fbpx
Ziua Internațională a Femeii - 8 Martie 2024

Ziua Internațională a Femeii - 8 Martie 2024

Mesaj din partea Rectorului

 

Site-ul web dedicat Zilei Internaționale a Femeii spune următoarele:

Imaginați-vă o lume egală între sexe. O lume lipsită de părtiniri, stereotipuri și discriminare. O lume care este diversă, echitabilă și incluzivă. O lume în care diferența este apreciată și celebrată. Împreună putem construi  o lume egală pentru femei. Împreună putem!

Fiind american de culoare, port atât povara cât și binecuvântările strămoșilor mei, al căror destin în viață este lupta pentru drepturile tuturor. Am luptat pentru a pune capăt sclaviei, am luptat pentru dreptul la vot al femeilor, am luptat pentru ca evreii să fie acceptați în SUA, am luptat pentru drepturile nativilor americani, am luptat pentru a pune capăt apartheidului, am luptat și continuăm să luptăm pentru o lume dreaptă. Astăzi, ne alăturăm tuturor femeilor din lume, nu numai pentru a ne imagina o lume egală între sexe, ci și pentru a ne strădui pentru ca aceasta să fie o realitate. Ne alăturăm tuturor celor care sărbătoresc și prețuiesc diversitatea și incluziunea.

Astăzi, sărbătorim toate femeile din lume. Sărbătorim rolurile lor materne care dau viaţă, cresc și conduc viețile spre realizare. Sărbătorim rolurile lor ca stâlpi ai familiilor. Sărbătorim priceperea lor profesională. Sărbătorim realizările și contribuțiile lor la civilizația noastră. Mai presus de toate, sărbătorim frumusețea lor, feminitatea și luptele lor nesfârșite pentru egalitate, în special în țări și culturi care continuă să fie represive și subjugătoare.

Mulțumesc tuturor femeilor danubiene. Toate sunteți femei curajoase, iar Universitatea este binecuvântată prin prezența și munca dumneavoastră. Împreună, putem face Universitatea Internațională Danubius mai bună, împreună putem face România puternică și împreună putem face din lumea noastră o casă mai fericită pentru toți. Fie ca anul viitor să avem mai multe motive de sărbătoare la această vreme. La mulți ani de Ziua Femeii!

 

Dr. Steve O. Michael

Rector/CEO

 


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.