fbpx
Absolventul lunii iulie

Valentina Husaru este funcționar public în sistemtul vamal de aproape 30 de ani și absolventă a Facultatății de Stiințe Economice și Administrarea Afacerilor- specializarea Finanțe Bănci. Despre alegerea acestei Facultăți, absolventa noastră a mărturisit cu tărie: „ Îmi plac provocările, să mă autodepășesc, să interacționez cu noul și să inving prejudecățile. Fiind absolventă a unei Facultăți de stat – Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Dunărea de Jos, Galați- promoția 1991 și ulterior a unui master în Managementul Finanțelor Publice Europene, promoția 2007, am dorit să cunosc mai îndeaproape mediul universitar privat. Am dorit să acumulez cunoștințe noi în domeniul economico-financiar, iar Universitatea Danubius, fiind o instituție de invățămant cu tradiție, cu dascăli care își respectă menirea și sunt deschisi către tot ceea ce înseamnă calitatea actului de învățământ, mi-a oferit această oportunitate.”

Valentina ne-a povestit cu plăcere despre viața ei de studentă, despre relațiile pe care le-a legat atât foștii săi colegi cât și cu profesorii și mai ales despre disciplinele preferate: „Pe parcursul celor 3 ani de studiu am legat prietenii frumoase, am oferit și am primit respectul cuvenit atât din partea profesorilor, cât și a colegilor și a tuturor persoanelor cu care am interacționat. Universitatea Danubius își încurajează studenții să își construiască cariere frumoase, să își descopere pasiuni, oferindu-le oportunități de dezvoltare personală atât prin programe Erasmus+, cât și prin colaborarea cu mediul de afaceri. Din fiecare disciplină de studiu am cules informații care mi-au îmbogățit cultura generală, nu doar cea economică, dar m-au atras in special macro și microeconomia,  finanțele publice, cursurile de contabilitate și ramura relativ mai nouă econometria.”

La final, Valentina le-a transmis viitorilor studenți un mesaj de încurajare: „Să credeți în voi, să aveți speranță și să conștientizați că fiecare oră petrecută în școală reprezintă o caramidă pusă la temelia realității mult visate. Și nu uitați să vă bucurați de oameni, de zâmbete, de soare.”


Absolventul lunii iunie

Constantin Lepădatu - „nu spun niciodată NU unei provocări”

Constantin Lepădatu, absolvent al primei promoții a specializării Cameraman-Fotoreporter din cadrul Colegiului Danubius, ne-a mărturisit că: „anii de studenție au fost determinanți în dezvoltarea și alegerea carierei mele.”

Pasiunea lui Constantin pentru videografie a luat naștere încă din primul an de facultate. Înainte de a urma studiile la Colegiu, Constantin s-a bucurat din plin de perioada studenției la Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, specializarea Comunicare și Relații Publice, fiind foarte activ și doritor de a descoperi și învăța cât mai mult.

Proiectul VEHMED a fost un proiect inovator, ce a constat în construcţia unor vehicule media speciale pentru formarea abilităţilor practice ale studenţilor la jurnalism. Din acest proiect a făcut parte și Constantin: „Pentru mine VEHMED a fost un început, mai ales că eram în primul an de facultate mi-am dorit foarte mult să mă implic în acest proiect, de aici am deprins aptitudinile necesare pentru o carieră în televiziune.”

După absolvirea facultății, drumul cunoașterii a continuat pentru Constantin. A activat ca editor de imagine, inginer de sunet și regizor de emisie în posturi de televiziune importante acumulând experiență: „Fiecare zi ne oferă posibilitatea să învățăm o lecție de viață, iar noi, pentru a ne urma visul, nu trebuie să renunțăm niciodată.”.

A urmat apoi cursurile la Colegiul Danubius, iar profesorii i-au fost călăuză în drumul cunoașterii: „ În acest domeniu vast, mereu putem descoperi lucruri noi. Cadrele didactice m-au ajutat să aprofundez și să stăpânesc mai bine fotografia și videografia, iar dintre disciplinele studiate pe parcursul Colegiului m-au atras foarte mult: Arta fotografică, Compoziție și culoare și Limbajul Plastic.”

De mai bine de 10 ani, Constantin îmbină cu profesionalism aceste cunoștințe acumulate în cadrul Departamentului PR&MEDIA alături de echipa sa „De-a lungul anilor, am acționat în diverse roluri și am avut ocazia să interacționez cu diferite stiluri și oameni de la care am avut multe lecții de învățat. Am reușit să mă reinventez mereu îmbrățișând orice schimbare.”

Când vine vorba de pasiuni, Constantin vorbește cu drag despre acestea: „ Îmi place foarte mult să călătoresc, să imortalizez orice detaliu pe unde mă poartă viața, iubesc să descopăr mereu locuri, culturi și oameni noi. A călători înseamnă a trăi, iar pe viitor mi-aș dori să fac acest lucru din ce în ce mai mult. Mai ales că, natura este cea care mă liniștește.”

În încheiere am dorit să aflăm și cum se autocaracterizează tânărul absolvent: „Este foarte dificil să vorbești despre tine, să te autocaracterizezi și să încerci să nu depășești granița adevărului. Când suntem puși în situația să vorbim despre altcineva, nu este foarte greu, pentru că suntem atât obiectivi cât și subiectivi. Însă să vorbim despre noi este un lucru destul de complicat. Un lucru este clar, nu spun niciodată NU unei provocări.”

 

Mioara Lepadatu,

Specialist PR

 


Absolventul lunii mai

Absolvent al Facultății de Politehnică, specializarea metalurgie în 2000, Dorinel Loghin a avut norocul să activeze în ultimii 20 de ani în domeniul studiat.

Astăzi, manager producție la o multinațional pe platforma Combinatului, spune că “activitatea în producție vine cu foarte multe provocări, nici o zi nu este ca alta”.

Dinamica este cuvântul zilei , iar producția este rezultatul muncii în echipă, adică performanțele depind în mare și de felul cum manageriezi echipa sau de determinarea fiecăruia, lucru destul de greu și solicitant. Oricât de provocatoare și satisfăcătoare ar fi munca în producție, la un moment dat îți dorești poate ca valoarea ta, performanțele să fie contorizate individual. În acest sens a dat curs unei pasiuni foarte vechi legate de domeniul informatic.

A ales să urmeze cursurile celor două calificari ale Colegiului Danubius, și anume Analist programator și Administrator rețele locale și de comunicații, pe care le-a absolvit cu 10, în luna februarie 2022. Pasiunea pentru programare avută din tinerețe, a fost în sfârșit satisfăcută. Promite că în sesiunea din toamnă se va înscrie la Facultatea de Științe Aplicate, completând astfel profilul de informatician.

“Am retrăit cu drag, într-un an și jumătate de Colegiu, anii studenției îmi amintesc de cursurile la care intram cu plăcere descoperind lucruri noi și interesante, am retrăit sentimentul de colegialitate, orele care veneau și cu momente amuzante, profesori dedicați și implicați. Cursurile reușeau după amiază să mă detașeze de stresul muncii de peste zi.”, a povestit Dorinel

Fire dinamică, Doru este o persoană muncitoare, motivată, determinată, și consideră că va putea activa în cele 2 specializări, Metalurgie și Informatică.


Absolventa lunii aprilie

Simona Mușală – absolventa de succes a Universității Danubius

„Fă ce îți place și nu vei simți că muncești nicio zi din viața ta”

 

Simona Mușală ne-a spus că a optat pentru cursurile Universității Danubius pentru că: „la acel moment, și nu știu să se fi schimbat ceva, profilul de Comunicare și Relații Publice putea fi regăsit doar în cadrul acesteia. Fun fact, era și foarte aproape de locul meu de muncă, chestie care a fost foarte utilă pentru mine.”

Simona ne-a povestit cu plăcere despre viața ei de studentă, o viață plină de provocări, oportunități academice și mereu în mijlocul unui parteneriat real între studenți și profesori: „ Am găsit acolo mentori și prieteni, deschidere și colaborare, un mix inedit între formal și informal. Nu știu cum este în alte părți, nu am termen de comparație, pentru mine perioada de studenție a fost plină de bucuria descoperirilor, veselia specifică vârstei și de sentimentul de apartenență la un grup cu valori comune. Și cafeneaua de pe acoperiș…mai este? Cea mai bună salată de varză acolo o mâncam 😊)). ”Da, cafeneaua este. Si amintirile. Si poate putina nostalgie, dupa studentie...

Fosta studentă a Facultății de Comunicare și Relații Internaționale vede profesia de comunicator ca o formare academică, un soi de vocație, care nu vine mănușă chiar în orice domeniu. ,,Am luat baza teoretică în cadrul Universității, am și aplicat o bună parte din ea în cadrul voluntariatului în cadrul Biroului de Relații Publice al Universității Danubius, ce amintiri frumoase am și de acolo, și pot spune cu certitudine că au fost cel puțin două momente în doi ani când m-am întors către cursurile de Comunicare de criză. Cred că am ales locul potrivit pentru mine, profilul meu de comunicator și am rămas cu o experiență concretă și cu amintirea unei perioade trăite cu toată inima,,, ne-a marturisit Simona.

Cât despre realizările pe care le-a avut pe plan profesional după absolvire, Simona Musala ne-a spus: „Am fost specialist de comunicare cu bebelușul meu. Sunt manager de comunicare în Fundația Comunitară Galați, un ONG cu o vechime de aproape 7 ani, care face parte dintr-o rețea națională de fundații comunitare. Fundația Comunitară Galați nu este o activitate de la 8 la 17, este genul de loc pe care îl duci cu tine peste tot, mai tot timpul. Aici duc o corespondență între valorile personale și cele organizaționale, cu accent pe oameni, conexiuni, și bine dat mai departe, din și către comunitate. E o realizare să fi ales să studiez în acel domeniu care mă reprezintă și mă bucură.”

De asemenea, Simona vede voluntariatul ca o formă de civilizare a unei societăți care merită practicat și sprijinit, citând vorbele lui Marjorie Moore (conducătoare a multor organizații de voluntari) : „Voluntariatul este cel mai bun exemplu de democrație. Votăm la alegeri, dar când te oferi voluntar, votezi în fiecare zi pentru comunitatea în care vrei să trăiești.”

Când un om face voluntariat, știi că el crede cu adevărat în ceea ce face, și ce e mai frumos decât să vezi oameni care cred cu totul în ceva, orice? Participarea la activități de voluntariat va contribui la dezvoltarea personală a voluntarilor. Mai exact, prin voluntariat se pot dezvolta abilități și competențe sociale precum solidaritatea, încrederea, spiritul civic și responsabilitatea sociala. Conform legii voluntariatului activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite, astfel că tinerii care au desfășurat astfel de activități ar putea avea un avantaj la angajare. Pe lângă faptul că voluntariatul va fi considerat experiență profesională, această activitate poate aduce și satisfacții personale. Poți întâlni foarte mulți oameni, din diferite categorii sociale, împreună cu care poți învăța să lucrezi în echipă (o cerință din ce în ce mai căutată în firmele mari), pentru atingerea unui țel propus. Pe lângă relația profesională cu siguranță în urma acestor interacțiuni se pot lega prietenii.”

Tânăra absolventă este în acest an coordonator de comunicare și project manager la SEMIMARATON GALAȚI  și am profitat de această ocazie întrebând-o ce înseamnă acest eveniment pentru ea. Emotiile si-au spus cuvantul: „A doua dragoste. Organizarea de evenimente este cea de-a doua chemare a mea. Îmi place să pun și să creez energie bună, zâmbete și satisfacție. Semimaraton Galați este cel mai mare eveniment filantropic cu caracter sportiv din județul Galați. Am onoarea și bucuria ca anul acesta să vin mai aproape de miezul lui, sunt project managerul celei de-a noua ediții și mărturisesc că, și aici mă ajută ceea ce am studiat în facultate. Este o zi în an, care are vreo șase luni de muncă în spate, care este despre comunitatea gălățeană, despre cum prin alergare, mișcare și voie bună  ne luăm angajamentul, an de an, că sprijinim și căutăm soluții pentru nevoi și probleme din comunitate, atât în mediul urban cât și în cel rural.”

La întrebarea „Ce sfat ai pentru proaspeții absolvenți ai Facultății de Comunicare și Relații Internaționale în alegerea viitoarei profesii?,  indemnul Simonei Musala a fost: „E un clișeu, dar eu altă experiență nu am a mărturisi: Fă ce îți place și nu vei simți că muncești nicio zi din viața ta!”

În încheiere, Simona le-a transmis viitorilor studenți un mesaj: „Vreau să știți că, dacă ești student Danubius, 1 mai nu este ziua muncii, nu se merge la Kudos sau la grătar, 1 mai este ziua domnului Președinte Andy Pușcă și trebuie sărbătorită ca atare – când eram eu studentă, cu petrecere surpriză în Clubul Seniorilor.” Anul acesta, surpriza! Vom anunta din timp toti studentii unde ne vedem! Pentru ca ne vom vedea, negresit!

 

Mioara Lepădatu,

PR Specialist


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.