fbpx
Rectorul și CEO al Universității Internaționale Danubius promovează leadershipul educațional global în China

Rectorul și CEO al Universității Internaționale Danubius promovează leadershipul educațional global în China

Pentru a promova internaționalizarea universitatii noastre, Dr. Steve O. Michael, Rector și CEO al Universității Internaționale Danubius, a vizitat mai multe școli și institutii de învățământ din China. Vizitele de lucru au avut ca scop si reluarea comunicarii cu vechii parteneri educationali, cunoasterea unor parteneri noi, promovarea inițiativelor educaționale comune și explorarea modalităților de a contribui la „Inițiativa Belt and Road”. Universitatea Internațională Xian, partener de câteva decenii, și-a reînnoit angajamentul față de  Association for the Global Advancement of Universities and Colleges (AGAUC), al cărei președinte este dr. Michael și s-a discutat si  planul pentru conferința anuală din 2025 care va avea loc în campusul din Xian.

Zheng Shi, decanul Școlii de Economie și Comerț al Organizației de Cooperare China-Shanghai a spus că vizita rectorului Dr. Steve O. Michael este o oportunitate de a desfășura cooperarea între România, SUA și China în ceea ce privește instruirea lingvistică, studiul pe termen scurt si cooperarea comercială bilaterală etc.

Dr. Steve O. Michael a felicitat conducerea și directorul, domnul Jason Zheng, pentru înființarea SCO. „Viziunea SCO este importantă în lumea noastră polarizată actuală. Orice ne poate aduce împreună între națiuni, culturi, religii, să facem comerț împreună, să lucrăm împreună, să studiem împreună și să găsim soluții comune la provocările noastre aparent nerezolvabile este bine pentru China, pentru România, pentru SUA, pentru Rusia și pentru întreaga umanitate”, a spus dr. Michael. 

La Qingdao, dr. Michael și gazdele sale, doamna Caroline Zhou și domnul Henry Leng, au vizitat Colegiul Profesional de Inginerie Qingdao, Institutul de Tehnologie Qingdao, Școala Gimnazială nr. 1 Jiaozhou din provincia Shandong, Școala Gimnazială Experimentală Jiaozhou și alte locuri de interes . O instituție pe care a vizitat-o are o brutărie, care furnizează pâine studenților și comunității sale imediate, iar cealaltă are o cramă. „Acest tip de afaceri aduce realitate instituțiilor antreprenoriale”, a remarcat dr. Michael.

Pe 7 mai, dr. Steve O. Michael s-a întâlnit cu Sun Ke, superintendentul șef al Biroului pentru Educație și Sport Jiaozhou, Zhou Zhaoxia, președintele Asociației de Schimb Internațional al Educației Jiaozhou și președintele adjunct al Asociației de Schimb Internațional al Educației Jiaozhou. El așteaptă cu nerăbdare să consolideze în continuare cooperarea și schimburile în viitor, promovând dezvoltarea comună a ambelor părți și contribuind la schimburile educaționale și culturale dintre tinerii celor două țări.


Știri recente

© 2024 Danubius International University. All Rights Reserved.