fbpx
WORKSHOP - 24  IANUARIE - UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE 

WORKSHOP - 24 IANUARIE - UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE 

Joi, 19.01.2023 începând cu ora 12:00, Centrul de Studii și Cercetări Danubiene împreună cu Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale organizează Workshop-ul cu tema „24  IANUARIE - UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE ”. Evenimentul este destinat atât cadrelor didactice cât și studenților, masteranzilor și absolvenților Universității Danubius și va fi susținut online.

 

OBIECTIVUL WORKSHOP-ULUI

Unirea Principatelor Române este un eveniment care se sărbătorește la nivel național în data de 24 ianuarie. Această zi este o omagiere adusă unui moment istoric ce s-a produs pe 24 ianuarie 1859, prin care provinciile Moldova și Țara Românească au fost unite, datorită dublei alegeri a lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al celor două țări.

Unirea Moldovei cu Ţara Românească a avut un larg ecou în Transilvania, românii de aicilegându-şi speranţele de eliberare naţională de existenţa statului român. Unirea din 1859 – rod alluptei duse de masele populare, de cărturarii patrioţi ai timpului, eveniment privit cu simpatie deopinia publică internaţională înaintată – a marcat un moment istoric de importanţă crucială înviaţa poporului român, constituind o premisă pentru unirea cea mare de la 1 Decembrie 1918,cand s-a încheiat îndelungatul proces legic de formare a statului naţional unitar român.

Pentru a aprofunda acest subiect și a-i face pe oameni să înțeleagă ce sărbătorim pe 24 ianuarie și de ce numim această zi Unirea Principatelor Române, vă invităm să participați la Workshop.

 

PROGRAM

  • 12:00 – 12:10 – Deschiderea lucrărilor;
  • 12:10 – 13:00 – Sorin CRISTESCU, Cercetător Științific la Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară din București;
  • 13:00 – 13:30 – Prof.univ.dr. Țuțu PIȘLEAG, Universitatea Danubis, Galați;
  • 13:35 – 13:55 – Recital poezie, Evelin-Maria CROITORU, membru al Uniunii Scriitorilor din România;
  • 13:15 – 13:30 – Discuții – Închiderea lucrărilor.

  

Link-ul  pentru conectare:  https://meetings.univ-danubius.ro/b/ste-do2-aki-stc

 

Organizatori:

Director CSCD,

Conf. univ. dr. Ștefan GHEORGHE

Prof.univ.dr.  Filofteia REPEZ


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.