fbpx
Conferința Internațională “Circular Economy: Opportunities and Challenges”

Conferința Internațională “Circular Economy: Opportunities and Challenges”

Universitatea Danubius are printre priorităţile sale ştiinţifice teme legate de schimbările climatice, protecţia mediului, sursele renegerabile de energie sau economia circulară, implicându-se activ din punct de vedere al cercetării ştiinţifice în domeniu.

În perioada 17-18 noiembrie 2022, Universitatea Danubius va găzdui online Conferința Internațională “Circular Economy: Opportunities and Challenges”

Conferinţa cu tema „Circular Economy: Opportunities and Challenges” este încă o ocazie în acest sens, prin care universitatea noastră se afirmă în această zonă ştiinţifică extrem de relevantă în prezent.

Evenimentul este realizat în cadrul Central European Initiative prin colaborarea cu o serie de parteneri academici importanţi din zona balcanică şi central europeană, precum Universitatea din Tirana (Albania), Universitatea de Ştiinţe ale Vieţii (Rep. Cehă), Universitatea din Kielce (Polonia), Universitatea din Dubrovnik (Croaţia), Universitatea de Agricultură din Nitra (Slovacia), Universitatea din Rzeszow (Polonia), Universitatea „Dzemal Bijedic” din Mostar (Bosnia şi Herţegovina), Universitatea de Economie Naţională şi Mondială (Bulgaria), Universitatea din Tuzla (Bosnia şi Herţegovina) şi Universitatea din Tetovo (Macedonia de Nord).

Prof. univ. dr. habil. Florian Nuţă, prorectorul pentru activitatea de cercetare şi asigurarea calităţii din Universitatea Danubius, ne-a declarat: „Ne bucură colaborarea de tradiţie pe care o avem cu o serie dintre partenerii din cadrul acestei conferinţe şi suntem încântaţi să deschidem noi oportunităţi de cooperare în regiunea Balcanilor şi ai Europei Centrale. Tematica acestei conferinţe se află printre priorităţile strategice în domeniul cercetării în cadrul universităţii noastre, existând deja rezultate concrete în acest sens sub forma publicaţiilor şi proiectelor de cercetare în derulare. Obiectivele de dezvoltare naţionale dar şi europene sunt strâns corelate cu această zonă. Topicuri precum „Modele de business în economia circulară”, „Green finance”, „Soluţii smart în contextul schimbărilor climatice”, „Surse de energie regenerabilă”, „Marketing verde” sau „Procese şi tehnologii privind materialele cu amprentă redusă de carbon”, sunt doar câteva dintre temele conferinţei, care acoperă o zonă ştiinţfică largă (Economie, ICT, Inginerie, Ecologie). În contextul crizei de mediu constatate la nivel global (schimbări climatice, pierderi de biodiversitate şi poluare), evenimentele de acest gen nu au ca scop doar găsirea de soluţii şi propunerea unor măsuri concrete de acţiune ci au şi un rol social de îmbunătăţire a conştientizării problemelor de mediu cu care ne confruntăm ca societate globală.”

Economia Circulară primește o atenție din ce în ce mai mare în rândul membrilor CEI ca o modalitate de a depăși presiunea, pe care o producție crescută a cauzat-o asupra mediului de viață în detrimentul calității apei și solului, al biodiversității și al climei. Membrii CEI doresc regândirea modului de producere și consum prin adoptarea unei abordări circulare, care în general poate îmbunătăți atât mediul, cât și competitivitatea întreprinderilor.

În acest scenariu, oamenii de știință de top, cercetătorii, practicienii și oamenii politici sunt chemați să-și împărtășească rezultatele cercetării cu privire la provocările și oportunitățile de implementare a economiei circulare și să conceapă și să pună în aplicare strategii de economie circulară.

Conferința Internațională pentru Economia Circulară servește ca o platformă multiplă în care sesiunile interdisciplinare, panelurile și grupurile de lucru vor prezenta și discuta noi soluții pentru economia verde în cele trei dimensiuni ale sale – economică, socială și de mediu – într-o manieră echilibrată și integrată.

Ținta fundamentală care trebuie atinsă este regândirea unor sisteme de fabricație și intervenția asupra obiceiurilor de consum ale cetățenilor prin inovația tehnologică, socială și organizațională. Conferința se va adresa mai multor grupuri de interes, factori de decizie politică și experți pentru a propune măsuri la nivel național și regional privind strategiile de dezvoltare în sprijinul persoanelor defavorizate, pentru a sprijini investițiile accelerate și pentru a perfecționa mesajele relevante, pentru politici de a obține o dezvoltare durabilă reducând consumul de resurse naturale, deșeuri aruncate în gropile de gunoi și gaze cu efect de seră emise în atmosferă.

Conferința se va încheia cu o foaie de parcurs pentru promovarea practicilor și mecanismelor durabile, în conformitate cu politicile și prioritățile naționale în rândul membrilor CEI bazate pe împărtășire, circularitate, colaborare, solidaritate, reziliență, oportunitate și interdependență.

Formatul conferinței

Comitetul de Organizare anticipează un format de conferință hibrid care combină un eveniment live - în persoană, cu streaming online a sesiunilor și prezentări ale partenerilor CEI.

Termene importante:

-Depunerea rezumatelor: 3 noiembrie 2022

-Notificare de acceptare: 7 noiembrie 2022

-Depunerea lucrării integrale: 15 decembrie 2022

-Înregistrare regulată: 11 noiembrie 2022

-Înregistrare târziu: 17 noiembrie 2022

-Taxa de conferinta 40 EUR

-Taxa de inscriere cu intarziere 60 EUR

Limba:

Limba oficială a conferinței este engleza.

Certificate:

Certificatul de prezentare va fi eliberat participanților care își prezintă cercetările în sesiuni.

Președinților li se va elibera un certificat de conducere a unei sesiuni, recunoscând rolul lor la conferință.

Premiul pentru cea mai bună lucrare va fi acordat autorului (autorilor) celei mai bune lucrări prezentate la conferință.

 

Contact :

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.   

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Web: https://conferences.univ-danubius.ro/index.php/CEI/CEI2022 

www.feut.edu.al

 

 

Mioara Lepădatu,

Specialist PR

 

 


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.