fbpx
† Benone Pușcă - 1935 - 2022

† Benone Pușcă - 1935 - 2022

Comunitatea academică Danubius anunță decesul prematur al Fondatorului universității, după o suferință scurtă dar necruțătoare. O boală „parșivă”, cum îi plăcea acestuia s-o numească, i-a marcat ultimii ani de viață, diminuându-i puterile fizice, nu însă și bonomia caldă cu care-și onora apropiații și oaspeții ce i-au trecut pragul instituției în tot acest timp de trei decenii în care a vegheat ca spiritul Danubius să triumfe în lupta cu vremelnicia și nevolnicia unora.

A fost un luptător pentru o idee nobilă, a construit din temelii o universitate emblematică pentru spațiul academic românesc, a edificat o veritabilă coloană a cărților pe care le-a publicat, multe de pură specialitate, dar și nenumărate altele de beletristică literară. Mândria lui erau însă oamenii comunității, împreună cu care a construit demna emblemă a Universității „Danubius”. Aceștia îi veghează acum trupul neînsuflețit, îi pomenesc numele și-i rememorează faptele, în speranța că veșnicia îi va fi favorabilă și îl va plasa în arealul drepților.

Dumnezeu să-i ierte păcatele și să-l odihnească în pace! Sufletu-i să-și găsească odihna bine meritată, iar mântuirea să-i fie părtașă în vecinicie!

Președintele Fondator al Universitatii Danubius, Profesorul BENONE PUȘCĂ va fi depus astazi, 8 septembrie, de la ora 18.00, in foaierul din Corpul B al Universitatii Danubius,  iar slujba de Cină va avea loc vineri, 9 septembrie, ora 18.00. 

Ne vom lua ramas bun de la Președintele Fondator al Universității Danubius, Academician Profesor universitar doctor Benone PUȘCĂ, sâmbătă, de la ora 11.00, la sediul Universitatii Danubius, iar slujba de prohodire va avea loc la Biserica Cimitirului Eternitatea din Galati, la ora 12:00.

 

Comunitatea academică

Danubius

 


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.