Biblioteca

PREZENTARE

Biblioteca UDG
Biblioteca Universităţii Danubius, parte fundamentală a ofertei academice, satisface prin dotare şi ambient nevoia de cunoaștere şi de formare profesională a viitorilor specialiști ai economiei naționale şi europene. Cu o colecție de peste 40 000 de volume alcătuită din colecții de reviste de profil științific şi acces nelimitat la baze de date şi biblioteci virtuale biblioteca este un adjuvant prețios pentru viitorii specialiști în științe juridice, economie, relații internaționale administrație şi comunicare, inclusiv cadrele didactice îşi află aici sursa principală de informare științifica de ultima oră.

Oferta bibliotecii nu se limitează doar la profilele specializărilor existente, achiziția de carte şi publicații vizând şi un demers enciclopedic. Dicționare, enciclopedii, istorii şi alte lucrări cu caracter general sunt puse la dispoziția membrilor comunităţii academice tocmai pentru a evita un act formativ limitat la domeniul de studiu. Deschiderea actului formativ spre domeniilor conexe disciplinelor şi spre cultura generală pune mai bine în valoare personalitatea specialistului, fie el student sau cadru didactic. Cele 10 ore de program zilnic sunt parte esențială a actului formativ din oferta academică.

Modernitatea a impus o organizare a fondului de carte cu accent deosebit pus pe achizițiile de ultimă oră din fiecare domeniu al științelor studiate prin demersul curricular. Nu lipsesc din oferta cărțile profesorilor de la Danubius, cursurile aferente disciplinelor studiate, titlurile de referință din fiecare domeniu, inclusiv un fond vechi de carte provenită din donații, totul accesibil prin sistemul informatic online, astfel ca nicio întrebare nu rămâne fără răspuns, când un cititor trece pragul bibliotecii noastre.

Sistemul informatic online (Tinread) oferă posibilitatea accesării informațiilor privind resursele bibliotecii. La accesarea link-ului se va schimba opțiunea Căutare cu Căutare avansată, având posibilitatea căutării volumelor în funcție de titlu, autor, subiecte, anul apariției, etc. După selectarea unei anumite lucrări apar informații precum titlu, autor, detalii publicare, ISBN, cotă (prin selectarea opțiunii Profesional) precum și disponibilitatea lor în bibliotecă. Totodată, cititorii au posibilitatea de a intra în dialog online cu bibliotecarii și de a primi informații suplimentare.
Căutarea se va face folosind diacritice. Mai multe informații sunt disponibile pe catalogul online.

CATALOG ONLINE MEDIA 
FOND DE CARTE FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE Fond de carte Facultatea de Științe Economice 2008 - 2019 Fond de carte Facultatea de Științe Econonice 2019

 

Echipa

Director: Mirela Tarbă

CV

Tel: +40.372.361.145

Email:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

mirela tarba   biblioteca resize

Bibliotecar: Gabriela Gaman

CV

Tel: +40.372.361.145

Email:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

GABRIELA GAMAN

Bibliotecar: Nicolae Paun
Tel: +40.372.361.145

Email:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

nicolae   biblioteca

PROGRAM BIBLIOTECA

Luni-Vineri:

8.00 - 18.00

Pe durata vacanței:

8.00 - 16.00

Sus