fbpx
,,MĂ IMPLIC ÎN CERCETARE!” - Campanie de informare despre importanta activitatilor de cercetare

,,MĂ IMPLIC ÎN CERCETARE!” - Campanie de informare despre importanta activitatilor de cercetare

Începând cu luna februarie 2023, în cadrul Universității ,,Danubius” din Galați se va desfășura campania ,,Mă implic în cercetare!”.

Desfășurată sub egida Comisiei de Etică, cu sprijinul Cercurilor științifice studențești de la nivelul facultăților, aceasta campanie dorește să promoveze implicarea în activitatea de cercetare științifică – valoare a comunității academice.

Cercetarea științifică reprezintă o latură esențială a activității și misiunii cadrului didactic, dar și a studenților și masteranzilor. Ca atare, prin această campanie, se continuă ceea ce comunitatea academică a Universității ,,Danubius” din Galați a susținut întotdeauna: încurajarea tuturor formelor de manifestare științifică și de publicare a rezultatelor cercetării științifice.

Așa cum se cunoaște, obiectivul fundamental al cercetării științifice este să caute soluții la probleme specifice: să explice fenomene, să dezvolte teorii, să extindă cunoștințele, să stabilească principii, să reformuleze abordări, să infirme/să confirme rezultate etc. De aceea, se dorește ca cercetarea științifică și, prin aceasta, rezultatele cercetării să ajungă la cunoștința destinatarilor ei: studenți, masteranzi, cadre didactice și, în general, toți cei care vor să dobândească achiziții în procesul de învățare și să le aplice ori să le valorifice ulterior.

Așadar, se promovează și încurajează participarea în cadrul manifestărilor științifice organizate la nivelul Universității ,,Danubius” din Galați, dar și al altor instituții de învățământ sau cercetare, pe plan național și internațional, publicarea de articole, studii, lucrări științifice, în general, precum și analize constructive legate de modul de elaborare și redactare a lucrărilor de licență și de disertație, respectarea principiilor cercetării științifice și, nu în ultimul rând, crearea de colective mixte de cercetare studenți/masteranzi/cadre didactice, care să valorifice rezultatele  demersului științific întreprins.


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.