fbpx
Image

Internațional

Mobilități de formare si predare pentru personalul academic și non-academic

Criterii generale de eligibilitate pentru mobilităţile de formare Erasmus:

  1. Poate participa la selecție personalul non-academic angajat în cadrul Universității Internaționale Danubius, indiferent de domeniul de activitate;
  2. Pot participa la selecție: cadrele didactice titulare, care desfășoară activități de predare, de seminar sau de laborator, din cadrul Universității Internaționale Danubius;
  3. Pot participa la selecție toate cadrele didactice din cadrul Universității Internaționale Danubius, indiferent de gradul/funcția didactică, respectiv: asistenți doctoranzi sau doctori, lectori doctoranzi sau doctori, conferențiari doctori, profesori doctori;
  4. Candidații trebuie să fie cetăţeni români, cetățeni ai unor țări participante la Erasmus+ / SEE sau cetățeni ai altor țări. Candidații trebuie să fie angajați permanenți Universității Internaționale Danubius;
  5. Cunoașterea unei limbi străine (limba străină necesară pentru mobilitatea dorită: engeză, franceză, italiană etc.).

 

Documentele pe care candidații trebuie să le depună la dosar sunt următoarele:

  • CV-ul actualizat (în limba engleză).
  • Training Program, pentru mobilitățile de formare, document care trebuie să conțină un plan al activităților propus de către candidat pentru a fi desfășurat în perioada mobilității.
  • Teaching Program, pentru mobilitățile de predare, document care trebuie să conțină un plan al activităților propuse de către candidat pentru a fi desfășurate pe perioada mobilității.
  • Candidații pot opta pentru o singură universitate/instituție gazdă, astfel încât fiecare candidat nu poate depune la dosar decât un singur Training/Teaching Program.

 

Criteriile în funcție de care se va realiza selecția sunt următoarele (maximum 100 de puncte):

  • CV: maximum 20 puncte (se vor urmări pentru acordarea punctajului maxim următoarele elemente: pregătirea de specialitate, distincții/premii, apartenența la organizații profesionale organizaţii/societăţi profesionale/ştiinţifice etc.)
  • Training Program: maxim 70 puncte (se va urmări pentru acordarea punctajului maxim relevanța următoarelor aspecte: obiectivele mobilității, rezultatele așteptate, activitățile propuse a se derula în cadrul mobilității, beneficiile mobilității pentru candidat și universitate)
  • 10 puncte se vor acorda persoanelor care s-au implicat și au oferit sprijin în derularea activităților de de formare și/sau predare ale personalului incoming în anul universitar anterior

 

Pregătirea mobilității

După stabilirea beneficiarilor mobilităților STA și STT vor fi derulate următoarele etape în vederea organizării mobilității:

  • Biroul Erasmus+ va anunța universitatea/instituția gazdă de rezultatele selecției și va solicita o confirmare privind acceptarea beneficiarului (care poate lua și forma unei scrisori de acceptare).
  • Biroul Erasmus+  va transmite beneficiarilor datele de contact ale universității/instituției gazdă în vederea stabilirii de comun acord a perioadei mobilității și a aprobării Teaching/Training Program.
  • Biroul Erasmus+ va invita beneficiarul pentru semnarea Contractului Financiar în baza căruia va primi grantul alocat mobilității STA/STT obținute în urma selecției. Beneficiarul are obligația suportății comisioanelor de transfer bancar al grantului. Grantul poate virat într-o tranșă de 100% sau în două tranșe, potrivit prevederilor din contractul financiar.
  • Beneficiarul are obligația să își organizeze mobilitatea (transportul, cazarea, asigurarea de sănătate etc).
  • Pe perioada deplasării, fiecare cadru didactic sau personal non-didactic își va asigura un înlocuitor, respectiv o persoană care să-i preia atribuțiile didactice sau administrative. În cazul cadrelor didactice, activitățile de predare, seminarizare sau laborator care se suprapun perioadei de mobilitate se vor reprograma.
  • La întoarcerea din mobilitate beneficiarul trebuie să depună la Biroul de Erasmus+ documentele care atestă efectuarea mobilității, respectiv: Certificat de participare, emis la finalul mobilității de universitatea/instituția gazdă.
  • Certificatul final de participare trebuie să ateste perioada exactă a mobilității, care trebuie să corespundă perioadei asumate prin contractul financiar. Dacă beneficiarul mobilității nu a respectat perioada contractuală, realizând o mobilitate cu durată mai scurtă decât cea prevăzută, va fi obligat să returneze integral grantul primit. Prelungirea termenului de mobilitate de către beneficiar nu atrage obligativitatea Universității Internaționale Danubius de a suplimenta grantul primit inițial prin contractul financiar.
© 2024 Danubius International University. All Rights Reserved.