fbpx
Mesajul Președintelui Universității Danubius, Conf. univ. dr. Andy Pușcă, la Ceremonia pentru Deschiderea Anului Universitar 2022-2023

Mesajul Președintelui Universității Danubius, Conf. univ. dr. Andy Pușcă, la Ceremonia pentru Deschiderea Anului Universitar 2022-2023

Un an rotund, al 30-lea din istoria noastră, și, în același timp, un an plin de provocări

Este anul în care și noi, cei de la Danubius, va trebui să mai pornim construcția unui pod. Un pod de evoluție. Al patrulea, însă, din cariera noastră.

Iar de acest pod pe care-l vom construi în următorii ani va depinde inclusiv apartenența noastră la lumea academică internațională.

Universitatea noastră, fără a-și mări amprenta fizică și nici măcar pe cea de carbon, a evoluat de la o organizație de importanță regională, cu reputație la nivel național, la o corporație cunoscută în lume, în special datorită deschiderii pentru schimburi de experiență, pentru racordări la programe și inițiative academice din diferite colțuri ale lumii, dar și pentru eforturile susținute de a construi clustere locale cu implicații și sprijin internațional.

Ne putem mândri astăzi cu inițiativa și participarea în clustere pe probleme stringente de dezvoltare, cum ar fi Energia Verde, Sănătatea, Transportul Naval, Industriile Creative, dar și IT, un domeniu crucial căruia i-am dedicat și o facultate în cadrul universității noastre.

Numărul domeniilor de studii s-a triplat de la fondarea universității. Astăzi deservim comunitatea cu servicii educaționale noi, care pe lângă cele tradiționale includ Media Digitala, Pedagogia dar și Asistența socială.

Stă în puterea noastră să ne remarcăm ca experți în domeniile în care activăm, să găsim cele mai eficiente căi de a suda echipe, de a deveni lideri de platformă academică și de impulsionare a dezvoltării societății. Stă în puterea noastră să menținem și să creștem standardele academice la care am activat până acum pentru a deveni și noi modele pentru alții.

Armonia vine din bunăstare. La bunăstare se ajunge prin profesionalism. Profesionalismul se construiește prin educație.

Misiunea noastră este clară: să continuăm să credem în educație, să credem în civilizație, în puterea cuvântului în fața armelor, a științei și culturii în fața prejudecăților și a urii.

Iată de ce cei 30 de ani pe care îi aniversăm astăzi sunt mulți prin prisma acumulărilor și

experienței, dar sunt puțini dacă ne gândim câte perspective ni se deschid prin

internaționalizare și în contextul rescrierilor de ordine globală la care asistăm cu toții.

Un nou an – universitar - cât mai bun să aveți! Și vă urez la mulți ani, cât mai mulți și plini de satisfacții profesionale de pe urma celor învățate în universitatea noastră!

 


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.