fbpx

Conferința Sustenabilității, la Universitatea Danubius

Conferința Sustenabilității, organizată de Asociația pentru Combustibili Sustenabili, în colaborare cu Linde Gaz România, Libery Galați și Universitatea Danubius,  pune în valoarea industriile locale din regiuni de interes strategic și dezbate elemente cheie pentru modernizarea activității economice în liniile directoare de dezvoltare durabilă și sustenabilitate.

Ediția Conferinței din regiunea Galați, Brăila și Buzău este menită să pună în valoare exemple de pionierat - producția oțelului verde la Liberty și producția hidrogenului prin electroliză în complexul Linde Gaz România fiind punctul de pornire pentru extinderea  utilizării hidrogenului curat în tot ce înseamnă producție, servicii și transporturi la nivel local.

„Apreciem în mod deosebit să găzduim evenimente care generează noi perspective pentru studenții mediului universitar. Dezbaterea se structurează pe o tematică inovativă, care cu promisiunea implementării va dezvolta regiunea Galați, Brăila și Buzău într-un veritabil cluster model în dezvoltare durabilă. Acestea rezultă în noi locuri de muncă, ceea ce vine să necesite noi specializări academice, pentru a putea continua să inovăm, să dezvoltăm.

Am fost motivați să răspundem apelului Asociației pentru Combustibili Sustenabili, în ideea de consolidare conceptuală a unei regiuni de interes strategic din perspectivă economică, angrenând întreg mediul de afaceri și decidenții publici într-un raport de regiune, corelat cu celelalte rapoarte care vin să întocmească un plan național strategic al economiei sustenabile.

Ne dorim să continuăm colaborarea cu Ministerul Economiei și cu ACS pentru a realiza această hartă a investițiilor strategice pentru mediul corporativ continental, cât și partenerii strategici ai României.”, au declarat Dr. Steve O. Michael, Rector & CEO, Universitatea Danubius și Conf. univ. dr. Andy Pușcă, Președinte al Consiliului de Administrație, Universitatea Danubius.

Evenimentul a avut ca obiectiv coagularea interesului comun al mediului de afaceri și administrației publice, în vederea dezvoltării conceptului de Hydrogen Valley. În contextul în care întreaga economie continentală se dezvoltă în jurul hidrogenului ca și componentă critică în alimentarea industriilor și transporturilor, ACS inventariază aliniamentul strategic al mediului public, cât și privat, pentru a studia prin prisma academică nevoile regiunilor de interes strategic pentru a contribui dinamic la economia națională, conform cu cerințele și rigorile partenerilor economici.

 


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.