fbpx

Apel deschis: European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2021

 

Este deschisă competiția pentru Premiile pentru patrimoniul european / Premiile Europa Nostra 2021!

Acum este șansa ca cei mai inspirați arhitecți, meșteri, experți în patrimoniu cultural, profesioniști, voluntari, instituții publice și private precum și comunități locale din Europa să fie recunoscute pentru realizările lor!

Mai multe detalii în acest Video!

Premiile pentru patrimoniu european / Premiile Europa Nostra 2021 – reprezintă cea mai înaltă distincție acordată la nivel european în domeniul patrimoniului cultural. Aceste premii anuale identifică și promovează cele mai bune practici în conservarea și îmbunătățirea patrimoniului cultural tangibil și intangibil, stimulează schimbului transfrontalier de cunoștințe în întreaga Europă, contribuie la creșterea gradului de conștientizare și de apreciere publică a patrimoniului cultural al Europei și încurajează, prin puterea exemplului, dezvoltarea inițiativelor excelente în acest domeniu.

Premiile se acordă proiectelor remarcabile de conservare și de cercetare inovatoare a patrimoniului cultural european, profesioniștilor și voluntarilor care și-au dedicat întreaga activitate conservării și promovării patrimoniului cultural european, precum și inițiativelor excepționale de sensibilizare, formare și educare a publicului larg în acest domeniu.

30 de premii vor fi acordate în anul 2021 pentru realizări remarcabile privind patrimoniul european. Dintre acestea, 4 câștigători vor primi marele premiu „Grand Prix” în valoare de 10.000 de euro și un câștigător va primi premiului „Premiul Public Choice”, în urma unui vot online realizat de Europa Nostra (vocea europeană a societății civile consacrată patrimoniului cultural).  

Suplimentar, două premii speciale ILUCIDARE vor fi acordate pentru excelență în domeniul patrimoniului ca rezultat al inovării și relațiilor internaționale.

Lansate în anul 2002 și acordate de Europa Nostra, Premiile pentru conservarea patrimoniului european/Premiile Europa Nostra, sunt sprijinite financiar de programul „Europa creativă” al Uniunii Europene. Premiile speciale ILUCIDARE sunt susținute de Uniunea Europeană prin Programul de cercetare și inovare „Orizont 2020”.

Premiile pentru patrimoniul european/Premiile Europa Nostra au adus beneficii majore câștigătorilor, precum expunerea (inter)națională mai mare, un număr ridicat de vizitatori dar și finanțare ulterioară.

Participați la concurs și împărtășiți poveștile dvs. de succes în întreaga Europă!

 

Formulare de înscriere și condițiile de participare sunt disponibile la: https://www.google.com/url?q=http://www.europeanheritageawards.eu&source=gmail&ust=1593676627821000&usg=AFQjCNFkfdmYVWWGH7E59XrSyjmELTGEZw">www.europeanheritageawards.eu

 

Data limită pentru înscriere: 1 octombrie 2020 (data expedierii)

Europa Nostra organizează  joi, 9 iulie, între orele 17:00 și 18:00, un webinar despre pregătirea unei aplicații de succes pentru aceste premii. Înregistrarea la webinar se face prin intermediul acestui link. 

 

Purtător de cuvânt- Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.