fbpx
Relația dintre teorie și practică în știință, subiect dezbătut în cadrul CHeST

Relația dintre teorie și practică în știință, subiect dezbătut în cadrul CHeST

Centrul de Hermeneutică „Simboluri și Texte” (CHeST) al Universității „Danubius” din Galați, în parteneriat cu Muzeul Brăilei „Carol I”, a organizat marți, 22 noiembrie 2022, la ora 11.00, Simpozionul ,,Știința între teorie și practică”

 

În deschidere, au susținut alocuțiuni Conf. univ. dr. Andy Pușcă, Președintele Universității „Danubius” din Galați și Prof. univ. dr. habil. Florian Nuță, Prorectorul pentru cercetare, Universitatea „Danubius” din Galați.

          

Temele prezentate în cadrul acestui simpozion au fost

– Pentru o justă înțelegere a relației dintre teorie și practică în știință (Prof. univ. dr. Cristinel Munteanu, Universitatea „Danubius” din Galați)

– „Fumuri arheologice scornite din lulele preistorice” (Conf. univ. dr. Costin Croitoru, Managerul Muzeului Brăilei „Carol I”)

– Jurnalismul, talentul și pregătirea academică (Conf. univ. dr. Fănel Teodorașcu, Universitatea „Danubius” din Galați).

 

Prof. univ. dr. Cristinel Munteanu, directorul Centrului de Hermeneutică „Simboluri și Texte” (CHeST)a declarat că „simpozionul organizat de centrul de cercetare CHeST al Universității «Danubius» din Galați, în parteneriat cu Muzeul Brăilei «Carol I», a urmărit să evidențieze relația dintre teorie și practică în știință. Întrucât respectiva relație a fost adesea (și încă mai este) greșit înțeleasă ori marcată de diverse prejudecăți de-a lungul istoriei științei, am considerat oportun și util să prezentăm comunicări lămuritoare ținute de cercetători cu experiență în teoria și practica anumitor domenii: prof. univ. dr. Cristinel Munteanu (pentru filologie și filosofie), conf. univ. dr. Costin Croitoru (pentru arheologie și istorie) și conf. univ. dr. Fănel Teodorașcu (pentru jurnalism și științele comunicării). Ne bucurăm că acest eveniment a stârnit interesul studenților și cadrelor didactice de la Universitatea «Danubius», al specialiștilor de la Muzeul Brăilei, precum și al altor participanți preocupați de un asemenea subiect. Avem în plan (inclusiv în colaborare cu Muzeul Brăilei) o serie de evenimente similare.”

 

Centrul de Hermeneutică „Simboluri și Texte” (CHeST), înființat în vara anului 2020, își justifică existența și funcționarea în cadrul Universității „Danubius” din Galați, întrucât, pe de o parte, (1) vine în întâmpinarea unor necesități specifice (din punct de vedere metodologic) cercetării și activității didactice din instituția noastră și, pe de altă parte, (2) servește ca mediu catalizator pentru preocupările de profil ale anumitor cadre didactice și cercetători din universitatea noastră (pe latura umanistă, în special) (https://www.univ-danubius.ro/chest-centrul-de-hermeneutica-simboluri-si-texte/viziune-si-misiune).

 

Oana Drăgănescu,

PR Manager


Știri recente

© 2025 Danubius International University. All Rights Reserved.