fbpx
Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră – un veritabil atu pentru studenții Universității “Danubius”

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră – un veritabil atu pentru studenții Universității “Danubius”

“Arta de a te pune în valoare” este misiunea asumată de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) care funcționează în cadrul Universității „Danubius”. Prin serviciile pe care le oferă, precum și datorită unei viziuni care capacitează și ghidează realizarea potențialului resursei umane, Centrul se diferențiază substanțial de alte departamente similare, aparținând altor universități românești.  

CCOC oferă servicii unice în țară, precum sesiuni de orientare în carieră realizate pe baza unor programe testate anterior în cadrul unui program european pe parcursul căruia consilierii centrului și-au asimilat standarde de lucru internaționale.  

Consilierii Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră preiau studenții de la momentul înscrierii la facultate și îi îndrumă, cu profesionalism, atât pe parcursul anilor de studiu, cât și ulterior, după finalizarea acestora. Încă de la înscriere, studenților li se aplică teste personalizate pentru a afla, cu exactitate, ce domenii de activitate li se potrivesc, pentru a putea fi îndrumați cu succes ținând cont și de ofertele de pe piață. Aceste teste vizează atât aspecte ale personalității precum și pasiunile și resursele pe care le au studenții. Specialiștii Centrului au în vedere, de asemenea, abilitățile transferabile de care beneficiază cei pe care îi consiliază, adică posibilitatea acestora de a activa și în alte domenii decât cele pentru care s-au pregătit inițial.  

Suplimentar, la Danubius, în cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră, zona de psihoterapie este foarte bine dezvoltată și vine în întâmpinarea studenților oferindu-le  posibilitatea de a se înscrie într-un program care are menirea să îi dezvolte din toate punctele de vedere, nu doar în ceea ce privește planul profesional, ci și planul personal, astfel încât aceștia să reușească să aibă succes în toate domeniile vieții. “Nu este neapărat nevoie de curaj din partea studenților pentru a apela la o astfel de terapie”, explică psihoterapeutul Simona Giușcă, Directorul CCOC, având o vastă experiență în domeniu, “noi venim în întâmpinarea lor cu tot felul de evenimente, precum workshop-urile, în cadrul cărora ne și cunoaștem personal, iar studenții vin ulterior din curiozitate sau pentru niște informații în plus și ajungem să lucrăm împreună cu rezultate extraordinare”.  

Centrul beneficiază și de un call center prin care studenții sunt sprijiniți în tot ceea ce înseamnă activitatea lor în cadrul universității, nu doar pe zona de carieră. În cadrul acestui birou lucrează atât studenți cât și absolvenți ai Universității, CCOC devenind astfel și un posibil loc de muncă pentru tinerii Danubieni: “Începem un program de formare pentru ei în cadrul căruia îi învățăm ce înseamnă să fie consilieri, ce are nevoie să știe și ce trebuie să facă un consilier ca să ajute studentul în viața de student”, spune Simona Giușcă. Pentru a fi recrutat de către Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră un student trebuie să fie, în primul rând, empatic, dar și un bun comunicator care ține la imaginea lui.

Din pluralitatea de inițiative ale CCOC se remarcă și cea adresată studenților de la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității “Danubius”: “Am creat grupuri de dezvoltare personală pentru aceștia, grupuri în care ei nu sunt doar orientați în carieră, nu sunt doar învățați ce au de făcut, care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a avea o carieră în domeniul Psihologiei, ci învață și lucruri practice lucrând pe ei înșiși și făcând dezvoltare personală cu ei înșiși mai întâi. Avem jocuri corporale și de interacțiune, jocuri de rol, psihodramă, iar tot ceea ce studenții învață în cadrul acestor grupuri, pot aplica mai departe în practica de cabinet”, explică Directorul Centrului.


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.