fbpx
Lansarea Proiectului Educațional: MANAGEMENT AGIL ȘI LEADERSHIP

Lansarea Proiectului Educațional: MANAGEMENT AGIL ȘI LEADERSHIP

În data de 15 martie, în cadrul Colegiului Național „Vasile Alecsandri” a avut loc lansarea Proiectului Educațional – MANAGEMENT AGIL ȘI LEADERSHIP inițiat de Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD), împreună cu Universitatea Danubius, Galați, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Galați și Casa Corpului Didactic Galați (CCD).

Formarea și dezvoltarea competențelor cadrului didactic se bazează atât pe activitatea teoretică, de informare, cât și pe activitatea practică, desfășurată în diferite contexte profesionale. De la modelul profesorului ”specialist într-un domeniu, curând depășit de evoluțiile științifice” se trece la modelul ”profesorului-formator, capabil să se adapteze la nou, să se autoformeze permanent”. Managementul agil este un stil de conducere care se străduiește să elimine aceste obstacole către succes, astfel încât personalul didactic să poată fi mai eficient și mai productiv.

Subiectele abordate au avut drept scop : descoperirea unor strategii practice pentru facilitarea succesului managerial, identificarea provocărilor managementului educațional și rezolvarea de probleme din perspectiva managementului agil, bazat pe strategii și tehnici eficiente, prin introducerea planificată a unor metode noi de management.

”Liderii agili își adaptează stilul de conducere, iar acțiunile răsună mai puternic decât cuvintele! Liderul  inspirațional este un model prin acțiune, iar virtuțile sale sunt SIMPLITATEA si EMPATIA” a conchis  lect. univ.  dr. Doinita Popa, inițiatoarea proiectului.

Evenimentul a fost destinat directorilor și directorilor adjuncți din județul Galați, iar reprezentați ai proiectului au fost:

Prof. Gina Brînzan- Inspector Școlar General ISJ, Galați

Prof. Dr. Steve O Michael- Rector & CEO Universitatea Danubius

Conf. Dr. Corneliu Andy Pușcă – Președinte Universitatea Danubius

Conf. Dr. Filip Stanciu- Prorector Universitatea Danubius

Prof. Doina Geru- Director CCD, Galați

Lect. Dr. Doinița Popa – Director DPPD Universitatea Danubius

 

 

Mioara Lepădatu,

Specialist PR


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.