Compartimentul de Cooperare Interculturala al Universităţii Internaționale Danubius se doreste a fi un pol de interes intercultural la nivel internaţional și european. Acesta își propune transformarea și îmbogăţirea climatului cultural local, regional și naţional prin organizarea sistematică de evenimente menite să promoveze valorile interculturalităţii pornind de la dimensiunea internaţională a Universităţii Internaționale Danubius.
Conform Deciziei nr. 283 / 25.06.2012, cu incepere de la data de 1.07.2012 se infiinteaza Centrul de Programe Interculturale al Universitatii Danubius din Galati.
Conform Deciziei nr. 284 / 25.06.2012, avand in vedere Decizia nr. 283 / 25.06.2012, domnul Liviu Marinescu este numit in functia de Coordonator al Compartimentului de Cooperare Interculturala al Universității Internaționale Danubius din Galati, incepand cu 1.07.2012.
Centrul de Programe Interculturale al Universităţii Internaționale Danubius are ca principal obiectiv transformarea și îmbogăţirea climatului cultural local, regional și naţional prin organizarea sistematică de evenimente menite să promoveze valorile interculturalităţii pornind de la dimensiunea internaţională a Universităţii Internaționale Danubius.
Centrul de Programe Interculturale al Universităţii Internaționale Danubius îşi propune un program de dezvoltare prin structurarea unei strategii care să implice în proporţie covărşitoare dimensiunea internaţională a Universitătii mamă, crearea și întreţinerea unor parteneriate active cu o serie de instituţii precum:
1.INSTITUŢIILE PUBLICE LOCALE:
-Instituţia Prefectului, Primăria Municipiului Galaţi,
-Consiliul Judeţului Galaţi,
-Inspectoral Şcolar Judeţean Galaţi,
-Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi,
-Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Galaţi,
-Biblioteca Judeţeană "V.A.Urechia"
-Muzeul de Istorie,
-Muzeul de Artă Vizuală,
-Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii,
-Teatrul Dramatic "Fani Tardini",
-Teatrul Muzical "NaeLeonard"
2.INSTITUŢIILE PUBLICE NAŢIONALE:
-Ministerul Educaţiei Naţionale,
-ARACIS,
-Universităţi de renume din România
3.INSTITUŢIILE POTENŢIAL PARTENERE LA NIVEL INTERNAŢIONAL:
-Ambasadele cu care Universitatea Internațională Danubius intră în contact prin intermediul Centrului de Cooperare Internatională,
-Universităţi pe plan international cu care Universitatea noastră are deja legături de cooperare,
-Firme și corporaţii internaţionale cu care Universitatea Internațională Danubius intră in contact prin intermediul Centrului de Cooperare Internatională, al Centrului de Marketing sau al altor structuri.
Un partener strategic de viitor îl reprezinta Arhiepiscopia „Dunării de Jos" care, prin intermediul si cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian Arhiepiscopul Dunării de Jos, deja se află în cele mai strânse legături de colaborare cu Universitatea noastră.
Parteneriatul propune în fapt dezvoltarea, în baza bunelor relaţii de cooperare existente, a unor serii de expozitii interculturale care sa implice activitatea arhiepiscopiei în colaborare cu un partener de aceeași confesiune dintr-o ţară vecină (Ucraina, Moldova, Bulgaria, Ungaria, Georgia, Turcia) sub umbrela Universităţii noastre.
Un alt partener strategic de viitor îl reprezintă Direcţia de Cultură a Raionului Cahul – Republica Moldova alaturi de care vom încerca o remodelare a relaţiilor interculturale pe parcursul anului universitar 2013-2014 prin intermediul și cu sprijinul Centrului de Cooperare Internaţională.
GRUPURI DE INTERES în vederea încheierii unor acorduri :
Comunitatea Elenă Galaţi
Comunitatea Elenă Brăila,
Alianţa Romilor din Judeţul Galaţi,
Uniunea Democrată Turcă din România – Filiala Galaţi, Braila, Tulcea, Constanta, Bucuresti
Uniunea Armenilor din România – Comunitatea Armeană Galaţi,
Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania,
Asociatia Italienilor din Romania – RO.AS.IT si Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso" din Bucuresti
Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania
Comunitatea Bulgara din Galati