fbpx
Universitatea Danubius, reprezentant educațional în cadrul BuzzCamp

Universitatea Danubius, reprezentant educațional în cadrul BuzzCamp

Universitatea Danubius s-a alăturat în acest an răspunzând afirmativ la provocarea celor de la BuzzCamp, un eveniment ajuns la cea de-a 30-a ediție despre dezvoltare personală, orientare în carieră și recrutare, ce a avut loc în data de 7 noiembrie.

„Participarea ca reprezentant al unei instituții de învățământ a fost un motiv de bucurie, deoarece formarea tinerilor se dezvoltă prin educație, aceasta fiind un pilon important spre perfomanță și cultivare a valorilor tinerilor.

Activitatea de predare trebuie întotdeauna racordată atât la cerințele din piața muncii, cât și la nevoia studentului de pregătire. Evenimentele de orientare carieră și recrutare a forței de muncă sunt bine-venite în viața studenților. Ei sunt adesea foarte bine pregătiți pe parcursul studiilor universitare, dar nu știu cum să își pună în valoare aptitudinile și competențele. Acest eveniment m-a adus mai aproape de înțelegerea nevoii de pregătire a studentului, astfel încât inserția pe piața muncii să fie una de succes.”, a declarat asist. univ. dr. Andra Marcu, cadru didactic în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Internaționale și Director al Centrului de Formare Continuă și Informare Tehnologică, Universitatea Danubius.

Workshop-ul a fost organizat sub forma unui Q&A, iar participanții au fost încurajați să pună întrebări reprezentanților companiilor, astfel încât să afle cât mai multe noutăți și detalii despre mediul de lucru și oportunitățile de dezvoltare și ce așteptări are angajatorul de la un candidat. Cât despre calitățile și abilitățile apreciate la angajat, printre cele „must-have” se numără flexibilitatea, practical problem solving (rezolvarea cu ușurință a problemelor prin metode creative), abilități de comunicare bine-dezvoltate și dorința de a evolua.

Un aspect important al evenimentului a fost discuția despre procesul de angajare. Participanții au aflat ce presupune un interviu de angajare, cele mai căutate calități și abilități ale unui candidat, dar și redactarea unui CV bine pus la punct, ce e important de adăugat și ce ar trebui evitat.

Evenimentul BuzzCamp a reușit în 15 ani să formeze mii de studenți și masterazi prin conferințele și workshop-urile pe care le-au susținut alături de companii cunoscute și traineri pregătiți să împărtășească din experiența lor profesională.

 

Fotografiile din cadrul evenimentului pot fi vizualizate accesând link-ul:

https://drive.google.com/drive/folders/1J9e2HSCnHs4PZZTjUDDi5L9KwINaXGYd?usp=sharing

 

Mioara Lepădatu,

Specialist PR


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.