conecta și de a  împuternici femeile și tinerele fete, prin sprijinirea lor personală pentru creștere profesională, pentru dezvoltarea abilităților de conducere, prin coaching și mentorat.

Universitatea Danubius și-a propus sa creeze spații sigure pentru a discuta despre strategiile femeilor de a avansa în carieră și afaceri, să valorifice forța femeilor și a tinerelor fete la nivel transcultural. De asemenea, prin această serie, ne-am propus sa promovăm leadership-ul de gândire interdisciplinar și schimbul de cunoștințe între femeile lideri din diverse sfere de influență economică, socială, culturală și politică. 

Partener media official – Agentia Nationala de Presa AGERPRES

 

Oana Draganescu

PR & MEDIA Director


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.