fbpx
Centrul de Formare Continuă și Informare Tehnologică din cadrul Universității Danubius a organizat cursuri de limba  română și engleză pentru cetățenii din Pakistan

Centrul de Formare Continuă și Informare Tehnologică din cadrul Universității Danubius a organizat cursuri de limba română și engleză pentru cetățenii din Pakistan

În urma acordului de parteneriat încheiat de Rectorul și CEO-ul Universității Danubius, Prof. univ. dr. Steve O. Michael cu reprezentanți educaționali din Republica Islamică Pakistan s-a organizat primul curs de limba română, special conceput pentru cetățenii pakistanezi, care doresc să vină în România cu scopul de a lucra sau studia.

În perioada 15- 28 iunie, participanții au urmat acest curs, în cadrul căruia accentul a fost pus pe modulul de cultură și civilizație română, astfel încât integrarea lor în România să fie una ușoară.

Cursurile au fost susținute de Conf. univ. dr. Alina Beatrice Cheșcă, cadru didactic la Universitatea Danubius, care ne-a povestit cu entuziasm câteva impresii despre această experiență de predare:

 „Scopul acestor cursuri a fost acela de a-i ajuta pe cursanții din Pakistam să își îmbunătățească anumite abilități ce țin de limba engleză, în mod special nivelul conversational, precum și învățarea unor cuvinte și modele conversaționale de bază în limba română.

Cursurile s-au bazat pe un permanent dialog în limba engleză, concepând simulări ale interviului pe care cetățenii din Pakistan urmează să îl susțină la Ambasada României. Ne-am concentrat asupra posibilelor întrebări și răspunsuri, alegând împreună formulele cele mai corecte și potrivite din punct de vedere al vocabularului și gramaticii limbii engleze.

În partea a doua a cursului, participanții s-au familiarizat cu cele mai importante aspecte ale culturii române, făcând un scurt periplu prin istorie, geografie, literatură, muzică, tradiții și obiceiuri, religie, artă culinară și societatea actuală. De asemenea, cursanții din Pakistan au învățat câteva cuvinte și expresii de bază din limba română, pe care le vor putea folosi în interacțiunile lor zilnice în țara noastră.

Cursanții au dat dovadă de entuziasm și au avut numeroase întrebări, astfel că am petrecut câteva ore în plus, față de ceea ce era prevăzut în programa cursului, în care am discutat despre aspecte ce țin de interculturalitate și multiculturalitate, despre cunoaștere, valori comune, umanitate și alte teme general umane.

Aceste cursuri au fost o experiență cu totul deosebită, reprezentând, înainte de orice, un dialog intercultural autentic, o apropiere caldă între două culturi atât de diferite și totuși unite de valori umane comune.”

În urma participării, cursanții au primit un certificat de participare eliberat de Universitatea Danubius.

Noul program dezvoltat de Universitatea Danubius destinat cetățenilor din Republica Islamică Pakistan s-a bucurat de succes, astfel încât, prin Centrul de Formare Continuă și Informare Tehnologică, se urmărește extinderea programului și către alte regiuni din Asia și nu numai.

https://drive.google.com/drive/u/0/folders/16KUhCHGqGM44MpQF6fni6crGmWhcMmrh

 

Mioara Lepădatu,

Specialist PR


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.