fbpx
Catalizarea progresului: puterea colaborării în cercetare și dezvoltarea forței de muncă

Catalizarea progresului: puterea colaborării în cercetare și dezvoltarea forței de muncă

Gabriela Mustata Wilson, dr., MSc, FHIMSS, SNAI, FIAHSI

Codirector al Centrului Multi-Interprofesional de Informatică în Sănătate și Director al Centrului de Informatică în Sănătate și Informatică în Sănătate Publică

Profesor in domeniul Kinesiologie, Colegiul de Nursing și Inovare în Sănătate

Universitatea  Texas din Arlington

 

REZUMAT: În peisajul dinamic al informaticii biomedicale și al informaticii in  sănătate publică, colaborarea a apărut ca o forță transformatoare care alimentează inovația, accelerează cercetarea și stimulează dezvoltarea forței de muncă. Această prezentare analizează „puterea colaborării”, explorând sinergiile dintre aceste două domenii critice. Inițiativele de cercetare și dezvoltare a forței de muncă în informatica sănătății publice, informatica biomedicală și știința datelor vor fi furnizate pentru a demonstra modul în care colaborarea a devenit actorul cheie pentru avansarea cunoștințelor, îmbunătățirea rezultatelor în domeniul sănătății și pregătirea unei forțe de muncă pregătite pentru viitor.

 

SCURTA BIOGRAFIE: Dr. Gabriela Mustata Wilson este un expert în informatica medicală recunoscut la nivel internațional, pasionat de valorificarea puterii cercetării și de a o traduce în acțiuni comunitare. Cu o experiență vastă atât în ​​industrie, cât și în mediul academic, dr. Wilson este în prezent profesor și co-director fondator al Centrului Multi-Interprofesional de Informatică în Sănătate (MICHI) de la Universitatea Texas din Arlington și director al Sănătății și Sănătății Publice al MICHI, divizia de informatică. Având o experiență în inginerie chimică, farmacoinformatică, informatică a sănătății și informatică a sănătății publice, cele mai recente activități ale Dr. Wilson se concentrează pe dezvoltarea forței de muncă în informatica sănătății publice, informatica biomedicală și biotehnologie, inclusiv cercetare și educație pentru a aborda injustiția rasială și inechitatea în sănătate. Este membru corespondent al Societății de Informații și Sisteme de Management pentru Sănătate (HIMSS) și al Academiei Internaționale de Informatică pentru Științe ale Sănătății, membru senior al Academiei Naționale a Inventorilor și membru al Academiei de Arte și Științe Americano-Române. Pentru contribuțiile sale la domeniul informaticii sanitare și angajamentul continuu de a conduce schimbări transformaționale și de a conduce la rezultate îmbunătățite în materie de sănătate prin promovarea celei mai bune utilizări a informațiilor și tehnologiei, dr. Gabriela Wilson a primit prestigiosul 2023 HIMSS Changemaker in Health, Most Influential Women in Premiul Health IT.

 

Evenimentul se va desfasura pe data de 17 octombrie, ora 10.00 in Sala Senatului, Universitatea Danubius.

INTRAREA LIBERA!


Știri recente

© 2023 Danubius University. All Rights Reserved.