Noutăţi

PROFESIA CONTABILĂ: RESPONSABILITATE, SATISFACȚII PROFESIONALE, ONORARII CONSISTENTE

conta 1Multe argumente în plus pentru profesia contabilă au fost susținute astăzi, prin puterea exemplelor practice, de către domnul Valeriu Laurențiu ONOSE – Director C.E.C.C.A.R. filiala Galați, la masa rotundă organizată special pentru studenții Facultății de Științe Economice a Universității ”Danubius”.

Profesia contabilă are nevoie de oameni permanent pregătiți și ”puși la curent” cu noutățile din domeniu, cu modificările legislative. De acești profesioniști depinde bunăstarea sau declinul unei companii.

conta salaInvitatul special al acestei mese rotunde a prezentat paleta generoasă a profesiilor spre care se pot îndrepta absolvenții de științe economice, punând accent pe expertiza contabilă. Expertul contabil trebuie să știe contabilitate, fiscalitate, evaluare, audit și inspecția muncii, îndeplinind un rol deosebit de important în societate. Expertiza contabilă este regina activităților pe care le face un expert contabil care va avea o satisfacție imensă atunci când va realiza un raport de expertiză contabilă care va sta în picioare în fața instanței. Pe lângă această satisfacție, apar și onorariile care pot fi foarte mari.

conta sala1 copyPerfecționarea continuă a experților contabili a fost un alt subiect asupra căruia a insistat invitatul special al acestui eveniment, îndemnând participanții să investească continuu în educație, în cursurile de perfecționare. Noi, ca organism profesional, avem obligația să ne asigurăm că dumneavoastră aveți o anumită pregătire de care depinde viza anuală de exrcitare a profesiei!

Convinși de faptul că s-au urcat în trenul potrivit al profesiei, viitorii economiști au fost curioși să afle de la domnul Valeriu Laurențiu ONOSE, printre altele, cum își vor asigura portofoliul de clienți. C.E.C.C.A.R. nu are nicio legătură cu acest aspect, al gestionării portofoliului de clienți al experților contabili. Dacă sunteți buni, clienții află de la alți clienți mulțumiți.

Dimensiunea multinațională a profesiei contabile a fost prezentată la finalul acestei întâlniri, studenții , viitori economiști , aflând de la doamna Lect. univ. dr.         Ecaterina NECȘULESCU, Decan al Facultății de Științe Economice și moderator al acestui eveniment, despre oportunitatea de a deveni experți contabili în România și de a continua să profeseze în străinătate, organismul profesional din domeniul contabilității din țara respectivă putând recunoaște această profesie.


Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus