Noutati

Eveniment pentru copiii cu autism și familiile lor: Terapia și activitățile asistate de animale

AFIS ANIMALE

Duminică, 18 Iunie 2017, ora 10.00, Amfiteatrul 1, Universitatea ”Danubius”

Gălățenii au posibilitatea de a participa la un eveniment inedit: Workshopul cu tema ”Terapia și activitățile asistate de animale ”.

Specialiștii din domeniul terapiei asistate cu animale din Cluj și din București vor dezbate teme deosebit de interesante care aduc în prim plan copiii cu autism și familiile lor, importanța terapeutică a interacțiunii om- animal precum și exemple de activități asistate de câini într-o școală specială.

KEYSPEAKERI:

Conf. Dr. Alina S. Rusu, Departamentul de Psihopedagogie Speciala si Biroul pentru Studenti cu Dizabilitati, Universitatea Babes-Bolyai;

Psiholog Anamaria Basceanu, Prison Fellowship Romania si Biroul pentru Studenti cu Dizabilitati, Universitatea Babes-Bolyai;

Lector Dr. Victor Chitic, Centrul de Terapie Asistată de Animale și Cercetare a Interacțiunii Om-Animal "Câini pentru Oameni", Fundația VIER PFOTEN România.

Invitații speciali ai acestui eveniment sunt însoțiți de terapeuții necuvântători:

-pisicul Tomi și câinele Loki, acreditați pentru terapie asistata de animale.

Workshopul se adresează psihopedagogilor, pedagogi, asistentilor sociali, asistentilor personali, specialistilor in terapie ocupationala, kinetoterapeutilor, consilierilor psihologici, psihoterapeutilor, educatorilor, profesori lorde biologie, medicilor de familie, medicilor veterinari, parinti ai copiilor cu nevoi speciale, personalul gradinilor zoologice si studenților, masteranzlor din domeniul stiintelor socio-umane si medicale, dar nu numai.

Evenimentul este deschis oricărei persoane interesate de tematica workshopului!

Cei care doresc sa participe sunt invitati sa trimita un e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. si sa argumenteze de ce doresc sa ia parte la acest eveniment si in ce calitate. “Vi se va oferi un raspuns de confirmare.

Numarul de locuri este limitat si vom procesa email-urile dvs. in ordinea sosirii lor la adresa de e-mail mai sus mentionata”.

PROGRAM WORKSHOP

Ora 10:00

 1. Cuvant de bun-venit – Simona Tudor15 min

 2. Introducere in mecanismele interactiunii om-animal cu valoare terapeutica - educatie si cercetare- Alina. S. Rusu 25 min

 3. Prezentare a Centrului de Terapie Asistată de Animale și cercetare a Interacțiunii Om-Animal “Câini pentru oameni

 4. Subiect Scurt istoric al relației românilor cu animalele Victor Chitic 25 min

 1. Video Promo Asoc. Therapy Animals 10 min

 2. Aplicabilitatea activitatilor asistate de animale la copiii cu autism si familiile lor- Alina. S. Rusu 25 min

Coffee Break 15 min

 

 1. Prezentarea celei de-a II-a sectiuni – Simona Tudor5 min

 2. Terapia și activitățile asistate de animale în psiho-pedagogia specială - Victor Chitic 20 min

 3. Scurta prezentare a cursului postuniversitar Terapia si activitatile asistate de animale pentru persoane cu nevoi speciale- Alina. S. Rusu 25 min

 4. Exemple de activitati asistate de caini (Loki) intr-o scoala speciala - Anamaria Basceanu 20 min

 

Durata workshop: aprox. 3 ore

 

Purtător de cuvânt - Universitatea Danubius,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

UDG, PARTE DIN CEA MAI REPREZENTATIVĂ ASOCIAȚIE INTERNAȚIONALĂ DE EDUCAȚIE SUPERIOARĂ DIN LUME: ASOCIAȚIA INTERNAȚIONALĂ A UNIVERSITĂȚILOR

IAU POZAUniversitatea ”Danubius” își consolidează vizibilitatea și rolul activ în complexitatea peisajului global al educației superioare internaționale prin dobândirea statutului de membru al celei mai reprezentative asociații a unei diverse comunități de învățământ superior din lume: Asociația Internațională a Universităților (AIU)

Înființată în 1950, sub auspiciile UNESCO, poziționată în mod unic să colaboreze cu numeroase organizații internaționale, AIU, în atingerea obiectivelor comune și a idealurilor împărtășite ale educației superioare din întreaga lume, acționează prin înlăturarea barierelor de limbă, bunăstare eonomică, ideologie politică, religie etc.

În Constituția AIU, sunt menționate în categoria valorilor academice durabile cu rol definitoriu pentru instituțiile educației superioare:

-          Libertatea academică, crearea, căutarea și diseminarea cunoașterii;

-          Autonomia instituțională echilibrată de responsabilitatea socială și sensibilitate;

-          Excelență și merit, ca măsuri standard ale performanței;

-          Opunerea în fața oricărei forme de discriminare bazată pe gen, rasă, religie sau etnie;

-          Respectarea opiniilor divergente;

-          Promovarea și dezvoltarea dialogului interculatural și a învățării;

-          Libertatea mobilității academice și dezvoltarea internaționalizării cunoașterii;

-          Promovarea drepturilor omului, justiției, libertății, demnității umane și solidarității.

Întreaga comunitate academică Danubius trebuie să cunoască aceste valori academice fundamentale promovate și considerate de AIU definitorii pentru universități și alte instituții academice și de cercetare al căror obiectiv comun constă în căutarea și diseminarea cunoașterii și să își asume angajamentul față de viziunea comună împărtășită de AIU prin menținerea și promovarea acestor valori.

De asemenea, ca membru al AIU, Universitatea ”Danubius” este integrată rețelei de parteneri și colegi din învățământul superior din întreaga lume și participă activ la consolidarea eforturilor AIU de a asigura liber acces la cunoaștere și informație din domeniul educației superioare în întreaga lume.

În viziunea AIU, instituțiile de cercetare și de educație superioară, ”spații ale luminii, libertății și învățării”, trebuie să joace un rol major în societate și să își concentreze eforturile asupra creării de comunități globale de cunoaștere împărtășită. Acest imperativ este extrem de important astăzi, când planeta a devenit globalizată și când rapidele și profundele schimbări sunt în mare măsură influențate de evoluția științei, tehnologiei și a cunoașterii. Educația superioară trebuie să creeze și să disemineze cunoaștere pentru a depăși inegalitățile în creștere existente între indivizi și națiuni, să prevină și să rezolve conflicte, în timp ce protejează și promovează valorile academice și drepturile fundamentale.

Printre cele peste 600 de universități din lume care au aderat la AIU se numără si: Universitatea ”Al. I. Cuza” din Iași; Universitatea Maritimă din Constanța; Școala Națională de Studii Politice și Științe Administrative (SNSPA) București, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea ”Petru Maior” – Târgu Mureș, Universitatea ”Spiru Haret” și Universitatea Petre Andrei din Iași.

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

CURS AUTORIZAT ANC: EXPERT ACHIZITII PUBLICE

 

AFIS EXPERT ACHIZITII PUBLICE IUNIE copy

UNIVERSITATEA DANUBIUS GALAȚI autorizată de Autoritatea Națională pentru Calificări-ANC și înscrisă în Registrul Național al Furnizorilor de Formare Profesională a Adulților

organizează

programul de formare – SPECIALIZARE

pentru ocupația

EXPERT ACHIZIȚII PUBLICE

Cod COR - 214946

CERTIFICAT DE ABSOLVIRE eliberat de Autoritatea Națională pentru Calificări-ANC și recunoscut de Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi de Ministerul Educaţiei Naţionale

Când și unde va avea loc programul de formare?

În zilele de 1-2 iulie și 8-9 iulie 2017, cu începere de la orele 9.00,la sediul Universității Danubius Galați (b-dul Galați nr. 3, sala A38-etaj 3).

Cui se adresează?

Angajaților din cadrul operatorilor economici, funcționarilor publici din administrația publică, specialiștilor din sectorul privat încadrați în compartimente cu atribuții în procesul de achiziții publice finanțate din fonduri publice naționale sau europene, precum și altor persoane interesate de domeniul achizițiilor publice.

De ce să particip?

În anul 2016 a fost finalizată transpunerea celor patru directive din domeniul achizițiilor publice, achizițiilor sectoriale, concesiunilor și a căilor de atac.

Tematica evenimentului vizează analize, dezbateri, soluții și aplicații practice privind:

- noutățile în domeniul achizițiilor publice/sectoriale/concesiuni;

- elementele de noutate din cadrul procedurii de soluționare a contestațiilor pe cale administrativ jurisdicțională sau pe cale judiciară;

- aspecte teoretice și practice.

Ce obțin în urma participării la programul de formare?

-Dobândirea de informații și concepte specifice domeniului achizițiilor publice;

-Identificarea elementelor de noutate din domeniul achizițiilor publice/sectoriale/concesiuni – clarificări și modificări emise de Agenția Națională pentru Achiziții Publice;

-Însușirea de noțiuni care îmi vor permite:

 • analizarea legislaţiei aplicabile specifice;

 • planificarea procesului de achiziţie publică;

 • derularea procedurilor de atribuire.

-CERTIFICAT DE ABSOLVIRE eliberat de Autoritatea Națională pentru Calificări-ANC și recunoscut de Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi de Ministerul Educaţiei Naţionale

Competențele dobândite și înscrise în suplimentul descriptiv al certificatelor eliberate de ANC, în conformitate cu prevederile OG nr. 129/2000 republicată:

 • Comunicarea interpersonală

 • Perfecţionarea pregătirii profesionale

 • Utilizarea calculatorului

 • Coordonarea muncii în echipă

 • Negocierea în cadrul procedurilor de atribuire

 • Elaborarea documentelor de specialitate

 • Analizarea legislaţiei aplicabile specifice

 • Acordarea consultanţei de specialitate

 • Planificarea achiziţiilor publice

 • Derularea procedurilor de atribuire

 • Finalizarea procedurilor de atribuire

Formator certificat ANC, specialist și practician cu experiență relevantă în domeniul achizițiilor publice

 

-CERTIFICAT DE PARTICIPARE eliberat de UNIVERSITATEA DANUBIUS (oferă posibilitatea obținerii de reduceri în cazul participării la alte programe de formare continuă organizate de Centrul de Formare Continuă-Danubius International Business School, Universitatea Danubius Galați)

 

Condiții de îndeplinit:

 • absolvent de studii superioare;

 • pregătirea și susținerea unui proiect a cărui tematică va fi stabilită de către formator;

 • prezența în toate zilele cursului și în ziua examinării a cărei dată va fi anunțată din timp.

Tarife și reduceri:

-Tariful de participare la programul de formare este de 750 lei/ participant (inclusiv TVA)

Tariful cuprinde participarea la programul de formare, certificarea ANC, materiale informative (în format de hârtie și electronic), suport de curs, pauză de masă și pauze de cafea.

-Tariful de participare la programul de formare va fi de 700 lei/ participant (inclusiv TVA) în cazul în care:

 • participă minim 3 persoane din cadrul aceleiași instituții/societăți/organizații;

 • sunteți absolvent sau frecventați în prezent o formă de învățământ la Universitatea Danubius.

 

NUMĂRUL DE LOCURI ESTE LIMITAT

Rezervarea locului se face în baza formularului de înscriere,

transmis până cel mai târziu pe 27 iunie 2017

la Secretariatul Universității Danubius, fax 0372361292, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

(nr. telefon 0372361250, 0372361251)

Persoană de contact pentru detalii suplimentare:

Laura KOVÁCS, tel. 0372361173, 0737616042, e-mailAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

COMPLETATI FORMULARUL DE INSCRIERE!

 

Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

 

 

Citeşte mai departe ...

ABSOLVENȚII SUNT PREGĂTIȚI PENTRU ACADEMIC REGALIA!

POZA FESTIVAbsolvenții promoției 2017, ai tuturor facultăților Universității ”Danubius”, sunt pregătiți să participe la cursul care încheie experiența unică a studenției: cursul festiv. 

La acest eveniment, care va avea loc joi, 15 iunie, ora 17.00, la sediul Universității ”Danubius”, și-au anunțat participarea sute de absolvenți ai Facultății de Drept, Facultății de Științe Economice și Facultății de Comunicare și Relații Internaționale, de la toate formele de învățământ.
Aproape absolvenții acestei promoții au ales să celebreze împreună  momentul special al absolvirii, avându-i ca invitați speciali pe profesori. Desigur, ne imaginăm deja panorama acestui eveniment animat de familiile și prietenii care vor fi alături de absolvenți la acest ultim curs, poate printre puținele ocazii în care se dorește uniformizarea prin purtarea traditionalelor Academic Regalia: toca si roba.

 

Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

 

Citeşte mai departe ...

SUSȚINERE PENTRU STUDENȚII ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE

Universitatea ”Danubius” și Liga Studenților Români din Străinătate au încheiat un acord strategic de colaborare

 

international students

Străinătatea este destinația multor studenți și absolvenți ai facultăților din România. În scopul de a promova și de a motiva ”întoarcerea acasă” a celor care aleg să stdudieze în străinătate, Universitatea ”Danubius” și Liga Studenților Români din Străinătate reprezentată de către Cristina BLEORŢU, Consilier de Comunicare şi Informare, Filiala Spania, au încheiat un acord strategic de colaborare care vizează, în principal, susținerea studenților români care studiază în străinătate în vederea efectuării stagiilor de practică și de pregătire la Universitatea ”Danubius” din Galați.

Domnul Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ, Rector al Universității ”Danubius”, domnul Conf. univ. dr. Florian NUȚĂ – Prorector cu cercetarea științifică și domnul Lect. univ. dr. Cristinel MUNTEANU - coordonator al Grupului de Cercetare „Tradiţii şi Inovaţii în Comunicare” din cadrul Centrului de Studii şi Cercetări Danubiene au reprezentat Universitatea ”Danubius” la semnarea acestui parteneriat.

„Calitatea unei universități este dată de calitatea studenților săi şi a serviciilor prestate. «Danubius» este un spaţiu de dezvoltare personală şi organizaţională pentru cei care o frecventează. Este un centru de excelenţă propice pentru inițiativele culturale şi profesionale ale studenților, un mediu competitiv pentru inițiativele studenților şi ale asociațiilor acestora. Bun venit, LSRS, în mediul academic primitor şi stimulativ al Universităţii «Danubius»!” - Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ, Rector al Universității ”Danubius”.

Demersul nostru se înscrie nu doar în strategia naţională privind încurajarea întoarcerii în ţară a tinerilor de valoare cu studii în străinătate, ci şi în obiectivele strategice afirmate de universitatea noastră cu privire la internaţionalizare şi deschidere. Ne exprimăm întreaga susţinere pentru proiectele Ligii şi suntem convinşi de rezultatele pozitive care vor veni din colaborarea noastră” – Conf. univ. dr. Florian NUȚĂ, Prorector cu cercetarea științifică.

„Sunt încântat de perspectivele unui asemenea parteneriat, cu atât mai mult cu cât acesta prevede printre obiectivele sale şi organizarea în comun a unor evenimente ştiinţifice şi/sau culturale, menite să contribuie la creşterea vizibilităţii naţionale şi internaţionale a celor două entităţi”. Lect. univ. dr. Cristinel MUNTEANU, coordonator al Grupului de Cercetare „Tradiţii şi Inovaţii în Comunicare” din cadrul Centrului de Studii şi Cercetări Danubiene.

Reprezentanții Ligii Studenților Români din Străinătate prezenți la semnarea acestui acord sunt încrezători în puterea acestor acorduri de a naște inițiative puternice și cu impact real asupra comunității de studenți români din străinătate și a societății românești.

“Acordul cu Universitatea ”Danubius” ne întăreşte speranţa că propunerile SMART Diaspora (Strategia de Atragere în România a Tinerilor din Diaspora) vor deveni realitate şi vor fi parte a unei strategii naţionale care să recunoască importantă studenţilor şi absolvenţilor români de la cele mai prestigioase universităţi ale lumii. Acest parteneriat de colaborare reprezintă un pas esenţial în această direcţie şi suntem convinşi că va fi de bun augur atât pentru comunitatea de studenţi din Diaspora cât şi pentru mediul academic din ţară.”

 

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

UNIVERSITATEA "DANUBIUS" VA INVITA LA O NOUA EDITIE A ATELIERULUI DE LUCRU CU TITLUL "PROVOCARILE ANULUI 2017 IN DOMENIUL ACHIZITIILOR PUBLICE"

afis achizitii publice

UNIVERSITATEA DANUBIUS GALAȚI

organizează

Atelierul de lucru cu titlul

„PROVOCĂRILE ANULUI 2017 ÎN DOMENIUL ACHIZIȚIILOR PUBLICE”

Când și unde va avea loc evenimentul?

În zilele de 24-25 iunie 2017, în intervalul orar 9.30 – 15.30, la sediul Universității Danubius (b-dul Galați nr. 3, sala A38-etaj 3).

Invitat -

d-na Ecaterina Milica DOBROTĂ

 • consultant în achiziții publice cu experiență de aproape 10 ani în domeniul achizițiilor publice;
 • vicepreședinte al Asociației Experților în Achiziții (AEXA);
 • autor a zeci de articole de specialitate, publicate în Revista AEXA, Revista de achiziţii publice (EAG Group) și în numeroase site-uri de specialitate;
 • lector/speaker în conferințe, speaker în diverse proiecte/ conferințe/ seminarii, organizate de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), Freedom House România și Oficiul pentru Lupta Antifraudă (OLAF), Revista de Achiziţii Publice, Societatea de avocaţi Ceparu şi Irimia, Wolters Kluwer etc.

Cui se adresează?

Atelierul de lucru se adresează atât angajaților din cadrul operatorilor economici cât și funcționarilor publici din administrația publică, specialiștilor din sectorul privat încadrați în compartimente cu atribuții în procesul de achiziții publice finanțate din fonduri publice naționale sau europene, precum și altor persoane interesate de domeniul achizițiilor publice.

De ce să particip la eveniment?

În anul 2016 a fost finalizat transpunerea celor patru directive din domeniul achizițiilor publice, achizițiilor sectoriale, concesiunilor și a căilor de atac.

Tematica evenimentului vizează analize, dezbateri, soluții și aplicații practice privind:

- noutățile în domeniul achizițiilor publice/sectoriale/concesiuni;

- elementele de noutate din cadrul procedurii de soluționare a contestațiilor pe cale administrativ jurisdicțională sau pe cale judiciară;

- aspecte teoretice și practice.

În cazul în care doriți să propuneți anumite teme de discuție, vă rugăm să trimiteți întrebările la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până cel mai târziu 19 iunie a.c.

CERTIFICAT DE PARTICIPARE eliberat de UNIVERSITATEA DANUBIUS.

Tarif de participare: 650 lei/ participant (inclusiv TVA) pentru 2 zile

Tariful cuprinde participarea la eveniment, pauză de masă și pauză de cafea.

Pentru participarea a minim 3 persoane din cadrul aceleiași instituții/societăți/organizații, tariful de persoană va fi de 600 lei (inclusiv TVA).

Rezervarea locului se face în baza formularului de înscriere,

transmis până cel mai târziu pe 19 iunie 2017

la Secretariatul Universității Danubius, fax 0372361292, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Plata se face înainte de data începerii evenimentului, până în 19 iunie 2017

printr-una din cele 2 modalități:

- numerar la casieria Universității Danubius Galați. Program casierie: 8.30 – 15.30

- virament bancar în contul Universității Danubius Galați, deschis la ING Bank, sucursala Galați – RO87INGB0010000041708911. În acest caz, pe ordinul de plată vor fi menționate denumirea evenimentului, numele și prenumele participantului. Copia ordinului de plată se va transmite după efectuarea plății, înainte de data începerii programului de formare, în atenția d-nei Felicia BĂLĂNESCU, fax 0372361292, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (tel. 0372361114).

Persoană de contact pentru detalii suplimentare:

Laura KOVÁCS, tel. 0372361173, 0737616042, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Citeşte mai departe ...

STUDENȚII S-AU REMARCAT ÎN INEDITA EXPERIENȚĂ DE CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ - EIRP 2017!

 foto ocean

Admirăm, provocăm și promovăm tinerii deștepți și prezenți în problemele diverse ale României, ale lumii, studenți care își hrănesc mintea și prin activități de cercetare științifică, germen valoros al interesului acestora de a se face auziți, de a lansa publicului rezultatul preocupării lor pe care o transformă într-o laborioasă muncă de cercetare.

Astfel, cu ocazia celei de a 12-a ediții a Conferinței internaționale Integrarea Europeană. Realități și Perspective (EIRP 2017), s-au înscris zeci de studenți la secțiunile dedicate Dreptului, Științelor Economice precum și Comunicării și Relațiilor Internaționale în cadrul panelului Tineretul de Astăzi – Generația Dezvoltării Globale.

foto eirp stud sala

 

S-au remarcat, la secțiunea dedicată Facultății de Drept, următorii studenți și următoarele lucrări de cercetare premiate în urma votului studenților participanți:

 

PREMIUL I – Oceane RIVOIRE, Universitatea Jean Monnet,Saint-Etienne, France, student Erasmus la Facultatea de Drept a Universității ”Danubius”

Oceane, studenta Erasmus care a ales să studieze un semestru la Facultatea de Drept a Universității ”Danubius” a acceptat provocarea coordonatorului științific și a început cercetarea științifică, încă din luna februarie, a unui subiect cald, care merită răgazul conștienței oricăruia dintre noi, consumatorii spațiului virtual. Este vorba despre un subiect abordat din prisma disciplinei Protecția internațională a drepturilor omului, cel al protecției demnității umane în spațiul virtual.

 

În studiul său, Oceane a filtrat problematica demnității umane prin documentele internaționale care o protejează subliniind diferențele semnificative existente între legislațiile diferitelor state, apoi a condus cercetarea în zona practicii Curții Europene a Drepturilor Omului în materia încălcărilor demnității umane, cu tot ce poate implica aceasta din punct de vedere al răspunderii civile și penale.

Ce propune Oceane? ”Trebuie să recunoaștem că utilizările noi de pe Internet perturbă ceea ce este folosit ca referință în domeniul protecției drepturilor care guvernează lumea fizică, reală. Se pare că este necesară extinderea protecției demnității umane prin consacrarea unui principiu al dreptului la demnitate în spațiul virtual.”

 

PREMIUL al- II-lea - Delia Alexandra GLAVASCHI, Alexandra BULGARU, Anatoli SIMIONstudenți în anul IV – Facultatea de Drept a Universității ”Danubius

diploma glavaschi ii

 

diploma alexandra ii

 

diploma anatoli

Libera exprimare în jocul talerelor care nu își găsesc echilibrul, al libertății sau al intoleranței, a fost subiectul căruia studenții i-au acordat locul II. Îngrijorați de implicațiile sociale ale acestei libertăți fundamentale, concret de interpretarea abuziv de extensivă sau de restrictivă a prevederilor legislative, de consecințele devastatoare ale încălcării granițelor libertății de exprimare, echipa de studenți a încercat prin această cercetare, să găsească răspunsuri dilemelor referitoare la această temă, abordând libertatea de exprimare din ipostaze multidisciplinare, diferite, pornind de la definirea ei, reglementarea națională și internațională, amputarea acestei libertăți de către regimul comunist, studii de caz însângerate în strânsă legătură cu încălcarea sau depășirea limitelor acestei libertăți (Ex. Charlie Habdo) și până la analiza efectelor pe care le poate libertatea de exprimare fără limite asupra demnității umane.

 

PREMIUL al III-lea - Răzvan CONDUNINA, student în anul II, Facultatea de Drept

Cum ar fi putut să fie omis cercetării studenților subiectul OUG 13? Desi nu mai este vigoare acesată ordonanță, Răzvan CONDUNINA a considerat că acest subiect merită a fi cercetat, aprofundând aspectele infracțiunii de abuz în serviciu, ale instituției de drept penal general, - grațierea dar și aspecte tehnico- legislative, de drept constitutional și drept administrativ referitoare la procedura adoptării unei OUG.

diploma condunina

Anul 2017 a debutat total neașteptat, cu o revoltă la nivel național, survenită în urma proiectului în ceea ce privește grațierea unor pedepse, urmat apoi îndeaproape de adoptarea O.U.G. 13 de noul Guvern învestit, care privea punerea în acord a unor reglementări ale Codului Penal și ale Codului de Procedură Penală, cu deciziile Curții Constituționale a României și ale Comisiei de la Veneția:

Referitor la ceea ce propunea această ordonanță, abrogată de OUG 14, Răzvan subliniază:

consider impunerea pragului valoric al pagubei materiale cea mai nefondată și abuzivă modificare propusă prin această ordonanță de urgență;

consider benefică alternarea pedepsei privative de libertate cu cea a amenzii penale, deoarece oferă instanțelor oportunitatea de a individualiza corect pedepsele în funcție de complexitatea fiecărei cauze;

diferențierea pedepselor în funcție de elementul material mi se pare o eroare gravă. Pedeapsa infimă prevăzută elementului material din cadrul alin.(2), diminuează faptic gravitatea acestuia, discriminând prin însuși textul legal, creând un paradox;

scăderea cuantumului pedepsei la mai puțin de jumătate comparativ prevederii anterioare, mi se pare excesiv, creând în acest fel senzația unei infracțiuni cu un grad de pericol social scăzut, ceea ce este în total dezacord cu realitatea.

Sunt de părere că pragul valoric al prejudiciului ar trebui aplicat infracțiunii de neglijență în serviciu : răspunderea penală a funcționarilor publici care ăși îndeplinesc atribuțiile de serviciu cu neglijență să fie angajată doar dacă prejudiciul produs depășeste 200.000 lei; până la acest prag, funcționarii publici răspunzând administrativ, conform sancțiunilor din Legea 188/1999. ”

 

PREMIUL al III-lea- - Comunicarea Interculturală din perspectiva studiului de caz – Comunitatea poloneză din Nordul României

Mihai CRISTACHE - Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Universitatea ”Danubius”, Galați

diploma mihai cristache

 

PREMIUL al III-lea- Creșterea sistemului petrodolar și implicațiile sale asupra relațiilor internaționale

Wojciech KUŹLAN, Student Erasmus – Facultatea de Comunicare și Relații InternaționaleUniversitatea ”Danubius ” din Galați

diploma pol

MENȚIUNE DE ONOAREDreptul la identitate al persoanelor aparținând minorităților

Georgiana NOROCEA – studentă în anul IV, Facultatea de Drept

Oana Sorina TĂNASE – studență în anul IV, Facultatea de Drept

diploma georgiana

 

diploma oana

 

Toate lucrările prezentate de către acești tineri vor fi publicate în EIRP Proceedings, volumul conferintei indexat în baze de date internaționale.

Și cum nimic nu este întâmplător, acești studenți, indiferent de țara de proveniență, au avut în comun, înainte de a participa la această experiență, faptul că niciunul nu mai fusese implicat într-o atare activitate de cercetare științifică. După ce au trecut prin ”botezul” cercetării științifice, cu toții au câștigat un lucru extrem de important: ”manualul de utilizare” a unei experiențe la fel de inedite prin care vor trece curând, la finalizarea anilor de studiu, când vor elabora lucrarea de licență.

Felicitări coordonatorilor științifici și studenților care au participat la EIRP 2017!

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

”PREZENT!” PENTRU EDUCAȚIE! SUTE DE LICEENI DIN GALATI SI REPUBLICA MOLDOVA AU PARTICIPAT LA ZIUA PORȚILOR DESCHISE

PD LICEENI MANA SUS MULTI copyViitor, profesie potrivită, carieră plină de satisfacții. Acestea sunt prioritățile multor tineri liceeni care știu că nu este o opțiune înțeleaptă să abandoneze școala pentru un câștig rapid, eventual cât mai departe de casă și de țară. Sunt preocupări ale tinerilor hotărâți să nu se desprindă așa curând de mâna educației, să continue facultatea și să devină profesioniști în domeniile dorite. Acesta a fost și profilul majorității liceenilor gălățeni (Liceul Teoretic ”Emil Racoviță,” Liceul Tehnologic Transporturi Căi- Ferate Galați, Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism ”Dumitru Motoc”, Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” ) și din Republica Moldova care au participat la activitățile organizate de Universitatea ”Danubius” cu ocazia Zilei Porților Deschise, joi, 18 mai.

PD DANSOaspeții moldoveni, din Cahul și raioanele învecinate, liceeni însoțiți de cadre didactice, au fost întâmpinați de colegii lor din România cu plăcinte și tradiționalii covrigi, întorcând gestul primirii călduroase printr-un program artistic special pregătit pentru această ocazie.

PD DANS 1

Împreună au vizitat sălile de curs și de seminar, biblioteca, laboratoarele media, de criminalistică, de informatică, de limbi străine, studioul GetTV, Aula Magna și Sala Senatului.

PD STUDIOUL GET TV

Deopotrivă, au fost plăcut impresionați de condițiile extraordinare de studiu de care beneficiază studenții danubieni dar și de ”felul de a fi” al oamenilor pe care i-au întâlnit la această universitate.

Tinerii au participat și la o parte dintr-o oră de matematică, o lecție de pregătire pentru Bacalaureat, fiind fascinați de metodele moderne de predare- învățare folosite la cursuri, domnul Prof. univ. dr. Cătălin Angelo IOAN convingându-i ușor că un curs de matematică poate fi deosebit de plăcut.

PD MATE

PD AULA MAGNA

 

Interesul vizitatorilor a fost reconfirmat de multitudinea de întrebări pornind de la oportunitățile în carieră oferite de Facultatea de Drept, Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Psihologie și Facultatea de Științe Economice – specializările Finanțe și Bănci ; Contabilitate și Informatică de Gestiune; Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor și continuând cu întrebări referitoare la burse, la modul în care se desfășoară practica la fiecare facultate, la media de admitere, la cazare, la activitățile extracuriculare în care pot fi implicati și, nu în ultimul rând la exemple de absolvenți ai acestei Universități.

Tinerii au aflat că pot să urmeze cursurile unei facultăți și să muncească în același timp, fiind foarte interesați de formele de învățământ care le permit acest lucru, respectiv:   învățământul la distanță și învățământul cu frecvență redusă.

Până la a deveni student danubian, liceenii trebuie să treacă de examenul de Bacalaureat, examen la fel de serios și în România și în Republica Moldova.

PD APPLE

Cu această ocazie, vizitatorii au aflat că, în cazul în care nu promovează Bacalaureatul, trebuie să rămână conectați educației, să opteze pentru o specializare a Școlii Postliceale Danubius.

PD 1 copy

Universitatea ”Danubius” mulțumește colaboratorilor,  doamnei Viorica ISAIA, profesor metodist la Casa Corpului Didactic Galați și domnului Valeriu Baban - Direcția de Învățământ Cahul,  pentru sprijinul deosebit acordat și, implicit, pentru reușita acestui eveniment.

PD HORA

 

Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Stai Conectat

captcha  

neuvoojooble

Sus