Sunteți invitați vineri, 18 noiembrie începând cu ora 12:00 la o expoziție ce va stârni garantat mii de emoții ale realității fotografului Roza Zah intuitulată „De vorbă cu timpul” organizată de Universitatea Danubius împreună cu Centrul de Studii și Cercetări Danubiene.
Imaginea este un punct important al comunicării, din acest motiv lucrările expuse vor avea rolul să sensibilizeze și să emoționeze pe cei prezenți.
Prin fotografiile expuse ( un număr de 15 lucrări în format 50 x 70 cm) artistul dorește să prezinte publicului cu o sensibilitate și o uimitoare forță expresivă, preocuparea și respectul față de natură, oglindirea anotimpurilor, arătând lumii realitatea, fără a interveni asupra lor. Anotimpurile văzute de artist, îndeamnă spre meditație, visare, bucurii senzoriale. Compoziția, gruparea detaliilor, oferă fotografiei emoție. A stăruit mult asupra detaliilor, cromaticii, dăruind spre încântarea ochiului, sufletului și minții aceste imagini fotografice.
Expoziția are rolul de comunicare prin imagine și este destinată atât cadrelor didactice cât și studenților, masteranzilor și absolvenților Universității Danubius.
Roza Zah (Zaharia Romică) are un simț artistic inconfundabil. Participă la evenimentele cultural artistice din Bucureşti, din ţară şi chiar din străinătate, imortalizând spectacole de teatru, de operă, concerte, monumente arhitecturale şi un lucru extraordinar, surprinde spectacolul minunat al naturii. De peste 10 ani fotografiază totul cu maximă seriozitate. Multe dintre fotografiile sale au fost folosite pentru realizarea afișelor, copertelor de carte, cd-uri sau au fost expuse în expoziții în țară și în străinătate.
Din 2010 până în prezent a avut colaborări permanente cu:
- Cook Communicattion S.R.L.;
- Rotenberg-Uzunov Art Gallery;
- Regatta Real Estate Company ;
- Orchestra Medicilor "dr. Ermil Nichifor", București;
- Orchestra Inginerilor "Petru Ghenghea", Bucuresti;
- Corul de Copii și Tineret „Symbol” al Patriarhiei Române ;
- Asociația Culturală Artă Sonoră, București;
- Societatea Muzicală George Butunoiu;
- Festivalul Internațional George Enescu;
- Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria” filiala Municipiului București;
- Ziarul Adevărul – pagina culturală (Simona Chițac);
- Revista ”Bucureștiul Eroic”;
- Cercul Cultul Eroilor ”Viilor”, București;
- Primăria Municipiului București, Arcub, Primăria Sector 3, București;
- Colegiul Național de Muzică "George Enescu", București;
- Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti" - București;
- Colaborări ocazionale cu soliști, dirijori, orchetre din sălile de concerte de muzică clasică, rock, Jazz pop (Atheneul Român, Sala Radio, Sala Palatului);
- Alte colaborări ocazionale la evenimente diverse( preponderent pe teme culturale)
Roza Zah s-a născut pe 6 ianuarie 1966 în orașul Alexandria, Jud. Teleorman. Este absolvent al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din București.
A urmat nenumărate cursuri de specializare în domeniu, având cunoștințe întemeiate în domeniul IT Hardware. Este la curent cu noutățile apărute în domeniul audio-video, IT, comunicații, instalare și administrare de Win XP; Arhitectură de rețea și securitate, Active Directory, politici de securitate, alocări de drepturi, politici de backup, grupe de utilizatori, , VPN; Experiență în cunoașterea dispozitivelor de măsură și control. Este inginer Service IT și se ocupă de reparații, instalări: servere, rețele Date-Voce, configurări echipamente networking; Instalări și programari Centrale Telefonice Panasonic, Call-Center G3Nova, reparații diverse echipamente electronice.