fbpx
Noi oportunități de studiu in SUA pentru studenții danubieni: acord de parteneriat cu California State University

Noi oportunități de studiu in SUA pentru studenții danubieni: acord de parteneriat cu California State University

Universitatea Danubius  și California State University, San Bernardino (CSUSB) din San Bernardino, California au semnat un acord de parteneriat pentru a promova cooperarea academică între cele două instituții de învățământ.

Acest parteneriat a fost semnat la sfârșitul anului 2021 de președintele Universității Danubius, Conf. univ. dr.  Andy Pușca, și de președintele California State San Bernardino, dr. Tomás D. Morales, și urmărește să consolideze legăturile educaționale și culturale dintre cele două universități,  să sprijine eforturile de internaționalizare a acestora si sa  realizeze o cooperare  academică de succes, in beneficiul studentilor care se vor bucura de existenta unor programe de studii internationale.

Conform acordului, ambele universități vor lucra pentru a încuraja contactul direct, cooperarea educațională și de cercetare între studenții, profesorii, departamentele și centrele de cercetare ale celor două instituții.

Principalul domeniu de cooperare include programe de studii în străinătate. Studenții danubieni vor deveni studenti ai universitatii americane  pentru unul sau două semestre academice sau pe un an intreg universitar. De asemenea, studenții CSUSB vor veni sa studieze la Universitatea Danubius.

Acest parteneriat incurajeaza, de asemenea, parteneriatele în dezvoltarea de programe academice; dar și programe culturale si de limbi straine  pe termen scurt; schimburi  de profesori care sa realizeze diverse teme de  pentru cercetare, dar si evenimente științifice pe care cele doua universitati sa le organizeze impreuna.

Cal State San Bernardino este un centru foarte important de invatamant si cultura în California de Sud. Deschisă în 1965 și situată la poalele frumoșilor munți San Bernardino, universitatea deservește peste 20.000 de studenți în fiecare an și absolvă aproximativ 4.000 de studenți anual. Alături de angajamentul său față de excelența academică și studiul internațional, Cal State San Bernardino s-a remarcat pentru diversitatea sa. Din 1994, CSUSB a fost recunoscută ca o instituție de serviciu hispanic.

Universitatea oferă peste 70 de programe de licenta și masterat, programe educationale  certificate și un program de doctorat în domeniul leadershipului educational.

 

Oana Draganescu

PR & MEDIA Director


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.