fbpx
CONCURS NATIONAL DE ESEURI PENTRU ELEVII DE LICEU, ORGANIZAT DE UNIVERSITATEA DANUBIUS

CONCURS NATIONAL DE ESEURI PENTRU ELEVII DE LICEU, ORGANIZAT DE UNIVERSITATEA DANUBIUS

În luna martie va începe un concurs național de eseuri pentru liceeni, organizat și sponsorizat de Universitatea Danubius. Elevii care doresc să participe vor vedea mai întâi o expoziție fotografică istorică intitulată THEN and NOW, care este în prezent expusă la universitate. Această expoziție importantă a fost dezvoltată inițial de Ambasada SUA la București pentru a afișa fotografii care surprind epoca comunistă și le juxtapune cu cea de astăzi. Ea pune in lumina beneficiile libertății și democrației pentru toți românii și are drept scop sa  reamintească tuturor, în special generațiilor născute după 1989, cum arăta comunismul și opresiunea, frica și nedreptatea care l-au definit.

Tema concursului de eseuri este ,,Gânduri și păreri despre atunci și acum,,  iar elevii  vor trimite un eseu da maximum două pagini care vor prezenta opinia lor despre tematica expoziției. Vor fi două categorii de înscrieri, reale și virtuale, în funcție de felul in care elevii au acces la exponate, unii vor vizita fizic aceasta expozitie, iar altii vor putea vedea fotografiile pe site ul www.univ-danubius.ro

Câștigătorii concursului vor fi selectați în a treizecea zi a fiecărei luni, ca recunoaștere a faptului că 2022 este cea de-a treizecea aniversare de la înființarea universității și vor exista premii in bani pentru cele mai bune trei lucrări în cursul fiecarei luni: 200 de lei pentru primul loc; 150 lei pentru locul II; si 100 lei pentru locul trei. În plus, vor fi selectate șapte mențiuni de onoare, iar autorii acelor eseuri vor primi un certificat de merit și un tricou cu sloganul Universității Danubius: Young, Smart and Beautiful.

Toți elevii de liceu, din anul I-IV, din instituții publice și private, sunt eligibili pentru a intra în concurs, iar înscrierile vor fi depuse prin intermediul unui portal de pe site-ul Universității Danubius. Elevii trebuie să afirme că munca depusă este a lor și că nu au primit asistență de la părinți, profesori sau antrenori. Membrii juriului concursului vor fi profesori care predau in liceele din tara, iar componența comisiei de evaluare se va roti. Membrii juriului vor fi asistați de profesori de la Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale din cadrul Universității Danubius.

Universitatea Danubius are plăcerea să extindă această oportunitate liceenilor din România de a se exprima în scris pe o temă atât de importantă. Pe măsură ce țara iese din pandemie și izolarea socială pe care a impus-o tuturor, această competiție va fi un exercițiu valoros care va facilita atât dezvoltarea personală, cât și academică a tinerilor. Elevii vor putea să se exprime, să-și evalueze capacitățile de scriere și procesele de gândire și, eventual, chiar să câștige un premiu pentru lucrările lor. Regulamentul concursului va permite persoanelor care nu au castigat intr-o luna, să se înscrie din nou în competiție în lunile următoare, astfel încât vor avea ocazia să revizuiască, să analizeze și să îmbunătățească eseurile pe care le trimit pentru următoarea recenzie.

Drept urmare, sigur că vor fi mai bine pregătiți pentru a avea succes atunci când vor absolvi liceul și vor intra în experiența universitară, fie la Danubius, fie la altă instituție.


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.