fbpx
Universitatea Danubius a incheiat un nou acord de colaborare internationala cu UNIVERSITY OF TEXAS AT ARLINGTON

Universitatea Danubius a incheiat un nou acord de colaborare internationala cu UNIVERSITY OF TEXAS AT ARLINGTON

Universitatea Danubius a încheiat, de curand,  un acord de cooperare internationala cu University of Texas at Arlington, SUA, in cadrul caruia, cele doua institutii de invatamant superior  și-au anunțat intenția de a stabili un program de schimb și colaborare pentru a promova interesul comun pentru predare și cercetare și pentru a aprofunda înțelegerea problemelor economice, culturale și sociale din cele doua tari.

Prof. William B. Harvey, Rectorul Universitatii Danubius, a declarant că este dedicat promovării rolului universitatii ca instituție internațională de învățământ superior și creării de noi conexiuni interculturale care sa puna bazele unor directii noi de dezvoltare in beneficiul studentilor danubieni.

Vizita Rectorului Harvey la UTA a durat trei zile și a inclus întâlniri cu administratorii executivi, directorii de centre, Biroul pentru Educație Internațională și decani, președinții de departament și reprezentanții facultăților de la Colegiul de Inginerie, Colegiul de Arte Liberale, Colegiul de Arhitectură, Planificare și Afaceri Publice și Colegiul de Nursing și Inovare în Sănătate.

„Comunitatea UTA a primit acest parteneriat cu brațele deschise și sper să văd că se formează multe conexiuni noi între cele două universități”, a declarant Rectorul Harvey. „Pentru fiecare, această colaborare oferă noi frontiere în domeniul academic și al cercetării pentru ca studenții și profesorii noștri să le exploreze. Puterea resurselor noastre combinate va produce inevitabil rezultate inovatoare.”

Pranesh Aswath, director interimar UTA și vicepreședinte pentru afaceri academice, și-a exprimat entuziasmul pentru oportunitățile care vor apărea din noua colaborare internațională a UTA.

„UTA caută să ofere soluții îndrăznețe, care au un impact global, iar colaborările internaționale sunt vitale pentru acest obiectiv”, a spus Aswath. „Suntem onorați să avem oportunitatea de a ne extinde si de a explora proiecte reciproc avantajoase împreună cu profesorii și studenții talentați de la Danubius.”

Gabriela Mustata-Wilson, profesor de kinesiologie și co-director al Centrului Multi-Interprofesional de Informatică în Sănătate (MICHI) va coordona activitățile programului UTA, ca parte a acordului. Ea a spus că parteneriatul va crea interacțiuni semnificative care dezvoltă competențe globale și vor îmbunătăți înțelegerea interculturală.

Aceasta a declarant ca ,, sunt atât de încântata de parteneriatul dintre University of Texas at Arlington și Universitatea Danubius! Acesta este primul acord al UTA de colaborare cu o instituție academică dintr-o țară est-europeană,  iar ca român nativ, nu am putut fi mai mândra de acest lucru. Schimbul de idei cu profesorii și studenții de la Universitatea Danubius va deschide noi uși către domenii de cercetare neexplorate, unde curiozitățile și expertiza noastră se suprapun. Această combinație unică de perspective culturale va crea în mod inevitabil rezultate mai largi care pot satisface un număr mai mare de nevoi. Vă mulțumesc tuturor celor care au făcut acest lucru!”.(https://www.uta.edu/news/news-releases/2021/12/08/uta-danubius-university-cooperative-agreement)

 

Oana Draganescu

PR&MEDIA Manager


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.