fbpx
ADMITERE 2024 – FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR

ADMITERE 2024 – FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor este o alegere de vârf pentru tinerii care doresc să devină specialiști în economie într-o societate a cunoașterii și a interconectării globale. Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor oferă un mediu universitar stimulativ și adaptiv, dedicat formării profesionale solide, orientat către nevoile studenților, cadrelor didactice și partenerilor din economia reală, fie că sunt IMM-uri, corporații sau instituții financiar-bancare.

 

Programe de Licență

Domeniul de studiu: Finanțe și Bănci (50 locuri)

  • Forma de învățământ: Licență, învățământ cu frecvență
  • Discipline fundamentale și de domeniu: finanțe, antreprenoriat, matematică aplicată în economie, management, dreptul afacerilor, marketing, informatică economică, bazele contabilității, fiscalitate, econometrie, contabilitate financiară, economie europeană, politologie.
  • Oportunități de carieră: expert financiar-bancar, inspector financiar-bancar, consilier financiar-bancar, economist în bancă, analist investiții, ofițer bancar, consultant fiscal, broker servicii de investiții financiare, funcționar ANAF.

Domeniul de studiu: Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor (75 locuri)

  • Forma de învățământ: Licență, învățământ cu frecvență (50 locuri) sau la distanță (25 locuri)
  • Discipline fundamentale și de domeniu: microeconomie, statistică economică, macroeconomie, finanțe, economie în servicii, comportamentul consumatorului, marketing internațional, antreprenoriat, economie în turism, economie comercială, tehnici de negociere în afaceri, dreptul muncii, design și estetica mărfurilor, pedagogie.
  • Oportunități de carieră: manager în domeniul comercial (magazine, distribuție), în turism (hoteluri, restaurante), agenții de turism, și în servicii publice și private.

Domeniul de studiu: Contabilitate și Informatică de Gestiune (125 locuri)

  • Forma de învățământ: Licență, învățământ cu frecvență (50 locuri) sau frecvență redusă (75 locuri)
  • Discipline fundamentale și de domeniu: doctrina și deontologia profesiei contabile, baze de date, marketing, finanțe, microeconomie, management, dreptul afacerilor, economie monetară, economie europeană, gestiune financiară a unei firme, politologie.
  • Oportunități de carieră: expert contabil-verificator, referent financiar-contabil, controlor tezaur, analist financiar, consultant bugetar, revizor contabil.

 

Programe de Master

Domeniul de studiu: Managementul Afacerilor în Comerț și Turism (25 locuri)

  • Forma de învățământ: Master, învățământ cu frecvență
  • Discipline fundamentale și de domeniu: management pentru afaceri in comerț si turism, comerț internațional, finanţarea afacerilor în comerț și turism, afaceri şi antreprenoriat în comerț și turism, managementul destinațiilor turistice, managementul calităţii în comerţ şi turism.
  • Oportunități de carieră: cunoașterea aprofundată a ariei de specializare și în cadrul acesteia, a dezvoltărilor teoretice, metodologice și practice specifice managementului afacerilor în comerț și turism; planificarea, organizarea, coordonarea și controlul afacerilor în comerț și turism; elaborare de proiecte profesionale și/sau de cercetare, utilizând inovativ un spectru variat de metode cantitative și calitative în managementul afacerilor în comerț și turism;

Domeniul de studiu: Audit și Control Public și Privat (50 locuri)

  • Forma de învățământ: Master, învățământ cu frecvență
  • Discipline fundamentale și de domeniu: reglementări contabile conforme cu directivele europene, etică și integritate academică, cadrul general de prezentare și întocmire a situațiilor financiare, management și audit al resurselor umane, cercetare științifică în audit și control, contabilitate și control de gestiune, drept comercial și fiscal etc.
  • Oportunități de carieră: auditor intern; auditor financiar; controlor de gestiune; expert contabil-verificator; referent de specialitate financiar-contabilitate; controlor tezaur; asistent de cercetare în gestiune, contabilitate, control financiar; revizor contabil; consultant bugetar; analist financiar.

Domeniul de studiu: Finanțe și Tehnologie Digitală (FINTECH) (25 locuri)

  • Forma de învățământ: Master, învățământ cu frecvență
  • Discipline fundamentale și de domeniu: finanțe corporative, introducere în tehnologia Ledger-ului distribuit, introducere în inteligența artificială și învățarea automată, introducere în securitatea cibernetică, piețe și instrumente financiare, industria 4.0 și Big Data, matematici aplicate, exploatarea datelor și depozite de date etc.
  • Oportunități de carieră: expert financiar-bancar; manager bancă; inspector financiar-bancar; comisar principal; consilier financiar-bancar; inspector asigurări; economist în bancă; analist investiţii; manager de fond acțiuni/obligațiuni; consultant plasamente valori mobiliare; analist financiar; ofiţer bancar; analist bancar/societate de leasing; consultant fiscal; ofiţer antifraudă financiar-bancară; broker servicii de investiţii financiare; funcţionar ANAF; asistent analist; asistent de cercetare în gestiune,contabilitate, control financiar.

Management Financiar Public și Privat (75 locuri)

  • Forma de învățământ: Master, învățământ cu frecvență
  • Discipline fundamentale și de domeniu: management strategic al administraţiei publice, managementul riscurilor financiar-bancare, managementul sistemelor informaţionale, politici contabile conforme standardelor internaționale de raportare fiscală, politici publice europene, pieţe financiare şi tranzacţii bursiere, etc.
  • Oportunități de carieră: inspector financiar-bancar, manager bancă, analist bancar/ societate de leasing, consultant bugetar, trezorier, expert in management activitati investitionale, evaluator, cenzor.

Practica de Specialitate

  • Descriere: Stagiul de practică este integrat în programul de studii pentru a oferi studenților oportunitatea de a aplica cunoștințele teoretice într-un mediu real.
  • Durată: Stagiul are o durată de 84 de ore pentru studenții din anul II de licență și se desfășoară în semestrul II al anului universitar, câte o zi pe săptămână (6 ore).
  • Locații: Practica are loc în entități publice și private, sub îndrumarea directă a personalului didactic și a tutorilor din entitățile partenere.

Studenții care își doresc o experiență diferită de practică sunt invitați să viziteze site-ul de Mobilități ERASMUS. Aici vor găsi o parte dintre destinațiile disponibile precum și tipurile de posturi deschise. Detalii suplimentare va pot fi oferite de Echipa ERASMUS.

 

Admiterea se realizează pe baza concursului de dosare. Pentru detalii suplimentare despre înscriere, accesați: https://admitere.univ-danubius.ro/programe-de-studii/facultatea-de-stiinte-economice-si-administrarea-afacerilor

Înscrierile se fac online și la sediul Universității Danubius sau în Centrele teritoriale de înscriere.

Program de înscrieri la sediu: Luni-Vineri 8-16

Telefon: 0742 444 470, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Mioara Lepădatu,

Specialist PR

 


Știri recente

© 2024 Danubius International University. All Rights Reserved.