fbpx
Discursul Rectorului cu ocazia Ceremoniei de Absolvire a Promoției 2024 a Universității Internaționale Danubius

Discursul Rectorului cu ocazia Ceremoniei de Absolvire a Promoției 2024 a Universității Internaționale Danubius

Stimată audiență,

Mă numesc Dr. Steve O. Michael. Pentru unii dintre dumneavoastră, care nu m-au întâlnit față in față pâna acum, sunt profesor de management și finanțe în învățământul superior, având plăcerea de a fi Rector și CEO al Universității Internaționale Danubius. Am venit la Danubius din Los Angeles, California. Rolul meu ca Rector, printer altele, este acela de a prezida ceremoniile de absolvire ale Universității.

Înainte de a începe discursul meu de deschidere, aș dori să salut prezența membrilor conducerii Universității. În primul rând, Dr. Andy Pușcă, care este Președintele Consiliului de Administrație. Apoi, Dr. Georgeta Modiga, care este Președintele Senatului Universității. Invitatul nostru de onoare, speakerul principal al ceremoniei de absolvire, doamna Burlacu Zamfira, Primarul Comunei Șendreni. Prorectorii dr. Filip Stanciu și dr. Alina Beatrice Răileanu. Consilierul juridic al Universității, Dr. Gina Goga. Decanii și directorii de departamente, cadrele didactice și personalul.

Așa cum puteți observa, acest amfiteatru este frumos decorat. Colegii nostri au facut multe ore de voluntariat pentru decorarea și pregătirea aceastei ceremonii de absolvire. Prin urmare, vă rog să vă alăturați mie pentru a mulțumi tuturor voluntarilor și personalului sub conducerea Victoriei Onofrei și a Oanei Pocovnicu, care au lucrat la programul de absolvire. Mulțumiri interpretului Universității, Dr. Alina Beatrice Cheșca!

În Statele Unite ale Americii, de unde vin eu, ceremoniile de absolvire sunt ocazii importante și pline de bucurie, un moment de celebrare a realizărilor, un moment de reflecție și unul de exprimare a aprecierii pentru susținători. Un lucru este adevărat: nu toți cei care încep o călătorie o și termină. Și toți cei care termină o călătorie știu că există persoane importante care s-au sacrificat și i-au susținut. Ca Rector american, este important pentru mine ca ceremoniile noastre de absolvire, de acum înainte, să reflecte spiritul de celebrare asemănător cu ceea ce sunt eu obișnuit. Așadar, felicitări tuturor celor care absolva astăzi! Să ii aplaudăm ca recunoaștere a realizărilor lor! Mai este un grup căruia trebuie să îi mulțumim. Dumneavoastra nu ați realizat succesul de unii singuri. Vă rog să vă ridicați și să priviti către rudele, părinții, prietenii, copiii, familiile și susținătorii voștri pentru a le mulțumi.

Felicitări Promoției 2024! Sunteți a doua promoție care absolvă sub conducerea mea ca Rector. La ceremonia de absolvire de anul trecut, am afirmat că multe se schimbă la Danubius și că a noastra comunitate ar trebui să se aștepte la și mai multe schimbări în viitor. Ați auzit că Roma nu a fost construită într-o zi. La fel și universitățile mari. Avem o viziune, aceea de a deveni un model de instituție globală în Europa de Est. Promoția voastră este prima care absolvă sub noul nume: Universitatea Internațională Danubius. Schimbarea numelui reflectă o redirecționare și o extindere a viziunii. Universitatea Internațională Danubius va atrage un număr mare de studenți internaționali din întreaga lume. Pentru a realiza acest lucru, vom extinde semnificativ programele academice. Vom deveni o instituție bilingvă cu programe atât în engleză cât și în limba română. Vom recruta profesori internaționali alături de profesorii români care pot preda în aceste programe. Universitatea Internațională Danubius va deveni o instituție rezidențială, iar educația pe care studenții noștri o vor primi îi va pregăti pentru un leadership global. Cei care sunt pregătiți să reușească la nivel internațional, cu siguranță vor excela si la nivel național.

Sunt conștient de provocările trecute și prezente ale Universității. Trecutul nu îl putem controla, dar viitorul depinde de ceea ce facem astăzi. Prin urmare, ca viitori absolvenți ai Universității Internaționale Danubius, sunteți invitați să va alăturați noua pentru a privi catre o instituție măreață și să vă angajați să sprijiniți viziunea unei Universități Internaționale Danubius mai mari și mai înfloritoare. Alăturați-vă mie pentru a vedea ce este posibil atunci când mințile mari lucrează împreună pentru a construi pentru generațiile ce vor veni.

În același spirit, Promoția 2024, mă uit astăzi la dumneavoastra, dar văd ceva mult mai mare decât dvs, cei care stați în fața mea. Văd un viitor luminos care vă așteaptă. Unii dintre dvs. veți obține locuri de muncă noi, unii dintre dvs. veți fi promovați profesional, iar unii dintre dvs. veți reveni aici pentru noi diplome. O da, va văd in viitor atingând stelele, având succes, sănătate și fericire în viață. Acum, că v-am spus viitorul, este responsabilitatea dumneavoastră să lucrați pentru a-l atinge și, când veți realiza lucruri mărețe, scrieți-mi, astfel încât să pot împărtăși poveștile dumnevoastra cu studenții care va vor urma.

Felicitări încă o dată, Promoția 2024!

 

Prof. Univ. Dr. Steve O Michael,

Rector & CEO

Universitatea Internațională Danubius

 


Știri recente

© 2024 Danubius International University. All Rights Reserved.