fbpx
EXAMENUL DE DISERTAȚIE ONLINE, O NOUĂ EXPERIENȚĂ DE SUCCES PE PLATFORMA E-LEARNING DANUBIUS ONLINE

EXAMENUL DE DISERTAȚIE ONLINE, O NOUĂ EXPERIENȚĂ DE SUCCES PE PLATFORMA E-LEARNING DANUBIUS ONLINE

Platforma e-Learning DANUBIUS ONLINE a oferit o noua experiență plăcută Universității open si online Danubius: desfășurarea cu succes, in zilele de 7 si 8 mai,  a examenului de disertație pentru absolvenții tuturor programelor de studii universitare de masterat din cadrul Facultății de Drept.

Toți absolvenții înscriși la acest examen, indiferent de locul in care s-au aflat, au fost prezenți online si   au putut prezenta si susține lucrarea de disertație în spațiul virtual al Platformei e- Learning, în condiții excelente, in fata comisiei de examinare (fiecare membru al comisiei de examinare s-a aflat, în același timp,  la sediul Universității Danubius, în săli diferite). Examenul a fost înregistrat, intervenția fiecărui absolvent fiind arhivata.

Pentru absolvenți, dincolo de condițiile strict didactice, pentru a putea participa la acest examen a trebuit sa  dețină un calculator, sa aibă conexiune  la Internet, camera si microfon.

Experiența cadrelor didactice dar si a masteranzilor familiarizați cu aceasta Platformă, implementată în Universitatea Danubius în urma cu 11 ani odată cu universități de renume din lume, a valorat mult în desfășurarea excepțională a acestui examen. Înainte de zilele de desfășurare a examenului de disertație, cadrele didactice – îndrumători științifici  ai absolvenților, s-au mobilizat si au simulat, în numeroase sesiuni organizate pe platforma Danubius Online – siteul MEETINGS, desfășurarea examenului, pentru a preîntâmpina orice disfuncționalități tehnice care ar fi putut apărea. 

De asemenea, reușita acestei experiențe se datorează si bunei organizări si  profesionalismului resursei umane implicate (Secretariat, Departament IT).

Numitorul comun al unui asemenea examen susținut fizic, în sălile Universității si cel susținut în mediul online rămân emoțiile absolvenților și rigoarea.

Potrivit Rectorului Universității “Danubius”, Conf. univ. dr. Andy Corneliu PUȘCĂ, experiența susținerii examenului de disertație in mediul online a însemnat “un pas mic pentru Danubius, un pas mare pentru sistemul românesc de educație. Din combinația celor mai bune resurse umane si tehnice am obținut un mare succes la cel mai înalt nivel global, in domeniul educației.”

Universitatea „Danubius”, universitate open și online, folosește de 11 ani  acest instrument de lucru eficient, Platforma E-learning Danubius Online,   instrument care asigură interacțiunea dintre studenți și profesori, dintre studenți și studenți, precum și accesul studenților la resursele de învățare – suporturi de curs, teste de autoevaluare etc. este platforma DANUBIUS ONLINE, un portal de învățare și colaborare care a fost implementat și dezvoltat special pentru a asigura calitatea actului de învățământ la distanță și cu frecvență redusă de Departamentul ID- IFR din cadrul Universității „Danubius”. 

Felicitări!

 

Purtător de cuvânt – Universitatea Danubius,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.