Noutati

187 DE POSTURI DE CONSILIER DE PROBAȚIUNE, LA NIVEL NAȚIONAL! 4 POSTURI REPARTIZATE LA GALAȚI, 3 POSTURI REPARTIZATE LA BRĂILA!

PROBATIONAbsolvenții studiilor de licență în asistență socială, drept, psihologie, sociologie sau pedagogie se pot înscrie la concursul național organizat de Direcția Națională de Probațiune din cadrul Ministerului Justiției pentru ocuparea celor 187 de posturi vacante de consilier de probațiune din cadrul serviciilor de probațiune din țară. Galațiului i-au fost repartizate 4 posturi.

Depunerea dosarelor pentru înscrierea la concurs se poate face până pe data de 31 ianuarie, ora 15.00, la sediul tribunalului în raza căruia locuiește candidatul.

Candidații trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: - să aibă capacitate deplină de exercițiu; - să nu aibă antecedente penale și să nu aibă cazier fiscal; să cunoască limba română, scris și vorbit; - să fie apt din punct de vedere medical și psihologic pentru exercitarea funcției, fapt dovedit pe baza testării medicale și psihologice organizate în acest scop; - să se bucure de o bună reputație; - să fie licențiat în asistență socială, psihologie, sociologie, pedagogie sau drept; - să promoveze concursul organizat pentru ocuparea funcției pentru care candidează.

Informații complete referitoare la acest concurs, găsiți pe site-ul Ministerului Justiției. http://www.just.ro/category/posturi-vacante/.

Mult succes candidaților!

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Lect. univ. dr. Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

SELECTIE STUDENȚI CARE DORESC SĂ MUNCEASCĂ ÎN GERMANIA PE DURATA VACANȚEI DE VARA!

JOB GERMAN

 

Dragi studenți,

Aveti oportunitatea de a vă înscrie la selecția organizată de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă - Galați în vederea desfășurării unei activități cu scop lucrativ pe teritoriul Germaniei.

DESCĂRCAȚI CONDIȚIILE DE PARTICIPARE, INFORMATII REFERITOARE LA ADEVERINTA DE STUDENT SI CONDITIILE DE LUCRU ÎN GERMANIA.

Mult succes!

Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

PROF. UNIV. DR. ION RUSU A PRIMIT PREMIUL VINTILĂ DONGOROZ DIN PARTEA UNIUNII JURIȘTILOR DIN ROMÂNIA

 

premiu RusuFacultatea de Drept a Universității ”Danubius” este onorată să redea o nouă poveste de succes academic a unuia dintre membrii săi, domnul Prof. univ. dr. Ion RUSU, avocat în cadrul Baroului Vrancea, specializat în domeniul dreptului penal. Luni, 19 decembrie, în cadrul celei de a 25 –a ediții aniversare a Uniunii Juriștilor din România i-a fost acordat Premiul Vintilă Dongoroz pentru contribuția pe care a avut-o la elaborarea cărții juridice Explicațiile Noului Cod penal, vol. IV, publicată sub egida Academiei Române, Institutul de Cercetări Juridice, la Ed. Universul Juridic.

O valoroasă lucrare științifică în care se regăsesc prețioase intervenții de cercetare completate de expertiza practică a unor personalități din domeniul juridic, carte care nu trebuie să lipsească din biblioteca studenților și profesorilor facultăților de Drept, a practicienilor din domeniul juridic.

carti rusuComunitatea academică a Universității ”Danubius” a ”făcut cunoștință” oficial cu aceasta carte în urmă cu câteva luni, cu ocazia prezentării sale în cadrul ediției de mai a Salonului Academic Cultural Danubius, ediție în cadrul căreia a fost lansat Tratatul de Cooperare judiciară internaţională în materie penală: Prof. univ. dr. Alexandru BOROI – Coordonator; Prof. univ. dr. Ion RUSU şi Asist. univ. dr. Minodora Ioana RUSU, publicat la Ed. C.H. Beck.

Demersul științific a debutat la inițiativa regretatului Prof. univ. dr. George ANTONIU și a continuat sub coordonarea extraordinară a domnului Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rector al Universității ”Al. I. Cuza” din Iași, personalitate a domeniului juridic din România care onorează și istoria existenței Facultății de Drept a Universității ”Danubius”, domnia sa predând vreme de 9 ani, până în anul 2001, la catedra acestei facultăți.

Felicităm întreg colectivul de elaborare a cărții Explicațiile Noului Cod penal (autorii: Alexandru Boroi, Versavia Brutaru, Costică Bulai, Bogdan Nicolae Bulai, Ștefan Daneș, Constantin Duvac, Mirela Gorunescu, Ioan Griga, Nicolae Grofu, Mioara-Ketty Guiu, Ion Ifrim, Gheorghe Ivan, Daniela Iuliana Lămășanu, Constantin Mitrache, Ioan Molnar, Gavril Paraschiv, Ilie Pascu, Viorel Pașca, Vasile Păvăleanu, Ovidiu Predescu, Ion Ristea, Ion Rusu, Marieta Safta, Constantin Sima, Iancu Tănăsescu, Vasile Teodorescu, Tudorel Toader, Ioana Vasiu, Adina Vlășceanu), pentru această complexă analiză susținută prin cele mai actuale și controversate studii de caz din practica judiciară.

 

Purtător de cuvânt,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

CUM DEVENIM PSIHOLOGI? TREI ANI DE FACULTATE ȘI TREI TREPTE PROFESIONALE

PSIHO LEFTPsihologia este opțiunea numărul 1 pentru foarte mulți tineri și maturi din România fascinați de o eventuală asemenea profesie. O profesie aflată la granița cu psihiatria, psihologul fiind conectat, cu multă pricepere și finețe,   la sufletul și mintea oamenilor care au nevoie de o altfel de vindecare.

Numărul mare de candidați la specializarea Psihologie din cadrul Facultății de Comunicare și Relații InternaționaleUniversitatea ”Danubius” reconfirmă locul preferențial pe care îl ocupă acest domeniu în orientările profesionale actuale.

Treptele care trebuie parcurse de către un absolvent de psihologie pentru a putea obține avizul de liberă practică și pentru a putea putea profesa în propriul cabinet sau în cadrul unei anumite instituții au fost detaliate, săptămâna trecută, de către studenții Facultății de Comunicare și Relații Internaționale, specializarea Psihologie, împreună cu invitatul lor special, domnul Psiholog clinician principal, expert în psihologie judiciară, Aurel LEFTER – Președinte al Colegiului Psihologilor din România filiala Galați.

Domnul psiholog a prezentat viitorilor profesiniști principalele trepte de specialitate pe care trebuie să le parcurgă ulterior absolvirii celor trei ani de facultate, în funcție de nișa de interes a fiecăruia: copii, adulți, mediul clinic sau organizațional etc.

Nu doar exemplele de bune practici ci și cele de rele practici, în special cu referire la încălcarea normelor codului etic de către unii psihologi, au fost prezentate viitorilor psihologi.

PSIH STUDDornici să profeseze cât mai repede, una dintre întrebările adresate de către studenți a fost cea referitoare la timpul scurs de la absolvirea facultății și până la momentul la care își pot deschide propriul cabinet. Activitatea poate începe și la trei luni de la absolvire dar sfatul invitatului special a fost ca proaspăt absolvenții să nu se grăbească, să țină aproape cu un psiholog cu experiență de la care să învețe anumite proceduri specifice diferitelor cazuri care vor ajunge la ei. Studenții de la Psihologie parcurg stagii de practică la diferite cabinete specializate ceea ce îi ajută foarte mult să înțeleagă noțiuni abstracte prezentate în manualele de studii.

Domnul Aurel LEFTER rămâne un colaborator apropiat al Universității ”Danubius”, domnia sa fiind promotorul unor acțiuni deosebit de interesante pentru studenții și profesorii danubieni. Amintim, în acest sens, seria workshopurilor organizate pentru psihologi și specialiști din domeniul juridic care l-au avut ca invitat special pe renumitul psiholog criminalist Tudorel BUTOI- SEVERIN.

Aceste întâlniri cu profesioniști din domeniul Psihologiei vor fi oganizate periodic pentru studenți care vor avea astfel ocazia de a găsi răspunsuri la orice întrebare cu privire la profesia pe care au ales-o.

PSIHO SALA

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

PROFESIA CONTABILĂ: RESPONSABILITATE, SATISFACȚII PROFESIONALE, ONORARII CONSISTENTE

conta 1Multe argumente în plus pentru profesia contabilă au fost susținute astăzi, prin puterea exemplelor practice, de către domnul Valeriu Laurențiu ONOSE – Director C.E.C.C.A.R. filiala Galați, la masa rotundă organizată special pentru studenții Facultății de Științe Economice a Universității ”Danubius”.

Profesia contabilă are nevoie de oameni permanent pregătiți și ”puși la curent” cu noutățile din domeniu, cu modificările legislative. De acești profesioniști depinde bunăstarea sau declinul unei companii.

conta salaInvitatul special al acestei mese rotunde a prezentat paleta generoasă a profesiilor spre care se pot îndrepta absolvenții de științe economice, punând accent pe expertiza contabilă. Expertul contabil trebuie să știe contabilitate, fiscalitate, evaluare, audit și inspecția muncii, îndeplinind un rol deosebit de important în societate. Expertiza contabilă este regina activităților pe care le face un expert contabil care va avea o satisfacție imensă atunci când va realiza un raport de expertiză contabilă care va sta în picioare în fața instanței. Pe lângă această satisfacție, apar și onorariile care pot fi foarte mari.

conta sala1 copyPerfecționarea continuă a experților contabili a fost un alt subiect asupra căruia a insistat invitatul special al acestui eveniment, îndemnând participanții să investească continuu în educație, în cursurile de perfecționare. Noi, ca organism profesional, avem obligația să ne asigurăm că dumneavoastră aveți o anumită pregătire de care depinde viza anuală de exrcitare a profesiei!

Convinși de faptul că s-au urcat în trenul potrivit al profesiei, viitorii economiști au fost curioși să afle de la domnul Valeriu Laurențiu ONOSE, printre altele, cum își vor asigura portofoliul de clienți. C.E.C.C.A.R. nu are nicio legătură cu acest aspect, al gestionării portofoliului de clienți al experților contabili. Dacă sunteți buni, clienții află de la alți clienți mulțumiți.

Dimensiunea multinațională a profesiei contabile a fost prezentată la finalul acestei întâlniri, studenții , viitori economiști , aflând de la doamna Lect. univ. dr.         Ecaterina NECȘULESCU, Decan al Facultății de Științe Economice și moderator al acestui eveniment, despre oportunitatea de a deveni experți contabili în România și de a continua să profeseze în străinătate, organismul profesional din domeniul contabilității din țara respectivă putând recunoaște această profesie.


Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

UN PR ADEVĂRAT NU MINTE! SFATURI DIN PROFESIE CU DORIAN DUMITRESCU – COUNTRY COMMUNICATOR ARCELORMITTAL GALAȚI

pr sala danaStudenții Facultății de Comunicare și Relații InternaționaleUniversitatea ”Danubius”, specializarea Comunicare și Relații Publice, au avut o nouă ocazie de a ”discuta cu profesia de PR”. Astfel, la jumătatea săptămânii, pe scaunul profesiilor specifice acestui frumos și complex domeniu, al comunicării, a fost invitat unul dintre cei mai cunoscuți ”oameni de comunicare” din Galați, domnul Dorian DUMITRESCU,country communicator la ArcelorMittal Galați. Omul de PR care a construit echipa de PR la ArcelorMittal Galați. După o scurtă incursiune în povestea unei evoluții profesionale de aproape 30 de ani, începând cu omul de presă și ajungând la ceea ce practică de 10 ani, director de comunicare la ArcelorMittal Galați, viitorii comunicatori, despre care se știe că sunt, în primul rând, foarte curioși, au ”asaltat” invitatul cu o multitudine de întrebări, despicând în patru provocările profesiei de PR.

pr sala fata

Cu această ocazie, studenții au aflat cât de importantă este strategia de comunicare într-o companie, mai ales în cadrul uneia cum este ArcelorMittal, ”Coca Cola industriei oțelului din lume”, care poate fi comparat cu un oraș mai mic având aproximativ 8.000 de angajați. Au aflat că oamenii care construiesc comunicarea în și pentru producătorul numărul I de oțel din lume setează mecanisme de comunicare specifice brandului ArcelorMittal, permanent adaptate nevoilor de business.

pr dorian rector

Într-o companie expusă, tocmai din cauza numărului mare de salariați, la riscul unor crize, greve, se pune foarte mult accent pe comunicarea internă care trebuie să asigure informarea corectă a oamenilor care lucrează în ArcelorMittal. ” La Galați, nevoia de comunicare este foarte mare fiindca nu li s-a vorbit până acum 10 ani. Este foarte important ca salariații tăi să ia informația de la tine și nu din presă care, de multe ori, voit sau nu, denaturează informația. Am construit pentru salariații ArcelorMittal, instrumente eficiente de comunicare: ziar intern pentru muncitori, buletin informativ transmis prin e-mail, proximity meetings etc.”

”Să nu minți niciodată!” a răspuns domnul Dorian DUMITRESCU când a fost întrebat despre cel mai important lucru pe care l-a învățat în această profesie.

La finalul întâlnirii, studenții au primit invitația de a participa la evenimentul care va avea loc în luna mai la ArcelorMittal, Porți Deschise pentru Educație!, ocazie perfectă de a vizita acest oraș din orașul Galați.

Decanul Facultății de Comunicare și Relații Internaționale, doamna Lect. univ. dr. Daniela TĂNASE POPA, a promis studenților ca va facilita cât mai multe asemenea întâlniri cu profesioniști din domeniul comunicării și al relațiilor publice, interacțiunea tinerilor cu realitatea profesiei fiind extraordinar de importantă pentru a descoperi din timp aspecte practice relevante pentru decizia ulterioară referitoare la ce își vor alege să profeseze din domeniul amplu al comunicării.

 

Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Stai Conectat

captcha  

neuvoojooble

Sus