Noutati

CULTURA DREPTULUI EUROPEAN: DREPT ŞI POLITICĂ ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ

CULTURA DREPTULUI EUROPEANMasă rotundă cu dl. Prof. univ. dr. Mihai ȘANDRU și dl. dr. Tudor AVRIGEANU –

Vineri, 24 februarie, ora 12.00, Sala Senatului

Organizatori:

Asociația Română de Drept și Afaceri Europene

Facultatea de Drept a Universității ”Danubius”

Studenții și cadrele didactice ale Facultății de DreptUniversitatea ”Danubius” sunt invitați să participe, vineri, 24 februarie, ora 12.00, Sala Senatului, la dezbaterile extraordinare din cadrul mesei rotunde cu tema: Cultura Dreptului European: Drept și Politică în Uniunea Europeană.

Europa, identitatea europeană, locul și rolul dreptului și al politicii în Uniunea Europeană sunt termenii- cheie ai interacțiunii științifice dintre studenți, profesori și invitații speciali.

Invitații speciali ai acestui eveniment sunt:

MIHAI ȘANDRU - profesor universitar la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” şi Universitatea din Bucureşti. A fondat şi coordonează Centrul de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române. Judecător ad hoc la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României. Preşedinte al Societăţii de Ştiinţe Juridice şi al Asociaţiei Române de Drept şi Afaceri Europene. Redactor şef al Revistei române de drept european (Wolters Kluwer).

TUDOR AVRIGEANU -  cercetător științific gradul II în cadrul Institutului de Cercetări Juridice "Acad. Andrei Rădulescu" al Academiei Române, Magister în drept comparat și doctor în drept al Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn, specializat in filosofia dreptului și teoria dreptului penal.

Intrarea este liberă iar cei prezenți vor primi diplome de participare.

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

15 FEBRUARIE. ZIUA UNUI DESTIN PUS ÎN FAPTĂ!

z prima tort15 Februarie. Aşa va fi mereu, o zi de mare sărbătoare pentru noi, cei care am păşit pragul unui vis, al unui destin pus în faptă: Universitatea „Danubius” .

Este ziua în care nu s-a ridicat o clădire ci s-a născut un om, Prof. univ. dr. Benone PUŞCĂ, un om care a avut visul de a realiza ceva măreţ, de a schimba istoria unui Galaţi muncitoresc transformându-l într-un oraş universitar. Dar pentru aceasta a trebuit să lupte neobosit din clipa în care a deschis ochii în coroana nucului bătrân din familia lui Ştefan PUŞCĂ, în localitatea Panciu, judeţul Vrancea şi până astăzi când, încă neobosit, continuă să investească totul în oamenii pe care a ştiut cum să îi crească, prin puterea exemplului.

Această zi a fost ocazia perfectă pentru domnul Preşedinte Prof. univ. dr. Benone PUŞCĂ pentru a mulţumi, oferind diplome de excelenţă şi plachete aniversare atât colegilor care i-au fost alături încă de la înfiinţarea universităţii cât şi celor care s-au implicat în mod deosebit în rezultatele extraordinare ale acestei instituţii de învăţământ superior. Fondatorul Universităţii „Danubius” a dorit să mulţumească, în egală măsură, şi reprezentanţilor administraţiei publice locale din Galaţi şi din Brăila.

z rectorOptimismul mesajului domnului Preşedinte a fost întărit de energia şi determinarea domnul Rector, Conf. univ. dr. Andy PUŞCĂ, fiul care a fost şi este alături de tatăl său, de „omul căruia îi datorează nu doar un parcurs minunat, ci întreaga sa viață, un om cu care a rezonat ceas de ceas la bucuriile și tristețile sale”.

z primarLa aniversarea acestei instituţii de învăţământ superior – un real câştig pentru viaţa universitară a Galaţiului la care a găsit o altfel de atitudine a oamenilor faţă de felul în care ar trebui abordată educaţia din România, a participat şi domnul Primar al municipiului Galaţi, Ionuţ PUCHEANU. Domnia sa a remarcat calitatea absolvenţilor Universităţii „Danubius”, profesionişti care ocupă funcţii importante în administraţia publică.

z foteaCel mai relevant exemplu de absolvent de succes al unuia dintre programele de master ale Universităţii „Danubius” a fost chiar domnul Costel FOTEA, Preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, care a onorat invitaţia de a participa la aniversarea unui sfert de veac a acestei universităţi. Domnul Costel FOTEA a declarat că trăieşte aceleaşi emoţii pe care le-a simţit în urmă cu 16 ani când a păşit pentru prima dată pe scările acestei universităţi pe care o consideră un important ambasador al oraşului Galaţi.

z stavireDoamna Av. Lăcrămioara STAVIRE, absolvent al primei promoţii a Facultăţii de Drept şi Preşedinte al ALUMNI Danubus, a fost prezentă, ca în fiecare an, la această sărbătoare.

z simionescuAu onorat invitaţia la acest eveniment: domnul Aurel SIMIONESCU, fostul primar al municipiului Brăila şi domnul Cezar NĂSTASE, Director executiv al AJOFM Galaţi.

z parapiruUnul dintre invitaţii de suflet ai domnului Preşedinte Prof. univ. dr Benone PUŞCĂ a fost renumitul scriitor gălăţean, Prof. Teodor PARAPIRU, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Privesc oamenii ca pe nişte texte pe care le interpretez ca atare. În cei 45 de ani de când îl cunosc (pe dl. Benone PUŞCĂ) s-a constituit într-un text plin de conţinut de idei care a dat măsura acestei activităţi laborioase ai cărei martori sunteţi. Merită respectul dumneavoastră!

A fost o sărbătoare pentru un vizionar al revigorării culturii Gălăţene care, cu „simţul omului”, a ştiut să se înconjoare de colegi buni şi valoroşi care să se alăture împlinirii visului său, să întreţină focul viu pentru cel mai valoros bun al omului, cultura. Sunt oameni cărora nu conteneşte să le mulţumească şi să le arate respect pentru ceea ce au făcut, ce fac dar mai ales ce vor face pentru Universitatea „Danubius”.

z negrut

Premiile oferite în cadrul acestui eveniment au fost:

Diploma de Excelenta pentru activitatea didactica si de cercetare – Prof. univ. dr. Vasilica Negrut

z latesDiploma de EXCELENTA pentru intreaga activitate didactica si de cercetare – Conf. univ. dr. Gheorghe Lates

z angeloDiploma de EXCELENTA în activitatea de cercetare stiintifica – Conf. univ. dr. Catalin Angelo Ioan

z frosinDiploma de PROFESOR EMERIT pentru promovarea literaturii romane in lume – Prof. univ. dr. Constantin Frosin

Diploma de PROFESOR EMERIT pentru intreaga activitate stiintifica si literara – Prof. univ. dr. Benone Pusca (Diploma si placheta au fost oferite de catre dl. Prorector pentru activitatea de cercetare stiintifica, Conf. univ. dr. Florian Nuta)

z paunescuDiploma de EXCELENTA pentru Opera Magna in literatura – Conf. univ. dr. Coriolan Paunescu

Diploma de EXCELENTA pentru dezvoltarea relatiilor international ale UDG – Conf. univ. dr. Andy Pusca(Diploma si placheta au fost oferite de către Prorectorul pentru activitatea de cercetare, Conf. univ. dr. Florian NUTA).

z florianDiploma de EXCELENTA pentru activitatea de cercetare – Conf. univ. dr. Florian Nuta

z iulianaDiploma de EXCELENTA pentru promovarea cercetarii stiintifice a Universitatii Danubius in mediul international – Ana Iuliana Mihai,

z danaDiploma de EXCELENTA pentru promovarea activitatii editorial a Universitatii Danubius – Dana Robu, Director Danubius University Press

z alinaDiploma de EXCELENTA pentru activitatea didactica si literara – Alina Chesca

Diploma de EXCELENTA pentru Opera Magna in literatura – Profesor Teodor Parapiru.

z fetite steagAnita Fulga si Gunay Cilenti, două fetiţe minunate şi talentate ale şcolii de muzică PianoArt, însoţite de doamna profesor Laura Doniga, au încântat auditoriul cu momente muzicale interpretate excepţional la pian.

La împlinirea unui sfert de veac, ne-am adus aminte de unde am plecat, suntem conştienţi unde suntem şi ştim unde vom fi, datorită dumneavoastră, domnule Preşedinte- fondator, Prof. univ. dr. Benone PUŞCĂ.

z sala

 

z sala 1

La multi ani, Universitate “Danubius”!

Purtător de cuvânt,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

NU, CRISTI NU A MURIT!

CristiBaciuCristi. Colegul nostru care, oricând şi nu oricum, desluşea nodurile lumii virtuale. Ştiai că este acolo şi că va rezolva orice problemă pe care o întâmpină sistemul informatic.

Acum, privim această poză şi parcă niciodată privirea lui nu ne-a asigurat că este atât de bine. Pari liniştit, Cristi. Descătuşat de chinul tot şi de mărunţişurile vieţii.

M-ai fi întrebat, probabil, mâine, aşa cum mă întrebai de obicei, dacă am scris despre această veste cruntă. Şi scriu deşi tu ştii deja că noi, colegii tăi, ne-am rugat enorm ca o minune să îţi alunge cumplitul diagnostic.

Zbor lin, Cristi! Dumnezeu să te primească în lumea celor drepţi!

Nu, tu nu ai murit! Rămâi mereu în inimile noastre de colegi!

 

Purtător de cuvânt - Universitatea "Danubius",

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

 

NECROLOG

Neputând adormi până la ceasul în care soarele a răsărit, de data aceasta, numai pentru mine, am încercat, printre lacrimi de suflet, să-mi aduc aminte de Cristian Baciu...

Gândurile s-au întors în timp, revoltate atât pe mine însumi, dar și pe nemilosul implacabil al destinului...

Într-un limbaj care sigur nu îi place, fiind de o aproape bolnăvicioasă modestie, l-aș putea asemăna cu o integrală din sin(x)/x: la prima vedere simplă dar, în același timp, imposibil de rezolvat...

În primul rând, pentru noi, Cristian Baciu a fost simplu “Cristi”...

Venit de nu știu unde, plecat discret într-o lume care cert îi va fi mai bună, Cristi a fost acel personaj invizibil, dar esențial...

A fost aidoma motorului silențios al unui automobil. Ne urcăm, introducem cheia în contact și ne uităm la multiplele luminițe de pe bord. Verificăm direcția și frânele, dar absolut nicio clipă nu ne punem problema dacă motorul funcționează normal. Pentru că nu-i așa, motorul întotdeauna trebuie ca să funcționeze optim! Cu cât torsul motorului este mai lin, cu atât senzația noastră de confort este mai mare, pentru că nu ne deranjează, iar atenția noastră este îndreptată exclusiv către luminițele de pe bord. Și totuși motorul toarce încontinuu și fără oprire...

Nu cred că cineva l-a cunoscut cu adevărat pe acest băiat...

De foarte multe ori, nici nu știai dacă există cu adevărat. Cu pașii ușor târșâiți, îl întâlneai pe holuri cu o cană de ceai, cafea (uite că nici asta nu știu...), ridicând din umeri dacă îl întrebai ce face sau la ce lucrează și dispărând în biroul lui retras de lume, de toate...

Veșnic nemulțumit de el, întotdeauna dedicat muncii (vai ce desuet mai sună în aceste vremuri) Cristi apărea ca din neant și, tot așa, dispărea...

Nu am avut niciodată timp ca să stau cu adevărat de vorbă cu el... Cred că niciunul dintre colegi nu a știut vreodată ceea ce îl frământă, îl doare... Nu știam dacă are prieteni, nu știam ce îl chinuie, nu știam nici măcar unde locuiește exact...

Dar toți, însă, știam că dacă aveam o problemă cu aceste blestemății moderne, în același timp nesuferite și esențiale pentru existența noastră, nu aveam decât să strigăm: “Cristi!”. Iar Cristi, întotdeauna își lăsa lucrul pentru a rezolva pe loc problemele (pe care, între noi fie spus, uneori puteam ca să le rezolvăm și singuri, dar știam că era mai simplu pentru comoditatea noastră ca să strigăm cuvântul magic: “Cristi!”)

Pentru a înțelege pe deplin ceea ce a făcut Cristi pentru noi, pentru întreaga comunitate, haideți ca să facem un exercițiu de imaginație. Să ne ștergem toate programele esențiale din calculator, apoi să închidem aceste mașinării și să le repornim. Vom vedea în fața noastră un ecran negru, gol de conținut. Vom dori ca să facem un calcul simplu, să comunicăm între noi, în fine, să facem ceva cu acea mașinărie lipsită de viață. Strigăm atunci, pe lângă multele nume de programatori străluciți, simplu și sec: “Cristi!” Mașina pinde viață și noi ne reîntoarcem la confortul nostru cotidian...

La ceas de durere, toți spunem, siguri pe noi și pe trăirile noastre viitoare: “Nu te vom uita niciodată Cristi!” Prinși în vâltoarea, dar și viforul vieții, probabil că nu ne vom mai gândi zi de zi la el. Ceea ce pot însă garanta va fi faptul că fiecare dintre noi va spune la un moment dat acea frază standard: “Cheamă-l pe Cristi!”

Cristi nu va mai veni, dar spiritul său ne va conduce către rezolvarea și depășirea problemei...

Când cineva trece dincolo spunem standard: “Dumnezeu să-l ierte!” Am remarcat că absolut toți colegii, inclusiv eu, am spus: “Dumnezeu să-l odihnească!” Probabil că aceasta este cea mai mare recunoaștere pe care putem ca să i-o acordăm. Pe de altă parte, nu cred că Dumnezeu îl va lăsa prea mult la odihnă. Îi va da, probabil, sarcina permanentă de a ne insufla dragostea permanentă pentru lucrul bine și temeinic făcut.

Închei, tastatura fiind prea udă ca să mai pot scrie ceva și nici măcar Cristi nu ar putea rezolva această problemă...

Prof. univ. dr. Catalin Angelo IOAN

Citeşte mai departe ...

PRACTICA DE SPECIALITATE PENTRU STUDENTII DIN ANUL IV - FACULTATEA DE DREPT

PRACTICA copy copy copyDragi studenți din an terminal,

   Începem semestrul al doilea cu una dintre cele mai așteptate

                 activități: PRACTICA DE SPECIALITATE.

În primele două săptămâni din acest ultim semestru de studenție (anul IV, sem. al II-lea) , în perioada 6 – 20 februarie, veți derula activități specifice profesiilor juridice pentru care vă pregătiți la Facultatea de Drept!

Sub îndrumarea doamnei Conf. univ. dr. Angelica ROȘU și a doamnei Conf. univ. dr. Georgeta MODIGA, alături de Lect. univ. dr. Gina Livioara GOGA și Lect. univ. dr. Tache BOCANEALĂ, veți participa la activitățile practice specifice judecătoriilor, tribunalelor, birourilor/ societăților de avocați, cabinetelor notariale, birourilor executorilor judecătorești etc.

Sunteți așteptați, toți studenții din anul IV, de la învățământ cu frecvență, învățământ cu frecvență redusă și învățământ la distanță, luni, 6. 02. 2017, la ora 8.00, în Amfiteatrul 1 al Universității ”Danubius”, pentru a stabili detaliile organizării ultimei sesiuni de practică:

                 Mult succes!

                                                           Decan,

               Lect. univ. dr. Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

EXTRAORDINARY INTERNATIONAL CONFERENCE : 2017 EUROPEAN INTEGRATION. REALITIES AND PERSPECTIVES

POZA CONFERINTA

Danubius University invite you to join the upcoming EXTRAORDINARY INTERNATIONAL CONFERENCE hosted by Danubius University of Galati, Romania: 2017 EIRP International Conference!

It is a one-day conference that will bring together a diverse range of participants from universities, business sector, and public authorities. Around 100 participants from all over Europe, but also from the U.S.A., China, Thailand, The Philippines will jointly develop ideas and form creative collaborations.   

We hope you will be able to join us as a participant and to spread the word among your colleagues and other professional contacts.

The purpose of the Annual International Conference on European Integration - Realities and Perspectives is to provide a forum for exchange of ideas, research outcomes, business case, etc.

DEADLINES:

Preliminary Paper Submission: March 25th, 2017 on the website of the conference

Notification of acceptance: April 4th, 2017

Final paper Submission for the proceedings: April 18th, 2017 on the Proceedings website

Early bird registration and payment: April 11th, 2017

Deadline for registration and for paying the conference fee: April 25th, 2017

2017 EIRP International Conference: May 19th, 2017

PAPERS PUBLISHING:

All papers will be submitted to a scientific review process after which the accepted papers will be published in the EIRP Proceedings, under the ISSN reference 2067 – 9211, included in international databases (BDI).

THEMATIC AREAS:

Interested participants are invited to submit their original papers, previously unpublished, not currently under review by another conference or journal, addressing state-of-the-art research and development in the following areas:

1. Legal Sciences in the New Millennium;
Track Director: Professor Vasilica Negruţ, PhD

2. The Immigrant’s Legal Status in International Law;
Track Director: Associate Professor Andy Puşcă, PhD

3. The European Citizen and Public Administration;
Track Director: Senior Lecturer Iulian Savenco, PhD

4. Performance and Risks in the European Economy;
Track Director: Senior Lecturer Ştefan Gheorghe, PhD

5. Green Economy and Sustainable Development;
Track Director: Associate Professor Florian Nuţă, PhD

6. Modeling Growth – between Public Policy and Entrepreneurship;
Track Director: Associate Professor Alina Nuţă, PhD

7. The Entrepreneur, the Firm and the Markets in the National, European and International Context
Track Director: Senior Lecturer Rose Marie Puscaciu, PhD

8. International Relations in the Contemporary World. Geopolitics and Diplomacy
Track Director: Associate Professor Iftode Florin, PhD

9. Interdisciplinary Dimensions of Communication Science
Track Director: Associate Professor Mirela Arsith, PhD

10. New Trends in Psychology
Track Director: Senior Lecturer Iulian Negulescu, PhD

11. The Youth of Today - The Generation of the Global Development
Track Directors: Senior Lecturer Ana Alina Dumitrache Ionache, PhD
                       Senior Lecturer Daniela Popa, PhD
                       Senior Lecturer Madalina Balau, PhD

FEES AND REGISTRATION

AUTHOR'S GUIDELINES


On behalf of the hosting institution, we cordially welcome you to join our 2017 EIRP International Conference!

Best regards,
Daniela Monica Robu,
Conference Representative and Secretary
Tel:  +40 372361140
Mob.:+40 733180176
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Stai Conectat

captcha  

neuvoojooble

Sus