Universitatea Danubius din Galați, anunță că în perioada 28-30 octombrie 2020 s-a lansat proiectul LeNetEco – Establishment of Learning Network for the consolidation effort of joint environmental control and monitoring in the Black sea Basin 2 finanțat prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre2 2014-2020 al cărui obiectiv principal este îmbunătățirea monitorizării comune a mediului. Evenimentul a avut loc în Sala Senatului de la adresa Bulevardul Galați Nr.3 Universitatea Danubius Galați și a fost susținută în format hibrid.
Această conferință de lansare este primul eveniment organizat in cadrul proiectului și marchează demararea acestuia în regiunea RO-MD-UA-BG, de către toți partenerii implicați în proiect:
- Universitatea Danubius din Galați (România)
- Agenția pentru Dezvoltare Durabilă și Integrare europeană ”Euroregiunea Dunărea de Jos” (Ucraina)
- Universitatea Națională Politehnică din Odesa (Ucraina)
- Universitatea ”Profesor Dr. Asen Zlatarov” (Bulgaria)
- Asociația de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea ”Dunărea de Jos” (România)
- Centrul de Consultanță Ecologică Cahul (Republica Moldova)
Pe parcursul celor 24 de luni de implementare, august 2020 – iulie 2022, cei șase parteneri vor înființa o platformă web educativă, menită să ridice nivelul de conștientizare și cunoaștere a publicului în domeniul activităților de mediu. Va fi implementată Harta electronică (e-Map) care va permite monitorizarea de mediu și care va include informații despre nivelul poluării râurilor din Bazinul Mării Negre (BSB). Cursuri vor fi accesibile atât cadrelor didactice, elevilor și studenților, autorităților locale si ONG-urilor. Acestui grup internațional are misiunea să facă schimb de informații și cunoaștere despre monitorizarea de mediu in țările din Bazinul Mării Negre.
Pandemia generată de virusul SARS CoV2 (Covid19) a impus luarea măsurilor suplimentare pentru a asigura siguranța tuturor participanților. In consecință, conferința s-a desfășurat in sistem hibrid, partenerii din Bulgaria fiind prezenți în format online în cadrul discuțiilor.
Proiectul are o durată de 24 de luni. Bugetul proiectului are o finanțare în valoare totală de 773 030.00 Euro echivaletul a 3766279.46 ron
Grant: 711 187.60 Euro (92%) echivalentul a 3464977.105 ron și Co-finanțare: 61 842.40 Euro (8%) echivalentul a 301302.35 ron